|
| sovs til anden Fra : rasmus carlsen |
Dato : 23-12-06 16:24 |
|
Hejsa,
Jeg skal lave and i morgen (to faktisk).
Jeg har ikke set efter, men jeg gætter på at krås mv. ligger i dyret. Er der
noget med at man kan koge en god fond af det? Noget med at brune det i
ovnen/ svitse det i gryde og så på med vand, suppevisk, evt. lidt løg,
persillerod og rødvin (til sidst). Oven i det kommer så skyen fra
bradepanden (skummet af for det meste fedt)
ps: jeg har tænkt mig at stege de to ænder (2.7 kilo stykket) 4 timer på den
ene side og 2 timer på den anden ved 130 grader og så lige 10 minutter ved
250 til sidst. Vingerne har jeg tænkt mig at klippe af og smide i ovnen
efter de to første timer. Dyrene ligger på en rist over en bradepande med
vand.
Giver det mening?
ras
| |
Steen Jakobsen (23-12-2006)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 23-12-06 18:00 |
|
"rasmus carlsen" <rasmus_punktum_carlsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:458d49aa$0$49207$14726298@news.sunsite.dk...
> Hejsa,
>
> Jeg skal lave and i morgen (to faktisk).
>
> Jeg har ikke set efter, men jeg gætter på at krås mv. ligger i dyret. Er
der
> noget med at man kan koge en god fond af det? Noget med at brune det i
> ovnen/ svitse det i gryde og så på med vand, suppevisk, evt. lidt løg,
> persillerod og rødvin (til sidst). Oven i det kommer så skyen fra
> bradepanden (skummet af for det meste fedt)
Kog kråserne og lever og brug fonden til sovsen. kom vand i bradepanden og
læg ænderne på risten og brug også denne fond til sovs. Du burde have dig en
fedtskiller, så kan du lave den perfekte sovs uden fedt. Næsten.
Steen.
| |
rasmus carlsen (23-12-2006)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 23-12-06 18:06 |
|
"Steen Jakobsen" <noway@nopost1.tele.xx> skrev i en meddelelse
news:458d60a3$0$143$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Kog kråserne og lever og brug fonden til sovsen. kom vand i bradepanden og
> læg ænderne på risten og brug også denne fond til sovs. Du burde have dig
> en
> fedtskiller, så kan du lave den perfekte sovs uden fedt. Næsten.
- ok, hvor længe skal fonden koge på kråserne og leveren? Og skal de lige
brunes i ovnen eller i gryden først? evt. smurt med tomatpure? Jeg har en
rest grøntsags/rødvinsfond i fryseren, det kan jeg vel bare hælde i? Lidt
fløde? eller skal den blot klares i smør? Fedtskilleren ønsker jeg min i
julegave næste år.
ras
| |
Steen Jakobsen (23-12-2006)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 23-12-06 22:37 |
|
"rasmus carlsen" <rasmus_punktum_carlsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:458d617a$0$49200$14726298@news.sunsite.dk...
>
> - ok, hvor længe skal fonden koge på kråserne og leveren? Og skal de lige
> brunes i ovnen eller i gryden først? evt. smurt med tomatpure? Jeg har en
> rest grøntsags/rødvinsfond i fryseren, det kan jeg vel bare hælde i? Lidt
> fløde? eller skal den blot klares i smør? Fedtskilleren ønsker jeg min i
> julegave næste år.
Jeg koger det bare til det er godt kogt, men der sker sikkert ikke noget ved
at brune det i gryden først. Fløde bruger jeg aldrig i andesovs idet jeg
ønsker maximal smag af and.
Steen.
| |
|
|