|
| Amerikanske brødingredienser Fra : Ukendt |
Dato : 05-02-07 19:59 |
|
Jeg har erhvervet mig en bagemaskine og den er vældig rar at bage brød i,
men opskrifter skorter det lidt på i Danmark. Jeg har vendt blikket mod USA
og her, via nettet fundet, 100-vis af spændende opskrifter.
Jeg har dog et par spørgsmål ang. forskellige ingredienser som jeg håber at
der var nogen der kunne give mig svar på:
Hvad er sweet butter ?
Hvor kan man købe majsmel ?
Hvor køber man æblejuicekoncentrat ?
Hvad er maze, jeg har slået det op til at være muskatblomme, men hvor kan
man få fat i det, og hvad er det ? Et almindeligy krydderi ?
En lidt anden ting er at jeg ved hjælp af Googles regnemaskine har fundet ud
af at en "cup" er ca 24 cl, er det noget der stemmer med virkeligheden ?
Et lille PS skulle lige være om der skulle være nogen der har en god
rugbrødsopskrift der kan bruges i bagemaskinen, jeg har prøvet forskellige,
men de har enten været alt for luftige eller for "tætte", tunge.
På forhånd tak for svar.
--
Ib
| |
Jens Axel Søgaard (05-02-2007)
| Kommentar Fra : Jens Axel Søgaard |
Dato : 05-02-07 20:17 |
|
Ib skrev:
> Jeg har erhvervet mig en bagemaskine og den er vældig rar at bage brød i,
> men opskrifter skorter det lidt på i Danmark. Jeg har vendt blikket mod USA
> og her, via nettet fundet, 100-vis af spændende opskrifter.
> Jeg har dog et par spørgsmål ang. forskellige ingredienser som jeg håber at
> der var nogen der kunne give mig svar på:
>
> Hvad er sweet butter ?
Usaltet smør.
> En lidt anden ting er at jeg ved hjælp af Googles regnemaskine har fundet ud
> af at en "cup" er ca 24 cl, er det noget der stemmer med virkeligheden ?
Ja.
--
Jens Axel Søgaard
| |
Ukendt (05-02-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 05-02-07 22:23 |
|
"Jens Axel Søgaard" <usenet@soegaard.net> skrev i en meddelelse
news:45c78222$0$847$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Ib skrev:
>> Jeg har erhvervet mig en bagemaskine og den er vældig rar at bage brød i,
>> men opskrifter skorter det lidt på i Danmark. Jeg har vendt blikket mod
>> USA og her, via nettet fundet, 100-vis af spændende opskrifter.
>> Jeg har dog et par spørgsmål ang. forskellige ingredienser som jeg håber
>> at der var nogen der kunne give mig svar på:
>>
>> Hvad er sweet butter ?
> Usaltet smør.
Nemt og enkelt, der er da godt at de der amerikanere bruger noget der er til
at få fat i i DK.
>> En lidt anden ting er at jeg ved hjælp af Googles regnemaskine har fundet
>> ud af at en "cup" er ca 24 cl, er det noget der stemmer med virkeligheden
>> ?
>
> Ja.
Ja som så mange før så er det ikke altid nettet man skal ty til først, i mit
decilitermål som går til 2,5 dl står der også Cup på modsatte side, hehe ja
man kan føle sig lidt dum
Tak for svarene.
--
Ib
| |
Linde (06-02-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 06-02-07 00:28 |
|
"Ib" <ib(a)RØVballe-bredsten.dk> skrev i en meddelelse
news:618e3$45c7a010$5293fa43$17624@news.arrownet.dk...
>
>> Usaltet smør.
>
> Nemt og enkelt, der er da godt at de der amerikanere bruger noget der er
> til at få fat i i DK.
Hmm må nok dryppe lidt malurt i dit bæger, Ib. Sweet butter er godt nok
sædvanligvis usaltet, men det er også usyrnet. Et produkt der, mig bekendt,
ikke fremstilles til hjemmemarkedet(af Arla i hvert fald). Det kan dog ikke
udelukkes, at mindre mejerier fører en serie. Dog tror jeg, at almindeligt
usaltet, syrnet smør virker helt fint til dit bageprojekt, men ellers vil
jeg da råde dig til at spørge Arla Forum, om de ved, hvor man kan finde
usyrnet smør herhjemme...om ikke andet kan de fortælle dig, at Holstebro
Mejeri laver det til en engelsk supermarkedskæde.
Mvh
Linde
| |
Bjarne K. (06-02-2007)
| Kommentar Fra : Bjarne K. |
Dato : 06-02-07 10:41 |
|
"Linde" <delinde@gmailfjern.com> wrote in message
news:45c7bda6$0$49196$14726298@news.sunsite.dk...
