|
| Stribede rødbeder Fra : Heidi, Miver og Mull~ |
Dato : 11-02-07 18:21 |
|
Hvad i alverden stiller en gourmet-amøbe som jeg op med en posefuld af disse
løjerlige beder?
Og jeg har ikke nogen af alle de hersens pudsige ingrediener i mit køkken,
kun det allermest elementære - nogle forslag til havd jeg gør med dem -
inden de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem tilbudt....
--
Venlig hilsen Heidi - sjældent set i et køkken :o
| |
Frank Løkkegaard (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 11-02-07 18:50 |
|
"Heidi, Miver og Mulles mor" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> writes:
>Og jeg har ikke nogen af alle de hersens pudsige ingrediener i mit
>køkken,
>kun det allermest elementære - nogle forslag til havd jeg gør med dem -
>inden de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem tilbudt....
Hmmm, hvad anser du for pudsige ingredienser - og hvad anser du for det
allermest elementære?
Det vil være en hjælp, hvis vi skal give nogle kvalificerede råd.
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
Heidi (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 11-02-07 21:13 |
|
<klip> Hmmm, hvad anser du for pudsige ingredienser - og hvad anser du for
det
> allermest elementære?
> Det vil være en hjælp, hvis vi skal give nogle kvalificerede råd.
</klip>
Du har da ret, jeg har i mit køkken nogenlunde dette:
salt/peber, mel, eddike, rosiner, kardemomme, kanel, havregryn, flormelis,
smør, Heinz ketchup, æg, tomater, gulerødder, kartofler, appelsiner, æbler,
hasselnødder,
(drøner lige ud og tjekker)
.....ja, det er nogenlunde dét.
/Heidi
- der elsker at blive inviteret på mad, af åbenlyse årsager :)
| |
Peter Westh (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-02-07 22:04 |
|
"Heidi" <invaldi@nospam.com> skrev i en meddelelse
news:45cf78e2$0$177$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Du har da ret, jeg har i mit køkken nogenlunde dette:
> salt/peber, mel, eddike, rosiner, kardemomme, kanel, havregryn, flormelis,
> smør, Heinz ketchup, æg, tomater, gulerødder, kartofler, appelsiner,
> æbler, hasselnødder,
> (drøner lige ud og tjekker)
> ....ja, det er nogenlunde dét.
Så ville jeg anbefale dig at lave en anretning af rødbede- og appelinskiver,
dryppe med lidt eddike og smage til med lidt salt og peber, og drysse med
hasselnødder, evt smørristede.
Eller at lave salat af æbler, rødbeder og rosiner, og bruge appelsinsaft som
dressing.
Eller hvid du har lyst til varm mad: Skrubbe rødbederne godt, bage dem i
ovnen ved 180 i to timers tid, og spise dem med smør og salt ligesom bagte
kartofler.
/P
| |
Heidi, Miver og Mull~ (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Heidi, Miver og Mull~ |
Dato : 11-02-07 22:47 |
|
"<klip> Så ville jeg anbefale dig at lave en anretning af rødbede- og
appelinskiver,
> dryppe med lidt eddike og smage til med lidt salt og peber, og drysse med
> hasselnødder, evt smørristede.
>
> Eller at lave salat af æbler, rødbeder og rosiner, og bruge appelsinsaft
> som dressing.
>
> Eller hvid du har lyst til varm mad: Skrubbe rødbederne godt, bage dem i
> ovnen ved 180 i to timers tid, og spise dem med smør og salt ligesom bagte
> kartofler.
Takker, det er da opskrifter der er til at gå til :)
/Heidi
http://choco.dk
| |
Tove Krieger (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 11-02-07 19:48 |
|
Heidi, Miver og Mulles mor wrote:
> Hvad i alverden stiller en gourmet-amøbe som jeg op med en posefuld
> af disse løjerlige beder?
