|
| Minus-mad? Fra : Heidi, Miver og Mull~ |
Dato : 11-03-07 16:44 |
|
Jeg mener at have læst om madvarer, hvor man forbrænder mere ved selve
spisningen/fordøjelsen af maden end den rent faktisk indeholder, mener
f.eks. at broccoli var en af de madvarer det gjadt for.
Men er der nogen der kender andre madvarer hvor dette gør sig gældende?
(og Google var ikke min ven i dette tilfælde, eller også har jeg søgt
forkert)
Jeg skal nemlig lave julefrokost for "slynglerne" og én af dem, er på seriøs
slank, for at få en gastro-bypass, så jeg tænkte om det var muligt at lave
en frokost udelukkende bestående af minus-mad.....
--
Venlig hilsen Heidi
Der søger et hjem til plejekatten Fleur:
http://chocolade.dk/chocolade/fleur.html
| |
Kent Oldhøj (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 12-03-07 09:33 |
|
"Heidi, Miver og Mulles mor" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> wrote in
news:45f42388$0$143$157c6196@dreader2.cybercity.dk:
> Jeg skal nemlig lave julefrokost for "slynglerne" og én af dem, er på
> seriøs slank, for at få en gastro-bypass, så jeg tænkte om det var
> muligt at lave en frokost udelukkende bestående af minus-mad.....
Negativ kalorie kost? Betegnelsen dækker over madvarer der indeholder så
få kalorier at de kræver mere energi at indtage og forbrænde. Jeg fandt
en engelsk liste, som du måske kan bruge. Jeg har hurtigt oversat de
madvarer jeg umiddelbart kunne komme i tanke om, men der kan da være
fejl:
apples - æbler
apricots - abrikoser
artichokes - artiskok
asparagus - asparges
beets - beder
blackberries - solbær
blueberries - blåbær
broccoli - broccoli
Brussels sprouts - rosenkål
cabbage - hvidkål
cantaloupe - kantaloup melon
carrots - gulerødder
cauliflower - blomkål
celery - selleri
cherries - kirsebær
chives - purløg
cod - torsk
corn - majs
crabs - krabber
cranberries - tranebær
cucumbers - agurk
eggplant - aubergine
flounder - skrubber
garlic - hvidløg
grapefruit - grapefrugt
grapes - druer
green beans - bønner
honeydew - honningmelon
kale - grønkål
leeks - porrer
lemons - citroner
lettuce - salat
limes - limefrugt
lobster - hummer
mangoes - mango
mushrooms - svampe
nectarines - nektariner
okra - okra
onions - løg
oranges - appelsiner
papaya - papaya
parsley - persille
peaches - ferskner
pears - pærer
peas - ærter
peppers - chilipeber
pineapple - ananas
prunes - svedsker
pumpkin - græskar
radishes - radiser
raspberries - hindbær
red cabbage - rødkål
sauerkraut - surkål
scallions - forårsløg
spinach - spinat
squash - courgetter
strawberries - jordbær
string beans - grønne bønner
tangerines - mandariner
tomatoes - tomater
turnips - majroer
watermelon - vandmelon
| |
Lisbeth Jacobsen (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen |
Dato : 12-03-07 12:47 |
|
"Kent Oldhøj" <oldhoj@FJERNESgmail.com> skrev i en meddelelse
news:Xns98F1611AA46D1kentoldhoj@oldhoj.dk...
> Negativ kalorie kost? Betegnelsen dækker over madvarer der indeholder
> så få kalorier at de kræver mere energi at indtage og forbrænde. Jeg
> fandt en engelsk liste, som du måske kan bruge. Jeg har hurtigt oversat
> de madvarer jeg umiddelbart kunne komme i tanke om, men der kan da
> være fejl:
>
> apples - æbler
Og se.... så er allerede første madvare et strålende eksempel på, at noget
måske kan være rigtigt i teorien (jeg tillader mig at tvivle på denne
teori), men i praksis holder det da slet ikke.
Hvis der er noget jeg ikke kunne drømme om at røre, når jeg skal tabe mig,
er det æbler. Jeg bliver nemlig hundesulten af at spise dem. Der går sådan
cirka en halv time, fra et æble er spist, til min mave går besærk og kræver
mad.
