|
| Kogning af friske jasminris? Fra : Jan Bang Jensby |
Dato : 19-02-07 16:49 |
|
Hej -
Vi har gennem nogle vietnamesiske venner købt et stort parti friske
jasminris.
Vi har imidlertid svært ved at få dem kogt tilfredsstillende. De er
tilbøjelige til enten at brænde på eller at være for hårde.
Vores venner har fortalt, hvordan de gør - og det har vi naturligvs forsøgt
at efterligne. Desværre uden det ønskede resultat.
Er der nogle i dette forum, der eventuelt kan komme med et par gode
kogetips?
Tak for hjælpen!
- Jensby
| |
Jens Bruun (19-02-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 19-02-07 18:48 |
|
"Jan Bang Jensby" <janFJERN@FJERNbang-jensby.dk> skrev i en meddelelse
news:45d9c6dd$0$839$edfadb0f@dread12.news.tele.dk
> Er der nogle i dette forum, der eventuelt kan komme med et par gode
> kogetips?
Køb en riskoger. Perfekt resultat hver gang.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
jvj (19-02-2007)
| Kommentar Fra : jvj |
Dato : 19-02-07 22:34 |
|
Hej
Ris : Vand ca 2:3 kog 12 min med låg. vandet lige væk. Derefter
trække 12 min under låg. Brug en tykbundet gryde med slipletbelægning og
tætslttende låg
hilsen jørgen
Jan Bang Jensby skrev:
> Hej -
>
> Vi har gennem nogle vietnamesiske venner købt et stort parti friske
> jasminris.
>
> Vi har imidlertid svært ved at få dem kogt tilfredsstillende. De er
> tilbøjelige til enten at brænde på eller at være for hårde.
>
> Vores venner har fortalt, hvordan de gør - og det har vi naturligvs forsøgt
> at efterligne. Desværre uden det ønskede resultat.
>
> Er der nogle i dette forum, der eventuelt kan komme med et par gode
> kogetips?
>
> Tak for hjælpen!
>
> - Jensby
>
>
| |
Niels Jørgen Kruse (19-02-2007)
| Kommentar Fra : Niels Jørgen Kruse |
Dato : 19-02-07 22:47 |
|
Jan Bang Jensby <janFJERN@FJERNbang-jensby.dk> wrote:
> Er der nogle i dette forum, der eventuelt kan komme med et par gode
> kogetips?
Søg efter en riskoger til at sætte i microovn.
--
Mvh./Regards, Niels Jørgen Kruse, Vanløse, Denmark
| |
Max (19-02-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 19-02-07 23:08 |
|
Hej Niels
> Søg efter en riskoger til at sætte i microovn.
Sådan en så jeg da vidst reklamer for i Bilka
i lørdags.
--
Mvh Max
| |
Padre (20-02-2007)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 20-02-07 12:20 |
|
On 19 Feb., 22:47, nos...@ab-katrinedal.dk (Niels Jørgen Kruse) wrote:
> Søg efter en riskoger til at sætte i microovn.
Jeg bruger en alm pyrex skål med låg. Til 4 voksne hælder jeg
(basmati)ris op, skyller dem, hælder vand ved så vandet står ca i
dobbelt højde over risene (det hele foregår på slum, øjemål osv),
tilsætter salt og giver dem 20 ved fuld effekt i mikrobølgeovnen. De
er altid fint "al dente" og løse.
--
padre
| |
Marianne (21-02-2007)
| Kommentar Fra : Marianne |
Dato : 21-02-07 10:56 |
|
> Vi har gennem nogle vietnamesiske venner købt et stort parti friske
> jasminris.
>
Hej
Blot nysgerrig: Hvordan adskiller friske ris sig fra dem, vi køber i
butikkerne herhjemme?
mvh
Marianne
| |
Jan Bang Jensby (21-02-2007)
| Kommentar Fra : Jan Bang Jensby |
Dato : 21-02-07 13:03 |
|
"Marianne" skrev i en meddelelse
> Blot nysgerrig: Hvordan adskiller friske ris sig fra dem, vi køber i
> butikkerne herhjemme?
>
De er ikke så tørre før tilberedningen - og så smager de simpelthen bedre og
af mere.
- Jensby
| |
Michael Jacobsen (21-02-2007)
| Kommentar Fra : Michael Jacobsen |
Dato : 21-02-07 15:00 |
|
"Jan Bang Jensby" <jbjFJERN@FJERNarosrevision.dk> wrote in message
news:45dc363b$0$167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "Marianne" skrev i en meddelelse
>
>> Blot nysgerrig: Hvordan adskiller friske ris sig fra dem, vi køber i
>> butikkerne herhjemme?
>>
>
> De er ikke så tørre før tilberedningen - og så smager de simpelthen bedre
> og af mere.
Men det er vel kun et spørgsmål om tid, hvis man har købt et større parti.
| |
Kirsten Marker (21-02-2007)
| Kommentar Fra : Kirsten Marker |
Dato : 21-02-07 16:12 |
|
Her er ingen nåde, for de FRISKE jaminris!
vi lever med janteloven!
her et bidrag til Gerdas gode kogte ris:
Ris kogt i ovn :
Parboiled ris: 2 dl ris - 3 dl vand med låg, så der kan komme luft ud
f.eks. sølvpapir med "hjemmelavet" huller.
200 grader varm ovn i l/2 time
Alm. ris:
samme mængde af ris, vand og samme ovntemperatur
men i 3/4 time
risene bliver virkelig perfekte, og man kan med fordel bruge ovnen til andre
ting samtidig.
Voila!
KM
"Michael Jacobsen" <mjacobsen78@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:erhj8g$tem$1@news.net.uni-c.dk...
> "Jan Bang Jensby" <jbjFJERN@FJERNarosrevision.dk> wrote in message
> news:45dc363b$0$167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> "Marianne" skrev i en meddelelse
>>
>>> Blot nysgerrig: Hvordan adskiller friske ris sig fra dem, vi køber i
>>> butikkerne herhjemme?
>>>
>>
>> De er ikke så tørre før tilberedningen - og så smager de simpelthen bedre
>> og af mere.
>
> Men det er vel kun et spørgsmål om tid, hvis man har købt et større parti.
>
| |
Michael Jacobsen (21-02-2007)
| Kommentar Fra : Michael Jacobsen |
Dato : 21-02-07 16:21 |
|
"Kirsten Marker" <kmarker@mail.tele.dX> wrote in message
news:45dc615d$0$14035$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Her er ingen nåde, for de FRISKE jaminris!
> vi lever med janteloven!
Hvad skal ovenstående betyde?
| |
|
|