> Og jeg har ikke nogen af alle de hersens pudsige ingrediener i mit
> køkken, kun det allermest elementære - nogle forslag til havd jeg
> gør med dem - inden de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem
> tilbudt....
Du kan bl.a. bruge dem til rødbedesalat.
http://www.aarstiderne.com/upload/2006101522553346-2006uge42.pdf
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Heidi (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 11-02-07 21:15 |
| | |
Tove Krieger (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 11-02-07 21:35 |
|
Heidi wrote:
> "<klip> Du kan bl.a. bruge dem til rødbedesalat.
>>
>> http://www.aarstiderne.com/upload/2006101522553346-2006uge42.pdf
>> --
>> Venlig hilsen Tove
>> Beware of people who dislike cats
>
>
> Takker, det _lyder_ lækkert, men kapers ligefrem....*blypz* kan
> være jeg vover det, selvom kapers står langt nede på listen over
> livretter..
Det betyder absolut ingenting at undlade de der kapers, det skal der
jo også på en wienerschnitzel sammen med bl.a. revet peberrod, og jeg
undværer dem da når jeg ikke har nogen i køleskabet.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Peter Westh (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-02-07 19:51 |
|
"Heidi, Miver og Mulles mor" <zasha_xFJERN@DETTEhotmail.com> skrev i en
meddelelse news:45cf5065$0$139$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Hvad i alverden stiller en gourmet-amøbe som jeg op med en posefuld af
> disse løjerlige beder?
> Og jeg har ikke nogen af alle de hersens pudsige ingrediener i mit køkken,
> kun det allermest elementære - nogle forslag til havd jeg gør med dem -
> inden de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem tilbudt....
De kan bruges som enhver anden rødbede, dvs. eksempelvis bagt serveret med
cremefraicedressing ligesom kartoffel, eller revet i råkostsalat.
Men hvis du vil have det fulde æstetiske udbytte af striberne skal du
skrælle dem og kære dem i meget tynde skiver på tværs. Dem anretter du så
pænt på et fad og drypper dem med en olie-eddike dressing, gerne med sennep
og/eller en masse hvidløg i. Andre muligheder er peberrod eller kapers, og
rå løgringe vil jo matche bederne flot. Drys med noget grønt, gerne dild, og
måske noget smuldret fetaost.
/P
| |
Heidi (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 11-02-07 21:17 |
|
<klip> Men hvis du vil have det fulde æstetiske udbytte af striberne skal du
> skrælle dem og kære dem i meget tynde skiver på tværs. Dem anretter du så
> pænt på et fad og drypper dem med en olie-eddike dressing, gerne med
> sennep og/eller en masse hvidløg i. Andre muligheder er peberrod eller
> kapers, og rå løgringe vil jo matche bederne flot. Drys med noget grønt,
> gerne dild, og måske noget smuldret fetaost.
</klip>
Kan næsten se det for mig, meget smukt, men jeg kan ikke engang lave en
olie/eddike dressing, det kommer altid til at smage grufuldt.....
Kan være jeg bare skal bruge dem som pynt :)
Tusind tak for ideerne
--
Venlig hilsen Heidi, Miver og Mulles mor
http://www.dk-fritid-dyr-kat.dk/sl.php?id=616
| |
emilsen (11-02-2007)
| Kommentar Fra : emilsen |
Dato : 11-02-07 20:17 |
| | |
Heidi (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 11-02-07 21:06 |
| | |
Kate (14-02-2007)
| Kommentar Fra : Kate |
Dato : 14-02-07 21:06 |
|
"Heidi" <invaldi@nospam.com> wrote in
news:45cf7710$0$175$157c6196@dreader1.cybercity.dk:
> <klip>> Slå 2 fluer med ét smæk:
>> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=8257
> </klip>
>
> hehe, ja det ku' du li', din skrubbe!
> Rart med en god portion humor :o
Hæhæ, jeg var overbevist om at kaninsteg måtte indgå inden jeg åbnede
linket.
Godt nok smager kanin godt, men ikke en der har fået navn.
