/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Oksebryst med øl
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 27-01-07 16:25

Hej, nu må I hjælpe mig.

Jeg kan ikke fordrage øl og rødvin. Men jeg elsker rødvin i mad, så nu
vil jeg prøve med noget øl. Min mand kommer hjem fra USA i morgen og
jeg vil gerne lave noget lækkert mad til ham. Jeg har købt et stykke
oksebryst, og jeg har masser af grøntsager og kartofler.

Jeg har købt to øl. Og husk lige, at jeg ikke har nogen som helst ide
om hvad det egentlig er jeg har købt. Den ene er en Carls porter, den
anden er en Hancock Old Bambrinus Beer Dark. Og så har jeg vist nogle
forskellige almindelig øl fra Ceres.

Jeg forestillede mig noget med en stegeso og meget lang tid ved lav
temperatur i ovnen.

Hvad skal jeg gøre?

Mvh Trine

--
Overnatning for op til fire personer i egen lejlighed. Hunde er velkomne.
Butik med kurve, frostsikre stentøjsfigurer, brugskunst og meget mere.

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

 
 
Peter Westh (27-01-2007)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 27-01-07 16:33

"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:ubqkkze4q.fsf@trinekc.dk...
> Hvad skal jeg gøre?

Gør ligesom du ville gøre hvis du brugte rødvin, men brug porteren i stedet.
Saucen vil højest sandsynligt kræve en smagsjustering med noget syrligt,
hvadend det er citron, eddike eller sur fløde.

/P



mcloud (27-01-2007)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 27-01-07 17:09


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:ubqkkze4q.fsf@trinekc.dk...
> Hej, nu må I hjælpe mig.
>
> Jeg kan ikke fordrage øl og rødvin. Men jeg elsker rødvin i mad, så nu
> vil jeg prøve med noget øl.

Hej Trine
Her er min opskrift på oksekød i øl:


3-4 spsk. olivenolie eller anden olie
1 kg. skært oksekød ,skåret i 8 skiver
4 små løg , skåret i tynde skiver
3 spsk . hvedemel
1-2 spsk. koncentreret tomatpure
3/4 liter mørkt øl f.eks porter
1 krydderbuket af krydderurter (persille, timian,porrerog laurbærblad )
3 enebær
1 spsk. Mørk farin
1 liter. oksefond eller god bouilon.
peber og evt .salt


Forvarm ovnen til 180 grader.Olien opvarmes i en stor tykbundet gryde ( der
kan tåle at komme i ovnen ).
Brun kødstykkerne heri. Kødet tages op efter hånden og løgene sauteres i
gryden.
Derefter kommes melet i og steger med ved kraftig varme i ca 2 minutter rør
hele tiden
,tilsæt derefter tomatpureen og lad det stege med i ca 2 minutter.Øllet
hældes nu i sammen med enebær,krydderbuketten og den brune farin.
Herefter tilsættes oksefonden og kødet,det hele bringes i kog . Lad retten
simre i ca 5 minutter og skum forsigtigt.
Smag retten til med salt og peber. Læg låg på og stil det hel i ovnen i ca
1 time og 45 minutter på 180 grader.
Når tiden er gået prøves om kødet er mørt med en skarp kniv eller skal
retten have mere tid i ovnen.
Kødet lægges i et serveringsfad med låg og saucen koges ind i en gryde .
Skum igen.
Saucen kan evt. jævnes , hæld sovsen over kødet og server. Server en lækker
Kartoffel-rodfrugtmos til og god øl og evt. snaps .

mvh mcloud



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste