|
| Bagte rodfrugter Fra : D |
Dato : 18-02-07 00:11 |
|
Hej
Jeg skal lave bagterodfrugter til 14 personer.
Hvad kan jeg putte i? Er ret blank.
Hvad gør I ved dem? Olie og krydderier? Hvor lang tid i ovnen?
Jeg forventer god adgang til varierede rodfrugter, da der skal handles ind i
Bazar Vest, Århus.
På forhånd tak for hjælpen
Hilsen Ditte
| |
Heidi (18-02-2007)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 18-02-07 09:52 |
|
D wrote:
> Hej
>
> Jeg skal lave bagterodfrugter til 14 personer.
> Hvad kan jeg putte i? Er ret blank.
Hvis du mener hvilke rodfrugter, så kan du jo bruge stort set alle -
sidste jeg lavede det, var det med kartofler, jordskokker,
persillerødder, pastinak, rødbeder og gulerødder.
> Hvad gør I ved dem? Olie og krydderier? Hvor lang tid i ovnen?
De færdigskårne stænger (jeg laver dem i ca. tynd pommes frites
størrelse) direkte i en bradepande, der hældes olie over sammen med de
krydderier man ønsker (salt, peber, chili eller hvad man nu vil) og det
hele blandes.
Lidt under en time i ovnen - lidt under 200 grader - men det kommer an
på om de bare skal være møre, eller om de godt må blive lidt sprøde.
Bare sørg for at lave rigeligt - jeg lavede en hel bradepande fuld
sidst, til 5 personer, og der var kun en lille portion tilbage - det
svinder mere end man umiddelbart tror under bagningen!
--
Heidi
| |
Gert Krabsen (18-02-2007)
| Kommentar Fra : Gert Krabsen |
Dato : 18-02-07 12:45 |
|
Heidi wrote:
> D wrote:
>
>> Hej
>>
>> Jeg skal lave bagterodfrugter til 14 personer.
>> Hvad kan jeg putte i? Er ret blank.
>
>
> Hvis du mener hvilke rodfrugter, så kan du jo bruge stort set alle -
> sidste jeg lavede det, var det med kartofler, jordskokker,
> persillerødder, pastinak, rødbeder og gulerødder.
>
>> Hvad gør I ved dem? Olie og krydderier? Hvor lang tid i ovnen?
>
>
> De færdigskårne stænger (jeg laver dem i ca. tynd pommes frites
> størrelse) direkte i en bradepande, der hældes olie over sammen med de
> krydderier man ønsker (salt, peber, chili eller hvad man nu vil) og det
> hele blandes.
Det skader ikke at starte med at svitse stængerne i en gryde først - og
at tilsætte et skvæt balsamico sammen med olien..
| |
mcloud (18-02-2007)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 18-02-07 16:43 |
|
"D" <d@...dk> skrev i en meddelelse
news:64fde$45d78bd0$55183187$21600@news.arrownet.dk...
> Hej
>
> Jeg skal lave bagterodfrugter til 14 personer.
> Hvad kan jeg putte i? Er ret blank.
> Hvad gør I ved dem? Olie og krydderier? Hvor lang tid i ovnen?
Hej
Jeg skærer alt ud i grove stykker ,olie på roder rundt og ca en time og et
kvarter i ovnen på 190-200 grader.
Jeg bruger gulerødder,jordskokker,små fine kartofler, 20-25 hele fed
hvidløg,hele friske champignon,pastinak,persillerod,knoldselleri og majroer
og det hele krydres med friskkværnet peber og havsalt.
Jeg smider 3-4 hele stængler frisk timian på og lægger ligeledes et par
stilke med kryddertomater på ,når halvdelen af bagetiden er gået.
mvh mcloud
| |
|
|