"Sofie" <fie@mash4077.dk> wrote in message news:9hl364$jmm$1@sunsite.dk...
>
> Hej !!
>
> Er der nogen der ligger inde med en opskrift, på en rigtig "cowboy gryde"
> Vi skal på sommerlejr med en gruppe børn hvor vi skal lave western tema og
> der vil jeg gerne lave noget
> mad, der ligner det "rigtige" sådan med bønner og sådan !
>
> Og er der nogen der ligger inden med anden inspiration er det selvfølgelig
> mere en velkommen
>
> hilsner Sofie
Måske er der lidt her, du kan bruge.
Hilsen Millie
Chili con carne
Steg bacon i tern, løg og evt. hvidløg i en gryde.
Tilsæt hakket oksekød, tomatpuré, flåede tomater og baked beans fra dåser.
Tilsæt "det stærke" alt efter smagsløg: Chili(pulver), tabasco, engelsk sovs
samt salt og peber.
Lad det koge i ½ time og spis af bulede bliktallerkener med gode skiver brød
til.
På min vej rundt på nettet efter cowboymad fandt jeg også denne :
http://www.sol.dk/dk/io/mortens_opskrifter/o0510416.html
Majs-Chowder
Chowder, som er en tyk og fyldig suppe, findes i mange varianter i det
amerikanske sydstatskøkken. Denne majs-chowder er velsmagende, mættende og
nem at tilberede.
1 pk. bacon (150 g)
2 løg
4 mellemstore kartofler
1 ds. hakkede tomater med chili
1 krydderurtebuket (timian, persille, laurbærblade)
8 dl grønsagsbouillon
250 g løse majskorn (frosne)
1 dl fløde
salt og peber
friskhakket persille
1. Skær baconen i strimler og steg dem sprøde på en pande ved moderat varme.
Sæt dem til side.
2. Pil og hak løgene groft. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Svits løg
og kartofler i et par minutter i baconfedtet på panden og hæld blandingen i
en suppegryde.
3. Tilsæt de hakkede tomater og krydderurtebuketten. Hæld bouillonen i, læg
låg på og lad det simre i ca. 15 minutter.
4. Tilsæt de frosne majskorn og lad det simre videre i ca. 10 minutter.
5. Hæld fløden i, smag til med salt og peber og lad chowderen varme godt
igennem.
6. Lige før serveringen drysses med den sprøde bacon og den hakkede
persille.
Serveres med masser af godt brød til.
Hvad med cowboymorgenmad?
Jeg fandt nemlig også lige disse, som må kunne laves primitivt:
http://www.sol.dk/dk/io/mortens_opskrifter/o0040396.html
Amerikanske pandekager til morgenmad I
4 dl hvedemel (250 g)
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
25 g sukker
1 stor æg
2 1/2 dl mælk
1 spsk olie
SERVERES MED:
ahornsirup
Sigt de tørre ingredienser ned i en skål. Lav et krater i midten. Slå ægget
ud, kom halvdelen af mælken i og rør dejen uden klumper. Tilsæt resten af
mælken lidt ad gangen sammen med olie. Dejen skal være som en tyk
pandekagedej.
Varm en tykbundet stegepande og smør den. Hæld dejen på i små klatter fra en
stor spiseske. Lad dem bage, til overfladen begynder at boble. Vend dem og
bag, til undersiden er gyldenbrun.
Hold pandekagerne varme i et sammenfoldet viskestykke, til de alle er bagt.
Tips: Smager også dejligt med syltetøj til, eller smurt med smør.