Og hvis det var sandt, at de nævnte fødevarer tilfører minusenergi, så ville
man kunne spise 1.000 kalorier fra hakkebøf med løg - og æde løs af
minusvarerne derudover. Og det kan man jo desværre ikke.
Mange af de nævnte fødevarer er svære at i så store mængder, at der kommer
ret mange kalorier ind. Men vælge de samme fødevarer i tørret udgave - og
bingo er det i hvert fald helt slut med "minus-kalorie"-teorien.
http://www.iform.dk/Crosslink.jsp?d=474&a=2220
Mvh. Lisbeth
| |
Max (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 12-03-07 16:00 |
|
Hej Lisbeth
> Hvis der er noget jeg ikke kunne drømme om at røre, når jeg skal tabe
> mig, er det æbler. Jeg bliver nemlig hundesulten af at spise dem. Der
> går sådan cirka en halv time, fra et æble er spist, til min mave går
> besærk og kræver mad.
Det skyldes at æbler indeholder et stof der får mavesækken til
at udvide sig, et godt ædedolke råd er at spise revne æbler
inden man sætter sig til et stort veldækket bord.
Mvh Max
| |
Jørgen Hess (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 12-03-07 18:53 |
|
"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:45f56b03$0$2083$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Lisbeth
>
>> Hvis der er noget jeg ikke kunne drømme om at røre, når jeg skal tabe
>> mig, er det æbler. Jeg bliver nemlig hundesulten af at spise dem. Der
>> går sådan cirka en halv time, fra et æble er spist, til min mave går
>> besærk og kræver mad.
>
> Det skyldes at æbler indeholder et stof der får mavesækken til
> at udvide sig, et godt ædedolke råd er at spise revne æbler
> inden man sætter sig til et stort veldækket bord.
>
> Mvh Max
>
>
Det lyder interessant. Er der så noget (helst nogenlunde velsmagende) der
som en lille portion kan få maven til at tøve med at udvide sig? Det ville
være smart om noget mad giver en mæthedsfornemmelse før kalorieindtaget er
for højt.
mvh
Jørgen
| |
Steen Jakobsen (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 12-03-07 18:59 |
|
"Jørgen Hess" <joergen.hess@ahva.dk> skrev i en meddelelse
news:45f59374$0$52083$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
> news:45f56b03$0$2083$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> > Hej Lisbeth
> >
> >> Hvis der er noget jeg ikke kunne drømme om at røre, når jeg skal tabe
> >> mig, er det æbler. Jeg bliver nemlig hundesulten af at spise dem. Der
> >> går sådan cirka en halv time, fra et æble er spist, til min mave går
> >> besærk og kræver mad.
> >
> > Det skyldes at æbler indeholder et stof der får mavesækken til
> > at udvide sig, et godt ædedolke råd er at spise revne æbler
> > inden man sætter sig til et stort veldækket bord.
> >
> > Mvh Max
> >
> >
> Det lyder interessant. Er der så noget (helst nogenlunde velsmagende) der
> som en lille portion kan få maven til at tøve med at udvide sig? Det ville
> være smart om noget mad giver en mæthedsfornemmelse før kalorieindtaget er
> for højt.
>
Baked beans, godtnok ikke altfor lækre uden kød men måske med lidt hvidløg
og krydderi.
Steen.
| |
Erling Hansen (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 12-03-07 15:56 |
|
Kent Oldhøj <oldhoj@FJERNESgmail.com> wrote:
> "Heidi, Miver og Mulles mor" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> wrote in
> news:45f42388$0$143$157c6196@dreader2.cybercity.dk:
>
Hej Kent.'
Tusind tak for den liste - der er til mange dages inspiration, når jeg
står hos grønthandleren og ikke rigtig ved hviske 'sager' jeg har lyst
til at gå hjem og lave.
Tak endnu engang.
Erling
| |
Steen Jakobsen (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 12-03-07 16:12 |
|
"Erling Hansen" <spameh-dh@mail.dknospam> skrev i en meddelelse
news:1huvdis.15ikw32brpm1kN%spameh-dh@mail.dknospam...
> Kent Oldhøj <oldhoj@FJERNESgmail.com> wrote:
>
> > "Heidi, Miver og Mulles mor" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> wrote in
> > news:45f42388$0$143$157c6196@dreader2.cybercity.dk:
> >
> Hej Kent.'
