/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjerneboller (kalvehjerne)
Fra : Emil


Dato : 27-04-07 22:32

Hej

I Ali Bab´s originale opslrift på forloren skildpadde, indgår
hjerneboller som et tilbrhør.
Jeg har flere gange i 1960'erne fået retten serveret med dette
tilbehør. Men ikke senere.


Mine spørgsmål er:

1: Kan man i dag normalt bestille (og få) denne ret, med dette
tilbehør, på en restuarant i DK?
Hvis, ja,: Hvor?

2: Laver/spiser nogen af jer stadig hjerneboller?


Link's og baggrundsviden:

Opskrift på forloren skildpadde
Denne opskrift kommer meget tæt på originalen:
http://www.gastrocorner.dk/kogebogen/visopskriften.asp?opskriftid=298
bortset fra at:
Den originale servering var: en skive kogt selleri, overhældt med
kødsovsen.
Der blev IKKE garneret med paneret kalvehjerne, men med hjerneboller,
som lignede disse meget:

Hjerneboller
http://www.beaufour.dk/hjerneboller
Ellers som beskrevet ovenfor.
Bemærk, at de nyere (sidst set i 1971-udgaven) udgaver af 'frk.
Jensens Kogebog' har fjernet hjernebollerne fra opskriftssamlingen.

Jeg har _ikke_ tjekket Madam Mangor. Men hun har dem sikkert med i
samlingen.


Husk at slette det, som du ikke svarer på.

m.v.h. Emil

 
 
Steen Jakobsen (28-04-2007)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 28-04-07 09:45


"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:8dq433hkn82q2grn5eav7fgmgh6tanm44n@4ax.com...
> Hej
>
> I Ali Bab´s originale opslrift på forloren skildpadde, indgår
> hjerneboller som et tilbrhør.
> Jeg har flere gange i 1960'erne fået retten serveret med dette
> tilbehør. Men ikke senere.
>
>
> Mine spørgsmål er:
>
> 1: Kan man i dag normalt bestille (og få) denne ret, med dette
> tilbehør, på en restuarant i DK?
> Hvis, ja,: Hvor?
>
> 2: Laver/spiser nogen af jer stadig hjerneboller?

Mon det i det hele taget er tilladt at anvende nu om stunder? ( kogalskab )

Steen.



Emil (28-04-2007)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 28-04-07 14:14

Steen Jakobsen" wrote:

>Mon det i det hele taget er tilladt at anvende nu om stunder? ( kogalskab )

Det undersøgte jeg så, og fandt bl.a. følgende:
"Det kan beregnes, at mere end 450.000 BSE-smittede køer er indgået i
produktionen af levnedsmidler til mennesker inden 1990, hvor forbuddet
mod anvendelse af særligt smitsomt materiale til menneskeføde trådte i
kraft".

Det er altså _ikke_ tilladt. Tak for dit svar.


Når man søger på "kogalskab", kommer der mange uhyggelige fakta frem.
Prøv, hvis i tør.
Nu bliver løvebøffen skiftet ud med en selleribøf.


m.v.h. Emil

Peter Westh (30-04-2007)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 30-04-07 08:39

"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:8dq433hkn82q2grn5eav7fgmgh6tanm44n@4ax.com...

> Jeg har _ikke_ tjekket Madam Mangor. Men hun har dem sikkert med i
> samlingen.

Mangor skriver hen mod slutningen af sin lange opskrift på Forloren
skilpadde: "Små boller af fiskefars kommes i saucen, og små frikadeller
afvekslende af fiske- og kødfars sættes omkring fadet. Hjernen kan også
anvendes hertil".

Hun giver derefter to måder at tilberede hjernen på. Den kan udvandes og
renses, skæres i skiver, paneres og steges. Eller man kan koge den, pille
kødet fra, trille det til boller som paneres og frituresteges.

/P



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408927
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste