FDK skrev i 1167248409.538013.84820@n51g2000cwc.googlegroups.com dette:
> Jeg skal lave Hjortefilet til nytår den er på 1750gram hvordan skal
> den tilberedes??
Tjae - jeg ville langtidsstege den. Viltkød /kan/ være lidt tørt - derfor
den udbredte vane med at bardere med spæk eller (hvad jeg mener er en
misforståelse) bacon.
Brun den kortvarigt i en stegegryde eller på en pande. I en ovn på ca. 80
grader og så et stegetermometer i dyret til kontrol. Og så i ovnen en 4-5
timer. Sluk ovnen ved ca 55 grader, hvis den når den temperatur før en times
tid før den skal bruges. I min ovn stiger temperaturen i en sådan steg ved
80 grader (jeg tror ikke man skal stole alt for meget på ovnene nede ved de
temperaturer) vel omkring en 10 grader i timen. Så den sidste knap en times
tid vil så hæve temperaturen til de 63 grader, jeg gerne vil slutte på.
Eneste problem ved langtidsstegning er, at den er så blid ved kødet, at der
ikke afleveres ret meget saft til sovsen, al den stund at saften bliver i
kødet.
Det skal dog også med, at min gamle mor ikke bryder sig om langtidsstegt
kød - det smager for meget af kød, siger hun.
vh
Jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Frøperspektiv:
http://jan.boegh.net/Album/Natur/skoven/slides/2006.09.23-12.47.16.html