> Tusind tak for den liste - der er til mange dages inspiration, når jeg
> står hos grønthandleren og ikke rigtig ved hviske 'sager' jeg har lyst
> til at gå hjem og lave.
> Tak endnu engang.
> Erling
Du kan da bare æde alle de grønsager du vil og det gælder alle grønsager.
Det er ikke dem man bliver tyk af.
Steen.
| |
Erling Hansen (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 12-03-07 18:26 |
|
"Steen Jakobsen" <nomail@post..dk> wrote:
> "Erling Hansen" <spameh-dh@mail.dknospam> skrev i en meddelelse
> news:1huvdis.15ikw32brpm1kN%spameh-dh@mail.dknospam...
> > Kent Oldhøj <oldhoj@FJERNESgmail.com> wrote:
> >
> > > "Heidi, Miver og Mulles mor" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> wrote in
> > > news:45f42388$0$143$157c6196@dreader2.cybercity.dk:
> > >
> > Hej Kent.'
> > Tusind tak for den liste - der er til mange dages inspiration, når jeg
> > står hos grønthandleren og ikke rigtig ved hviske 'sager' jeg har lyst
> > til at gå hjem og lave.
> > Tak endnu engang.
> > Erling
>
> Du kan da bare æde alle de grønsager du vil og det gælder alle grønsager.
> Det er ikke dem man bliver tyk af.
>
> Steen.
Det er selvfølgelig ikke nogen ny opdagelse, ej heller for mig. Men min
fantasi udi madlavning er ikke den største i verden, og enhver
støtte-pædagog-liste er velkommen, når jeg står ved grønthandleren og
skal finde noget jeg dels gider tilberede og dels gider spise.(jeg er en
uforbedrelig kødspiser) Og hvis jeg ikke har siddet derhjemme og
forberedt mig, ender jeg med at gå med de sædvanlige tomater, agurker og
gulerødder.
Erling
| |
Steen Jakobsen (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 12-03-07 18:53 |
|
"Erling Hansen" <spameh-dh@mail.dknospam> skrev i en meddelelse
news:1huvkay.zr6j1o1o9osgcN%spameh-dh@mail.dknospam...
> "Steen Jakobsen" <nomail@post..dk> wrote:
>
> > "Erling Hansen" <spameh-dh@mail.dknospam> skrev i en meddelelse
> > news:1huvdis.15ikw32brpm1kN%spameh-dh@mail.dknospam...
> > > Kent Oldhøj <oldhoj@FJERNESgmail.com> wrote:
> > >
> Det er selvfølgelig ikke nogen ny opdagelse, ej heller for mig. Men min
> fantasi udi madlavning er ikke den største i verden, og enhver
> støtte-pædagog-liste er velkommen, når jeg står ved grønthandleren og
> skal finde noget jeg dels gider tilberede og dels gider spise.(jeg er en
> uforbedrelig kødspiser) Og hvis jeg ikke har siddet derhjemme og
> forberedt mig, ender jeg med at gå med de sædvanlige tomater, agurker og
> gulerødder.
> Erling
Nå så skal jeg give dig en opskrift:
Svits noget hakket oksekød og hvis du kan tillade dig det lidt bacon i en
gryde. Tilsæt snittet hvidkål, gulerødder,persillerod og porrer og en anelse
vand. Alle mængder efter smag og krydr med peber, karry evt lidt chilli og
salt med Knor, igen efter smag. Det er også godt med et par kartofler. Kan
spises med godt brød eller bare som det er, og hvis du kommer mere vand i er
det pludselig suppe! Godt hvis man er på skrump.
Steen
| |
Heidi, Miver og Mull~ (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Heidi, Miver og Mull~ |
Dato : 12-03-07 18:15 |
|
<klip> lang liste med minus-mad fra Kent Oldhøj
</klip>
tusind tak, hvor er det utroligt sødt af dig :))))
Mange hilsner fra Heidi
http://hei.homepage.dk
| |
Peter Westh (12-03-2007)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 12-03-07 19:22 |
|
"Kent Oldhøj" <oldhoj@FJERNESgmail.com> skrev i en meddelelse
news:Xns98F1611AA46D1kentoldhoj@oldhoj.dk...