Heidi, jeg tilbød min aubergine forleden, efter at have kigget lidt
skævt til det spiste han det
--
Kate
Pas på hvor du køber kat. Læs www.katteinfo.com
Se kattenes have og andre ting om mit liv med katte.
http://oliwer.dk/
| |
emilsen (15-02-2007)
| Kommentar Fra : emilsen |
Dato : 15-02-07 01:39 |
|
Kate forklarede den 14-02-2007:
> Hæhæ, jeg var overbevist om at kaninsteg måtte indgå inden jeg åbnede
> linket.
Det var for at lave overraskelsen, at jeg _ikke_ brugte linket til
kaninens venner:
< http://www.kaniner.info/?Opskrifter:Side_4:Kanin_med_r%F8dbede_og_butterdejskartoffel>
> Godt nok smager kanin godt, men ikke en der har fået navn.
Det kan vi sagtens blive ret enige om, specielt når der er
overbeskyttede by-børn tilstede. Landbo-børn er mere realistiske i den
henseende; de forstår betydningen af liv og død, og hvem der spiser
hvem.
Hils kæledyrene fra mig. Undlad at savle imens. De skal jo nødigt blive
forskrækkede. Det kan ødelægge spisekvalliteten af kødet.
m.v.h. Emil
--
Jeg overvejede længe, om ovenstående indlæg var for stærk kost for
kaninerne. Dem på Endelave mener, at det er OK! Så flertallet har talt.
| |
Kate (15-02-2007)
| Kommentar Fra : Kate |
Dato : 15-02-07 09:41 |
|
emilsen <emilsen@nowhere.invalid> wrote in
news:mn.78637d7289882b26.68444@nowhere.invalid:
> Hils kæledyrene fra mig. Undlad at savle imens. De skal jo nødigt
> blive forskrækkede. Det kan ødelægge spisekvalliteten af kødet.
>
lad mig sige det sådan, min kanins kød kan vidst ikke blive ødelagt.
Han er over 8 år gammel
--
Kate
Pas på hvor du køber kat. Læs www.katteinfo.com
Se kattenes have og andre ting om mit liv med katte.
http://oliwer.dk/
| |
Jens Bruun (16-02-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 16-02-07 22:22 |
|
"Kate" <doughnut@oliwer.invalid> skrev i en meddelelse
news:45d41ca1$0$142$157c6196@dreader2.cybercity.dk
> lad mig sige det sådan, min kanins kød kan vidst ikke blive ødelagt.
> Han er over 8 år gammel
Han skal bare simre i i hvidvin i lang, lang tid. Så glider også han ned.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Gainsbourg (12-02-2007)
| Kommentar Fra : Gainsbourg |
Dato : 12-02-07 03:11 |
| | |
Benedikte Brisson (11-02-2007)
| Kommentar Fra : Benedikte Brisson |
Dato : 11-02-07 22:01 |
|
Heidi, Miver og Mulles mor skrev:
> Hvad i alverden stiller en gourmet-amøbe som jeg op med en posefuld af disse
> løjerlige beder?
> Og jeg har ikke nogen af alle de hersens pudsige ingrediener i mit køkken,
> kun det allermest elementære - nogle forslag til havd jeg gør med dem -
> inden de spirer alt for vildt, eller kaninen får dem tilbudt....
Du ka da ta dem med herind, så finder vi ud af noget
kh Dikte
| |
Peter Fischer (12-02-2007)
| Kommentar Fra : Peter Fischer |
Dato : 12-02-07 13:55 |
|
Heidi, Miver og Mulles mor skrev:
> Hvad i alverden stiller en gourmet-amøbe som jeg op med en posefuld af disse
> løjerlige beder?
Skæres i stave sammen med andre rodfrugter eller bare alene.
Lidt - kun lidt - olie hældes over og sættes ovn i ca. 30 min.
Perfekt tilbehør til mangt og meget
m.v.h.
Peter Fischer, Slangerup
| |
|
|