|
| Jordbær! Fra : Esben |
Dato : 05-07-01 13:55 |
|
Eftersom min kærestes forældre prøver at begrave os i jordbær, søger jeg
opskrifter hvori jordbær indgår. Alt har interesse, bortset fra rødgrød :)
--
Esben
| |
Remmen (05-07-2001)
| Kommentar Fra : Remmen |
Dato : 05-07-01 19:29 |
|
"Esben" <esben@huleboer.dk> skrev i en meddelelse
news:9i1njs$630$1@sunsite.dk...
> Eftersom min kærestes forældre prøver at begrave os i jordbær, søger
jeg
> opskrifter hvori jordbær indgår. Alt har interesse, bortset fra
rødgrød :)
>
> --
>
> Esben
>
Hej,
Skær lige dele jordbær, kiwi, melon (gerne et par forskellige sorter),
mango, papaya og fersken i mundrette stykker. Serveres som tilbehør til
en god grillet (eller stegt) bøf. Det er super i stedet for det
evindelige grønne salat og kartoffelting.
Lars
| |
Tina Andersen (05-07-2001)
| Kommentar Fra : Tina Andersen |
Dato : 05-07-01 21:47 |
|
> Skær lige dele jordbær, kiwi, melon (gerne et par forskellige sorter),
> mango, papaya og fersken i mundrette stykker. Serveres som tilbehør til
> en god grillet (eller stegt) bøf. Det er super i stedet for det
> evindelige grønne salat og kartoffelting.
Lyder lækkert.... Dét må prøves
Jeg bruger jordbær i min appelsinjuice:
En god håndfuld jordbær, gerne let frosne, blendes med håndblender. Blandes
med appelsinjuice og evt. isterninger. Det er en lækker, forfriskende drik
en varm sommerdag.
Tina
| |
Peter Westh (06-07-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 06-07-01 08:53 |
|
"Esben" <esben@huleboer.dk> skrev i en meddelelse
news:9i1njs$630$1@sunsite.dk...
> Eftersom min kærestes forældre prøver at begrave os i jordbær, søger jeg
> opskrifter hvori jordbær indgår. Alt har interesse, bortset fra rødgrød :)
Skræl og skær en agurk i halve skiver, ca 1/2 cm tykke. Halvér en
tilsvarende mængde jordbær. Vend disse to ting i en dressing af youghurt,
hvidløg, salt og masser af sort peber.
Eller prøv at besøge http://www.danske-jordbaer.dk/
MVH
Peter
| |
C'est moi (06-07-2001)
| Kommentar Fra : C'est moi |
Dato : 06-07-01 18:05 |
|
On Thu, 5 Jul 2001 14:55:19 +0200, "Esben" <esben@huleboer.dk> wrote:
>Eftersom min kærestes forældre prøver at begrave os i jordbær, søger jeg
>opskrifter hvori jordbær indgår. Alt har interesse, bortset fra rødgrød :)
>
>--
>
>Esben
>
>
Rengjorte jordbær rystes med lidt honning, dryppes med Grand Marnier
eller Cointreau - stilles i køleskab en tid før de nydes - evt. sammen
med en god mørk chokolade og kaffe til.
| |
René Strøm (06-07-2001)
| Kommentar Fra : René Strøm |
Dato : 06-07-01 18:38 |
|
Jordbær i rødvin/rosé evt. sort (kværnet) peber.
Koldskål med jordbær istedet for kammerjunker.
Men hvis det er fuldmodne danske jordbær, af en ordentlig kvalitet
skal de bare spises, guffes og i stoppes til du ikke kan mere.
mvh. René
Esben <esben@huleboer.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:9i1njs$630$1@sunsite.dk...
> Eftersom min kærestes forældre prøver at begrave os i jordbær, søger jeg
> opskrifter hvori jordbær indgår. Alt har interesse, bortset fra rødgrød :)
>
> --
>
> Esben
>
>
| |
Hanne Tornøe (06-07-2001)
| Kommentar Fra : Hanne Tornøe |
Dato : 06-07-01 22:26 |
|
Du kan lave en dejlig sorbet-is med frosne jordbær, citronsaft, flormelis
efter smag + piskefløde. Blendes og spises helst med det samme. Kan evt.
også fryses igen, men skal så tøes lidt op i køleskabet.
Venlig hilsen Hanne T.
Esben <esben@huleboer.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:9i1njs$630$1@sunsite.dk...
> Eftersom min kærestes forældre prøver at begrave os i jordbær, søger jeg
> opskrifter hvori jordbær indgår. Alt har interesse, bortset fra rødgrød :)
>
> --
>
> Esben
>
>
| |
Emil (11-07-2001)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 11-07-01 23:22 |
|
On Thu, 5 Jul 2001, Esben wrote:
>Eftersom min kærestes forældre prøver at begrave os i jordbær, søger jeg
>opskrifter hvori jordbær indgår. Alt har interesse, bortset fra rødgrød :)
Lav en fin og aromatisk råsaft.
Kog 2 kg sukker med ca 30-40 gram citronsyre og 1,5 liter vand i
mindst 20 minutter [1]. Afkøl til stuetemperatur. Tilsæt Atamon
efter brugsanvisningen på flasken.
3 kg jordbær overhældes med ovenstående, og trækker i 1-2 døgn,
hvorefter saften sies fra (saftklæde, kaffefilter m.v.) Pres ikke
frugterne, da saften så vil blive uklar.
Ovenstående portion giver omkring 4 liter førsteklasses saft.
De afsiede bær kan tilsættes 200 gram sukker og koges i 5-10
minutter, og man får et udmærket fyld til kager eller pandekager.
Men er i ved at blive kvalt i friske jordbær, så lav i stedet en
god marmelade af dem.
[1] Man kan nøjes med at koge sukkeret med en liter af det dyre
vand, og after afkøling tilsætte en halv liter sød sherry og et
glas rom eller Cognac - men så er vi ude på lækkerier, ikke saft
til børn.
m.v.h. Emil
| |
|
|