> evt nogle der vil dele deres erfaringer?
Hej
Det her er fra et tidligere indlæg jeg har skrevet, vi har hverken shunt
eller Ladomat på da brændet er gratis
Vi kører med fastbrændsel, anlægget består af et gammel halmfyr, hvor vi har
svejst en plade i 15 cm under afgangsrøret, for at øge udnyttelsen, en 1200
liters olietank som akku med 300 mm isolering omkring, 2" rør mellem fyr og
akku og naturlig cirkulation da tanken står ovenover fyret. Kedlen er 140 cm
i længden og 78 cm i diameter. Fremløb til huset er koblet på inden
akkutanken så huset får det varme vand inden tanken.
Da vi flyttede ind for 2 år siden var der en lille kedel på 40x60x60cm og
ingen akku, der skulle vi fyre ca. hver 3-4 time, det er noget loort. Nu
fyrer vi på kolde dage 2 gange i døgnet og 1 gang her om sommeren da vi også
får det varme vand derfra, mængden afhænger af vind og vejr, det er noget
man lærer hen ad vejen.
Vi fyret udelukkende med nedbrydningstræ, det er gratis og omegnens vognmænd
er glade for at komme af med det, og det er en blandet fornøjelse, nogle
gange er der udelukkende gamle brædder og støv, andre gange er det 8x8
egebjælker, vi har også paller ind imellem men det er ikke så tit. Naboen
fyret med EUR paller, hans anlæg bruger ca. 2 paller pr. fyring 2 gange om
dagen. Men uanset hvad er der arbejde med det, og med nedbrydningstræ er det
en god ide med en diamantkæde til sin motorsav. Køber man brænden skal det
jo flækkes alligevel for at fremme afbrændnings processen.
Ang. lugten så kommer det jo an på hvad du futter af og med hvilken temp,
nogle gange lugter det her så man er ved at blive kvalt, men oftest er
forbrændigen ren da fyret jo også lige skal varme 1200 liter vand op... og
det kan sagtens komme op og koge
Men en ren forbrænding, dvs. fuld
skrald på luften, plejer at være rimelig røgfri og så soder du heller ikke
skorstenen til. Sidst vores blev renset var der ca. 1 dl sod
Stef