|
| Solbærsnaps. Fra : B & O |
Dato : 27-07-07 20:14 |
|
Hej NG.
Er der nogen som ved om det er helt udelukket at bruge Akvavit i stedet for
Brøndum. Kan forstå at det skal være smagsneutralt for at opnå det bedste
resultat.
Solbærrene er plukkede og klar, så noget skal der jo ske med dem!!
MVH
B&O
| |
Inger Pedersen (27-07-2007)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 27-07-07 20:51 |
|
"B & O" <ofh@email.dk> skrev i en meddelelse
>
> Er der nogen som ved om det er helt udelukket at bruge Akvavit i stedet
> for Brøndum. Kan forstå at det skal være smagsneutralt for at opnå det
> bedste resultat.
> Solbærrene er plukkede og klar, så noget skal der jo ske med dem!!
Generelt foretrækker jeg Svendborg Gylden i stedet for Brøndum til
kryddersnaps - og jeg vil tro, solbærrene smager så stærkt, at snapsens navn
er fuldstændig ligegyldig.
- men du kunne jo selvfølgelig osse lave solbærsyltetøj
Hilsen inger
| |
BA (27-07-2007)
| Kommentar Fra : BA |
Dato : 27-07-07 20:52 |
|
En alm billig vodka ( fx fra Aldi) er fin. De fleste snapse giver en
(bi)smag af kommen.
Prøv også at lave kirsebærsnaps - uhm
--
Venlig hilsen
BA
OBS: Ved direkte henvendelse skal du fjerne dyret fra min emailadresse.....
"B & O" <ofh@email.dk> skrev i en meddelelse
news:46aa4409$0$4154$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej NG.
>
> Er der nogen som ved om det er helt udelukket at bruge Akvavit i stedet
> for Brøndum. Kan forstå at det skal være smagsneutralt for at opnå det
> bedste resultat.
> Solbærrene er plukkede og klar, så noget skal der jo ske med dem!!
>
> MVH
> B&O
>
| |
Inger Pedersen (27-07-2007)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 27-07-07 21:04 |
|
"BA" <paogbaKANIN@mail.dk> skrev i en meddelelse
> En alm billig vodka ( fx fra Aldi) er fin. De fleste snapse giver en
> (bi)smag af kommen.
Jeg har for første gang i flere år lavet mislykket kryddersnaps.
Det lykkes ellers fint med både Brøndum og Svendborg - men både gul snerre
og hyldeblomst nægtede pure at lade sig folde ud i vodka. Det blev bare
brunt og uden synderlig duft og smag.
Blomster plukket samme dag og samme sted lykkedes fint i Svendborg.
Forskellen var ikke så stor med perikon, men der VAR forskel.
Malurt var ok i vodka, pors ligeså (men jeg foretrækker stadig Svendborg).
Vodkaen var 37,5 % mod snapsens 38% - men den halve procent kan vel ikke
gøre alverden?
Er der andre, der har tilsvarende erfaringer eller ved, hvad grunden kan
være?
Hilsen Inger
| |
Armand (28-07-2007)
| Kommentar Fra : Armand |
Dato : 28-07-07 00:35 |
|
"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:46aa4f97$0$90276$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "BA" <paogbaKANIN@mail.dk> skrev i en meddelelse
>
>> En alm billig vodka ( fx fra Aldi) er fin. De fleste snapse giver en
>> (bi)smag af kommen.
>
> Jeg har for første gang i flere år lavet mislykket kryddersnaps.
> Det lykkes ellers fint med både Brøndum og Svendborg - men både gul snerre
> og hyldeblomst nægtede pure at lade sig folde ud i vodka. Det blev bare
> brunt og uden synderlig duft og smag.
> Blomster plukket samme dag og samme sted lykkedes fint i Svendborg.
> Vodkaen var 37,5 % mod snapsens 38% - men den halve procent kan vel ikke
> gøre alverden?
>
Aalborg snaps har længe været brændt på korn og ikke kartofler som
traditionen ellers er, så i bund og grund er dét blot en vodka krydret efter
de forskellige snapse-recepter :-|
Nu er forskellen jo mellem en Svendborg og Vodka, hvilket godt kan skyldes
forskellen korn/kartofler; men hvis ingen andre har bemærket noget omkring
brug af Aalborg-snapse skyldes forskellen nok ikke dét :-/
--
Armand.
| |
BA (28-07-2007)
| Kommentar Fra : BA |
Dato : 28-07-07 21:53 |
|
Jeg har til gengæld en gang kommet til at trække noget med anis og fennikel
på 90% alkohol. Det gav et spændende resultat, som opaliserede.
--
Venlig hilsen
BA
OBS: Ved direkte henvendelse skal du fjerne dyret fra min emailadresse.....
"Armand" <armand@mc-chaufforerne.dk> skrev i en meddelelse
news:46aa80d6$0$8697$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:46aa4f97$0$90276$14726298@news.sunsite.dk...
>>
>> "BA" <paogbaKANIN@mail.dk> skrev i en meddelelse
>>
>>> En alm billig vodka ( fx fra Aldi) er fin. De fleste snapse giver en
>>> (bi)smag af kommen.
>>
>> Jeg har for første gang i flere år lavet mislykket kryddersnaps.
>> Det lykkes ellers fint med både Brøndum og Svendborg - men både gul
>> snerre og hyldeblomst nægtede pure at lade sig folde ud i vodka. Det blev
>> bare brunt og uden synderlig duft og smag.
>> Blomster plukket samme dag og samme sted lykkedes fint i Svendborg.
>> Vodkaen var 37,5 % mod snapsens 38% - men den halve procent kan vel ikke
>> gøre alverden?
>>
> Aalborg snaps har længe været brændt på korn og ikke kartofler som
> traditionen ellers er, så i bund og grund er dét blot en vodka krydret
> efter de forskellige snapse-recepter :-|
>
> Nu er forskellen jo mellem en Svendborg og Vodka, hvilket godt kan skyldes
> forskellen korn/kartofler; men hvis ingen andre har bemærket noget omkring
> brug af Aalborg-snapse skyldes forskellen nok ikke dét :-/
>
> --
> Armand.
>
| |
|
|