"Praxis©" <peng@city.dk> skrev i en meddelelse
news:9hc62g$1vg1$1@news.cybercity.dk...
>
> Jeg skal holde fest for ca. 30 mennesker på lørdag, og alle tager kød til
> eget forbrug med, og så skal alle tage en salat eller pastasalat med. Men
> hvad hvis der bliver noget i overskud?? Jeg kan jo sikkert ikke nå at
spise
> det op inden for overskuelig tid. Kan jeg fryse pastasalat??
Selve pastaen vil nok ikke tage ubodelig skade, men det vil resten af
ingredienserne sikkert. Måske vil den kunne gå an i en godt krydret,
sammenkogt ret, eller gratineret med ost i ovnen. Det afhænger jo lidt af
dressingen, og hvad der ellers er i salaten.
> Og hvad med almindelig salat (Salat, tomat, agurk o lign) Kan jeg fryse
det,
> og lade det indgå i en sammenkogt ret, når jeg tør det op igen??
Dårligt. Agurk bliver totalt slatten, salat ligeså. Frossen tomat kunne
derimod godt bruges i gryderetter.
Jeg gør det, at jeg har en pose til kødsnask og en pose til grøntsagssnask i
fryseren. Derned kommer jeg kyllingeskrog, ben, ureelt kød osv, samt
kernerne fra tomater, den vaskede skræl fra knoldselleri, toppen af
blegselleri, halve løg der er til overs osv. Og så koger jeg indimellem
kraft på indholdet af disse poser, idet jeg selvfølgelig supplerer med hvad
der er nødvendigt af krydderier og friske ingredienser. Det fungerer fint,
og det kunne du godt gøre med din salat. hvis der altså ikke er dressing på.
Jeg tror dog jeg ville give salaten en tur i min wok med soya, chili, hviløg
etc og spise den med ris - uden at fryse den.
Eller bede folk tage deres rester med hjem igen
God fest
Peter