Mrs Krabappel wrote:
> "3140 Bjørgheim" <pialykke@SLETget2net.dk> wrote in message
> news:45a13b03$0$145$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>> Fruen har været på storvildtjagt i Magasin og har fanget en eddike
>> ved navn "Fattorie Giacobazzi", en ydmyg druemost til 300 dask for
>> 0,25 liter,
>
> Den må være hæjst 12 år gammel. Giacobazzi er en stor vin-producent af
> "industriel" karakter. En 25+ gammel sag koster omkring 100 euro for
> 1dl. og stammer fra små lokale producenter (=ingen branding).
> Invecchiato betyder "lagret" - aged; det er "tradizionale" der har
> DOP og er mindst 12 år gammel, extra vecchio er 25+.
>
>> Skal jeg drikke den, eller kan den anvendes til noget fornuftigt,
>> hvor den kommer til sin ret?
>>
> Den kan næppe drikkes, men kan anvendes i madlavning/dressing.
> Se fx her:
www.balsamico.it og italy.dk er ikke ved siden af.
>
> Jeg smagt the real stuff (=den dyre) kun en gang og måske er jeg for
> rustik til at værdsætte den; ja, smagte godt, men jeg er stadig
> svimmel over duften af hvide trøfler på en carpaccio spist "on site"
> i Piemonte - og jeg har en god duft/smag hukommelse!
> Og jeg synes at der er SÅ meget kunstig skabt behov om produktet at
> man har mistet originaliteten i de million litre produceret nu.
> Det var en familiesag, hvor hver generation overtog bedstefars eddikke
> produktion, og begrænset til et lille område i Emilia.
> Hvad er der spændende i "balsamico" (den vi køber i supermarked) på
> andet end salat, de gustibus etc...
>
> Sandra
Havde nok fornemmelsen af at vi taler modeluner
Men med lidt held, så
smager den godt og har ingen unoder! Tak.
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'