> Hmm må nok dryppe lidt malurt i dit bæger, Ib. Sweet butter er godt nok
> sædvanligvis usaltet, men det er også usyrnet. Et produkt der, mig
> bekendt, ikke fremstilles til hjemmemarkedet(af Arla i hvert fald). Det
> kan dog ikke udelukkes, at mindre mejerier fører en serie. Dog tror jeg,
> at almindeligt usaltet, syrnet smør virker helt fint til dit bageprojekt,
> men ellers vil jeg da råde dig til at spørge Arla Forum, om de ved, hvor
> man kan finde usyrnet smør herhjemme...om ikke andet kan de fortælle dig,
> at Holstebro Mejeri laver det til en engelsk supermarkedskæde.
>
Idet jeg går ud fra at "sweet butter" er lavet af alm fløde, så er der intet
mere simpelt end selv at lave smør. Et syltetøjsglas med låg, og i med en
f.eks ½l fløde. Ryst glasset langsomt (alstå ikke vildt som en drinks
shaker).
Når indholdet er smøragtigt, tages det ud af glasset og den sidste vædske
klemmes med ud nogle træske'er.
--
Med venlig hilsen
Bjarne K.
| |
Linde (07-02-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 07-02-07 00:36 |
|
"Bjarne K." <nej@niet.ne> skrev i en meddelelse
news:45c84d3d$0$15889$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Idet jeg går ud fra at "sweet butter" er lavet af alm fløde, så er der
> intet mere simpelt end selv at lave smør. Et syltetøjsglas med låg, og i
> med en f.eks ½l fløde. Ryst glasset langsomt (alstå ikke vildt som en
> drinks shaker).
>
> Når indholdet er smøragtigt, tages det ud af glasset og den sidste vædske
> klemmes med ud nogle træske'er.
Så sandt. Husk at skylle smørret i koldt vand til sidst, inden det æltes til
en klump og sættes på køl.
Mvh
Linde
| |
Ukendt (07-02-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 07-02-07 10:43 |
|
"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i en meddelelse
news:45c910ff$0$49203$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Bjarne K." <nej@niet.ne> skrev i en meddelelse
> news:45c84d3d$0$15889$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Idet jeg går ud fra at "sweet butter" er lavet af alm fløde, så er der
>> intet mere simpelt end selv at lave smør. Et syltetøjsglas med låg, og i
>> med en f.eks ½l fløde. Ryst glasset langsomt (alstå ikke vildt som en
>> drinks shaker).
>>
>> Når indholdet er smøragtigt, tages det ud af glasset og den sidste vædske
>> klemmes med ud nogle træske'er.
>
> Så sandt. Husk at skylle smørret i koldt vand til sidst, inden det æltes
> til en klump og sættes på køl.
Ok, ja jeg husker da engang for mange år siden, da min mor bad mig lave
flødeskum med sådan en Tupperware plasticdims, hvor man skulle ryste indtil
fløden blev stiv. Hun sagde at jeg bare skulle ryste, til det holdt op med
at skvulpe......hehe det må være det produkt der blev ud denne session i
mener.
Tak for svarene.
--
Ib
| |
Ole Pedersen (05-02-2007)
| Kommentar Fra : Ole Pedersen |
Dato : 05-02-07 21:35 |
|
"Ib" <ib(a)RØVballe-bredsten.dk> skrev i en meddelelse
news:cfbc6$45c77e6a$5293fa43$18503@news.arrownet.dk...
> Jeg har erhvervet mig en bagemaskine og den er vældig rar at bage brød i,
> men opskrifter skorter det lidt på i Danmark. Jeg har vendt blikket mod
> USA og her, via nettet fundet, 100-vis af spændende opskrifter.
> Jeg har dog et par spørgsmål ang. forskellige ingredienser som jeg håber
> at der var nogen der kunne give mig svar på:
>
> Hvad er sweet butter ?
> Hvor kan man købe majsmel ?
> Hvor køber man æblejuicekoncentrat ?
> Hvad er maze, jeg har slået det op til at være muskatblomme, men hvor kan
> man få fat i det, og hvad er det ? Et almindeligy krydderi ?
>
Hej Ib
her kan du se hvad muskatblomme er:
http://www.gastrocorner.dk/leksikon/leksikon.asp?lekopslag=7061 og hvis du
laver en søgning på google kan du finde nogen der vil sælge det til dig.
Majs mel kan du få i supermarkedet i afdelingen for mel - hyppigt i den
økologiske del af afdelingen for mel - køb endelig ikke maizena, da det er
majsstivelse og ikke majsmel.
god fornøjelse
Ole
| |
Ukendt (05-02-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 05-02-07 22:13 |
|
"Ole Pedersen" <olepedersen@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:45c794ee$0$899$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> "Ib" <ib(a)RØVballe-bredsten.dk> skrev i en meddelelse
> news:cfbc6$45c77e6a$5293fa43$18503@news.arrownet.dk...
>> Jeg har erhvervet mig en bagemaskine og den er vældig rar at bage brød i,
>> men opskrifter skorter det lidt på i Danmark. Jeg har vendt blikket mod
>> USA og her, via nettet fundet, 100-vis af spændende opskrifter.
>> Jeg har dog et par spørgsmål ang. forskellige ingredienser som jeg håber
>> at der var nogen der kunne give mig svar på:
>>
>> Hvad er sweet butter ?
>> Hvor kan man købe majsmel ?
>> Hvor køber man æblejuicekoncentrat ?
>> Hvad er maze, jeg har slået det op til at være muskatblomme, men hvor kan
>> man få fat i det, og hvad er det ? Et almindeligy krydderi ?
>>
> Hej Ib
>
> her kan du se hvad muskatblomme er:
> http://www.gastrocorner.dk/leksikon/leksikon.asp?lekopslag=7061 og hvis du
> laver en søgning på google kan du finde nogen der vil sælge det til dig.
> Majs mel kan du få i supermarkedet i afdelingen for mel - hyppigt i den
> økologiske del af afdelingen for mel - køb endelig ikke maizena, da det er
> majsstivelse og ikke majsmel.
Genialt link Ole, der er godt nok mange muligheder for opslag. Tak for det.
--
Ib
| |
Henning Holm (15-02-2007)
| Kommentar Fra : Henning Holm |
Dato : 15-02-07 11:25 |
|
"Ib" <ib(a)RØVballe-bredsten.dk> skrev i en meddelelse
news:cfbc6$45c77e6a$5293fa43$18503@news.arrownet.dk...
> Jeg har erhvervet mig en bagemaskine og den er vældig rar at bage brød i,
> men opskrifter skorter det lidt på.......
>
> Et lille PS skulle lige være om der skulle være nogen der har en god
> rugbrødsopskrift der kan bruges i bagemaskinen, jeg har prøvet
> forskellige, men de har enten været alt for luftige eller for "tætte",
> tunge.
>
> På forhånd tak for svar.
>
> --
> Ib
--------------------------------------------------------------------
Hej.....
Lidl har en fin blanding til fuldkornsbrød,Jeg bager så kun af 500gram af
gangen,Jeg erstatter så lidt af melet med ca 30-50gram knækkede
rugkerner......
Rugbrødsblandingen er i en bordeaux-farvet pose.....
Samme sted har de en blanding til Ciabattabrød i en lyseblå farve,
den er også rigtig god,når man tilsætter 1 til 2 spskf. madolie...
OBS
Der er gær i blandingerne,så der skal ikke bruges yderligere gær...
Velbekomme
--
Henning Holm
allig8or125@hotmail.com
"it's nice to be important,
but it's more important,to be nice"
| |
Ukendt (15-02-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 15-02-07 22:34 |
|
"Henning Holm" <allig8or125@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:45d43524$0$13979$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
> "Ib" <ib(a)RØVballe-bredsten.dk> skrev i en meddelelse
> news:cfbc6$45c77e6a$5293fa43$18503@news.arrownet.dk...
>> Jeg har erhvervet mig en bagemaskine og den er vældig rar at bage brød i,
>> men opskrifter skorter det lidt på.......
>>
>> Et lille PS skulle lige være om der skulle være nogen der har en god
>> rugbrødsopskrift der kan bruges i bagemaskinen, jeg har prøvet
>> forskellige, men de har enten været alt for luftige eller for "tætte",
>> tunge.
>>
>> På forhånd tak for svar.
>>
>> --
>> Ib
> --------------------------------------------------------------------
> Hej.....
> Lidl har en fin blanding til fuldkornsbrød,Jeg bager så kun af 500gram af
> gangen,Jeg erstatter så lidt af melet med ca 30-50gram knækkede
> rugkerner......
> Rugbrødsblandingen er i en bordeaux-farvet pose.....
> Samme sted har de en blanding til Ciabattabrød i en lyseblå farve,
> den er også rigtig god,når man tilsætter 1 til 2 spskf. madolie...
>
>
> OBS
> Der er gær i blandingerne,så der skal ikke bruges yderligere gær...
En af mine kollegaer gav mig det råd igår og jeg har allerede gjort brug af
det, det er rigtigt lækkert. Det jeg gjorde var at sætte 50 g knækkede
rugkerner iblød og tilsætte dem inden 2 æltning og uden at holde igen med
melblandingen.
Jeg vil prøve Ciabattabrødet ved lejlighed.
Tak for indspark.
--
Ib
| |
|
|