|
| Muslinger med ruer på Fra : SørenFisker |
Dato : 07-02-07 09:47 |
|
Hej Gruppe
Endnu en gang har jeg været ude at samle blåmuslinger.
De er ofte ret "begroet" af ruer, som jeg plejer at rense af, inden jeg
koger muslingerne.
Jeg kom til at tænke på, om der egentlig sker noget ved at lade dem (ruerne)
sidde på muslingerne under tilberedning.
Er der nogen, der har kommentarer?
(Rurer er krebsdyr. Rurer lever frit i vandet som larve, men de voksne rurer
sidder fast og kan ikke flytte sig.
Lavvandsrur ligner et lille, hvidt vulkankrater, og den kan have en
størrelse på op til 2 cm i diameter)
Hilsen Søren
| |
Inger Pedersen (07-02-2007)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 07-02-07 13:36 |
|
"SørenFisker" <vejlo@esenet.dk> skrev i en meddelelse
> Jeg kom til at tænke på, om der egentlig sker noget ved at lade dem
> (ruerne)
> sidde på muslingerne under tilberedning.
> Er der nogen, der har kommentarer?
Min umiddelbare tanke er, at de er hulens besværlige at fjerne - og hvad
skulle der kunne ske ved det?
Hilsen Inger
| |
Max (07-02-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 07-02-07 16:22 |
|
Hej Søren
> Jeg kom til at tænke på, om der egentlig sker noget ved at lade dem
> (ruerne) sidde på muslingerne under tilberedning.
Nej, det sker der intet ved. Det er da også et pokkers besvær at
fjerne dem.
--
Mvh Max
| |
Anne og Jesper (08-02-2007)
| Kommentar Fra : Anne og Jesper |
Dato : 08-02-07 12:44 |
|
"SørenFisker" Skrev:
Jeg kom til at tænke på, om der egentlig sker noget ved at lade dem
(ruerne)
sidde på muslingerne under tilberedning.
Der er helt sikkert ingen, der tager skade af, at rurer bliver kogt sammen
med muslingerne. Men hvis de skal serveres for andre, vil jeg da synes, at
det giver et lidt sjusket indtryk af kokken
Jesper
| |
Pernille Højgaard (08-02-2007)
| Kommentar Fra : Pernille Højgaard |
Dato : 08-02-07 14:51 |
|
"SørenFisker" <vejlo@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:45c9928f$0$13932$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
Hvis smagen af ruer går fint i spænd med muslingerne, så kan jeg heller ikke
se noget til hinder for at koge dem med. Men så er det vel ikke "Kogte
muslinger" mere, men "Kogte muslinger med ruer"?
VH Pernille
| |
SørenFisker (09-02-2007)
| Kommentar Fra : SørenFisker |
Dato : 09-02-07 15:36 |
|
"Pernille Højgaard" <ph@praxis-it.NOSPAM> wrote in message
news:45cb2a9e$0$169$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "SørenFisker" <vejlo@esenet.dk> skrev i en meddelelse
> news:45c9928f$0$13932$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> >
> Hvis smagen af ruer går fint i spænd med muslingerne, så kan jeg heller
ikke
> se noget til hinder for at koge dem med. Men så er det vel ikke "Kogte
> muslinger" mere, men "Kogte muslinger med ruer"?
>
> VH Pernille
OK, så tror jeg vi tar en gang kogte muslinger med ruer!
I øvrigt mange tak for jeres svar.
Søren
>
| |
Max (09-02-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 09-02-07 16:22 |
|
Hej Søren
> OK, så tror jeg vi tar en gang kogte muslinger med ruer!
Velbekomme, grunden til at man ikke ser ruer særlig tit på
industri muslinger skyldes nok at de er fanget på vanddybder
der er noget større end der hvor du henter dine, man skal
jo kunne sejle der, og ruer holder til på lavt vand og tæt
på overfladen.
--
Mvh Max
| |
Bjarne K. (09-02-2007)
| Kommentar Fra : Bjarne K. |
Dato : 09-02-07 12:38 |
|
"SørenFisker" <vejlo@esenet.dk> wrote in message
news:45c9928f$0$13932$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hej Gruppe
> Endnu en gang har jeg været ude at samle blåmuslinger.
> De er ofte ret "begroet" af ruer, som jeg plejer at rense af, inden jeg
> koger muslingerne.
> Jeg kom til at tænke på, om der egentlig sker noget ved at lade dem
> (ruerne)
> sidde på muslingerne under tilberedning.
> Er der nogen, der har kommentarer?
>
I nogle lande spiser man ruerne, så det !!!
(De er så godt nok lidt større end dem man finder i DK.)
--
Med venlig hilsen
Bjarne K.
| |
3140 Bjørgheim (10-02-2007)
| Kommentar Fra : 3140 Bjørgheim |
Dato : 10-02-07 08:19 |
|
SørenFisker wrote:
> Hej Gruppe
> Endnu en gang har jeg været ude at samle blåmuslinger.
> De er ofte ret "begroet" af ruer, som jeg plejer at rense af, inden
> jeg koger muslingerne.
> Jeg kom til at tænke på, om der egentlig sker noget ved at lade dem
> (ruerne) sidde på muslingerne under tilberedning.
> Er der nogen, der har kommentarer?
Hvis muslingerne serveres med skal, så skal du passe morderligt på ikke at
skære dig på rurerne. Jeg ville finde en metode til at fjerne dem hurtigt og
derefter omgående meddele taktikken her i gruppen, hvor der findes i hvert
fald én passioneret muslingehøster
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'
| |
Søren Fisker (10-02-2007)
| Kommentar Fra : Søren Fisker |
Dato : 10-02-07 15:52 |
|
> Hvis muslingerne serveres med skal, så skal du passe morderligt på ikke at
> skære dig på rurerne. Jeg ville finde en metode til at fjerne dem hurtigt
> og derefter omgående meddele taktikken her i gruppen, hvor der findes i
> hvert fald én passioneret muslingehøster
> --
> |¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
> |
> [OO]
> <>'
Jeg kørte muslingerne rundt i en spand med en træslev. Mange gange.
Derved slibes ruerne, og deres skarphed forsvinder.
Derefter grundig skylning.
Muslingerne var rigtig lækre, og der var igen der skar sig på ruerne.
Det er sidste gang, jeg skraber muslingerne fri for ruer!
Søren
>
>
| |
|
|