> "Heidi, Miver og Mulles mor" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> wrote in
> news:45f42388$0$143$157c6196@dreader2.cybercity.dk:
> Negativ kalorie kost? Betegnelsen dækker over madvarer der indeholder så
> få kalorier at de kræver mere energi at indtage og forbrænde. Jeg fandt
> en engelsk liste, som du måske kan bruge. Jeg har hurtigt oversat de
> madvarer jeg umiddelbart kunne komme i tanke om, men der kan da være
> fejl:
>
> apples - æbler
<snip>
Den teori kan da umuligt være andet end noget gudsjammerligt vrøvl. Spis for
guds skyld løs af frugt og grøntsager, de er sunde og gode og har et lavt
energiindhold, og brænd kalorierne af ved at få lidt motion.
En enkelt ting på listen kan dog ikke anbefales i store mængder til en
slankekur nemlig:
> prunes - svedsker
Svedsker indeholder omkring 240 kalorier pr. 100 gram, hvilket er omtrent
det samme som rugbrød. Hvordan man skulle kunne forbrænde så meget mens man
spiser svedsker kan jeg ikke lige se - medmindre der er meget langt at løbe
til toilettet.
/P
| |
Kent Oldhøj (13-03-2007)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 13-03-07 00:58 |
|
"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> wrote in
news:45f59a78$0$144$157c6196@dreader2.cybercity.dk:
> Den teori kan da umuligt være andet end noget gudsjammerligt vrøvl.
Eksperterne er ikke enige. Det er endnu ikke videnskabeligt bevist at
madvarerne på listen rent faktisk medfører et negativt indtag af kalorier.
Men det er heller ikke modbevist.
Personligt har jeg ingen mening om emnet, udover at de nævnte fødevarer
bestemt har en plads i enhver slankekost.
> En enkelt ting på listen kan dog ikke anbefales i store mængder til en
> slankekur nemlig:
>> prunes - svedsker
Jeg har set listen andre steder... her nævnes plums - blommer. Lyder mere
rigtigt i mine ører.
| |
Jens Bruun (13-03-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 13-03-07 01:12 |
|
"Kent Oldhøj" <oldhoj@FJERNESgmail.com> skrev i en meddelelse
news:Xns98F1611AA46D1kentoldhoj@oldhoj.dk
> apples - æbler
Fyldt med sukker
> apricots - abrikoser
Fyldt med sukker.
> blackberries - solbær
Fyldt med sukker.
> blueberries - blåbær
Fyldt med sukker.
> cantaloupe - kantaloup melon
>Fyldt med sukker.
> carrots - gulerødder
Fyldt med sukker.
> cherries - kirsebær
Fyldt med sukker.
> corn - majs
Fyldt med sukker.
> cranberries - tranebær
Fyldt med sukker.
> grapefruit - grapefrugt
Fyldt med sukker.
> grapes - druer
Fyldt med sukker.
> honeydew - honningmelon
Fyldt med sukker.
> mangoes - mango
Fyldt med sukker.
> nectarines - nektariner
Fyldt med sukker.
> oranges - appelsiner
Fyldt med sukker.
> papaya - papaya
Fyldt med sukker.
> peaches - ferskner
Fyldt med sukker.
> pears - pærer
Fyldt med sukker.
> pineapple - ananas
Fyldt med sukker.
> prunes - svedsker
Fyldt med sukker.
> raspberries - hindbær
Fyldt med sukker.
> red cabbage - rødkål
Fyldt med sukker.
> strawberries - jordbær
Fyldt med sukker.
> tangerines - mandariner
Fyldt med sukker.
> watermelon - vandmelon
Fyldt med sukker.
Jeg tror ikke på din liste over en dørtærskel.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Jens Bruun (13-03-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 13-03-07 01:07 |
|
"Heidi, Miver og Mulles mor" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> skrev i en
meddelelse news:45f42388$0$143$157c6196@dreader2.cybercity.dk
> Jeg skal nemlig lave julefrokost for "slynglerne" og én af dem, er på
> seriøs slank, for at få en gastro-bypass, så jeg tænkte om det var
> muligt at lave en frokost udelukkende bestående af minus-mad.....
Hold dig til proteinerne. De fleste kan lide kød. Du skal så bare servere
meget af det, og helst den magre slags. Mørbrad og den slags, altså.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
|
|