/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vin til vand, is til vin
Fra : Bo Warming


Dato : 06-07-07 15:21

På bagetiketten af Spritfabrikkernes (halvdårlige) solbærlikør står
opskriften på "Kir", altså hvidvin med solbærsmag tilsat, og de kommanderer
"Brug altid kold vin, ikke isterninger"

Forskellen er vel kun om man vil have lidt fortynding hen ad vejen hvis man
drikker langsomt

Og det afhænger af sommervarmen, lyst til at blive fuld, og det har
bagetiket-forfatteren da ikke begreb om vedr DIG . han er blot en snobbet
kontrolfreak

Men isterninger der ikke fortynder er ofte markedsført og er sjældent
effektive, for smeltningen af is til vand giver i sig selv lidt omrøring og
dermed hurtig afkøling.
Plastikdimser med is lukket hermetisk indeni giver forbandet langsom
nedkøling af drikkevaren.

Men i stedet for besværlige isterninger er jeg begyndt at nedfryse
plastikemballager i forskellige cylindrisk koniske størrelser med lidt eller
meget vand i hver og så kan man sætte dem inden i hinandenog sætte det der
skal nedkøles ned i en flad isbund og en anden flad isbund oven i - og store
isteringer i fx bunden af en literstor marmeladeemballage er længe om at
smelte og når de er smeltet har man koldt vand at drikke.

Der er aldrig taget patent eller givet nobelpris på Jesusstuntet med vand
til vin, så det var nok fup, men det her virker bare og halvdelen af en god
cocktail er den rette temperatur - og evt fortynding med vand.

Forresten er Chardonney rette hovedpart af kir - eller fjer=ferskenlikør og
hvidvin.
Sauvignon Blanck er ikke så god her, som den fede egetræslagrede dyrere
hvidvin. Syns jeg - efter jeg lærte det af min vinhandler og først afviste
det som snobberi, men nu har afprøvet grundigt....





 
 
Kasper (06-07-2007)
Kommentar
Fra : Kasper


Dato : 06-07-07 22:35

On Fri, 6 Jul 2007 16:21:10 +0200, "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote:

>
>Forresten er Chardonney rette hovedpart af kir - eller fjer=ferskenlikør og
>hvidvin.

Mange sværger nu til Aligoté - det er ogsådet traditionelle valg. Se
fx http://en.wikipedia.org/wiki/Aligot%C3%A9

Men det er selvfølgelig smag og behag. Jeg foretrækker selv Crémant
(de Bourgogne).

Bo Warming (07-07-2007)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 07-07-07 18:02

"Kasper" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:66dt831a07kauc71n7f557nmueikdrst57@4ax.com...
> On Fri, 6 Jul 2007 16:21:10 +0200, "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote:

> Men det er selvfølgelig smag og behag. Jeg foretrækker selv Crémant
> (de Bourgogne).

Er det ikke dyr champagne og så hedder solbærcocktailen en KIR ROYAL ?




Kasper (07-07-2007)
Kommentar
Fra : Kasper


Dato : 07-07-07 21:23

On Sat, 7 Jul 2007 19:02:23 +0200, "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote:

>"Kasper" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
>news:66dt831a07kauc71n7f557nmueikdrst57@4ax.com...
>> On Fri, 6 Jul 2007 16:21:10 +0200, "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote:
>
>> Men det er selvfølgelig smag og behag. Jeg foretrækker selv Crémant
>> (de Bourgogne).
>
>Er det ikke dyr champagne og så hedder solbærcocktailen en KIR ROYAL ?

Oftest jo. Men en god crémant skal man nu ikke kimse ad.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste