/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Langtidsstegt oksefilet - Gode råd ønskes.
Fra : Olsen


Dato : 22-12-06 11:54

Hjælp ønskes:

Jeg har fået fat i en oksefilet på ca 6 kg. som
jeg regner med at lave til nytår.
Jeg kunne godt tænke mig at prøve at langtidsstege
den:
Hvor lang tid skal sådan en ca. have (Rosa)?
Skal den bare krydres med salt & peber, eller
er der nogle gode forslag?
Hvor lang tid skal den trække efter den er kommet
ud af ovnen?

På forhånd tak.
Olsen


 
 
T. (22-12-2006)
Kommentar
Fra : T.


Dato : 22-12-06 14:13


"Olsen" <nospam@nowhere.com> skrev i en meddelelse
news:Xns98A17902FC57Anospamnowherecom@news.tele.dk...
> Hjælp ønskes:
>
> Jeg har fået fat i en oksefilet på ca 6 kg. som
> jeg regner med at lave til nytår.
> Jeg kunne godt tænke mig at prøve at langtidsstege
> den:
> Hvor lang tid skal sådan en ca. have (Rosa)?
> Skal den bare krydres med salt & peber, eller
> er der nogle gode forslag?
> Hvor lang tid skal den trække efter den er kommet
> ud af ovnen?
>
> På forhånd tak.
> Olsen

Hej Olsen

Jeg har ikke prøvet at lave en sådan stor steg på så mange kg.
Men jeg har mange gange lavet en oksemørbrad og den vender jeg lige på en
meget pande hurtigt.
Så ryger den ind i ovnen på 62 grader i 5-6 timer.
Til sidst kan jeg godt finde på at starte min grill op, og så lige ud og
vende den, så den får grill smagen.

Jeg har hørt engang fra en kok at man ikke langtidssteger den, men man
modner den når det er på de der 62 grader.
Hvis det ikke er rigtigt, kunne jeg godt tænke mig at høre om der andre der
ved noget om det.

Hilsen
T



Emilsen (23-12-2006)
Kommentar
Fra : Emilsen


Dato : 23-12-06 12:12

Olsen:

> Hvor lang tid skal sådan en ca. have (Rosa)?
> Skal den bare krydres med salt & peber, eller
> er der nogle gode forslag?
> Hvor lang tid skal den trække efter den er kommet
> ud af ovnen?


Få svar på alle dine spørgsmål i denne pjece:
<http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002001/Rapport.pdf>

Brun stegen ved max. varme, gourmetsalt og lavtemperatursteg ved
75 grader C. i ca. 3-5 timer. Når kernetemperaturen er 55
grader, sænkes ovntemperaturen til 55 grader. Herefter kan den
vente i timevis på gæsterne.

Stegningen kan foregå i en fryse-/kogepose, da temperaturen ikke
kommer over kogepunktet (fryseposer kan ikke bruges). Brug dem
fra Brugsen, en 11 liters vil måske passe.
Hvis det ønskes, kan du komme laurbærblade, hel peber, snittede
rodfrugter m.v. i posen under stegningen (ryst posen et par
gange), så kommer der smag til brug i sovsen.
Lige før serveringen tages stegen ud af posen, og tørres i en
varmluftsovn til den ser lækker ud (få minutter ved god varme).


m.v.h. Emil



ole (23-12-2006)
Kommentar
Fra : ole


Dato : 23-12-06 21:54

"Emilsen" <emilsen@home.invalid> wrote in message
news:mn.badc7d6cb68d67d2.52167@home.invalid...
> Olsen:
>
>> Hvor lang tid skal sådan en ca. have (Rosa)?
>> Skal den bare krydres med salt & peber, eller
>> er der nogle gode forslag?
>> Hvor lang tid skal den trække efter den er kommet
>> ud af ovnen?
>
>
> Få svar på alle dine spørgsmål i denne pjece:
> <http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002001/Rapport.pdf>
>
> Brun stegen ved max. varme, gourmetsalt og lavtemperatursteg ved 75 grader
> C. i ca. 3-5 timer. Når kernetemperaturen er 55 grader, sænkes
> ovntemperaturen til 55 grader. Herefter kan den vente i timevis på
> gæsterne.
>
> Stegningen kan foregå i en fryse-/kogepose, da temperaturen ikke kommer
> over kogepunktet (fryseposer kan ikke bruges). Brug dem fra Brugsen, en 11
> liters vil måske passe.
> Hvis det ønskes, kan du komme laurbærblade, hel peber, snittede rodfrugter
> m.v. i posen under stegningen (ryst posen et par gange), så kommer der
> smag til brug i sovsen.
> Lige før serveringen tages stegen ud af posen, og tørres i en varmluftsovn
> til den ser lækker ud (få minutter ved god varme).
>
>
> m.v.h. Emil
>
Hvad er fordelen ved at langtidsstege den?
/Ole



ole (23-12-2006)
Kommentar
Fra : ole


Dato : 23-12-06 22:15

"ole" <fs@sfd.dk> wrote in message
news:b25cd$458d9765$56300161$1405@news.jay.net...
> "Emilsen" <emilsen@home.invalid> wrote in message
> news:mn.badc7d6cb68d67d2.52167@home.invalid...
>> Olsen:
>>
>>> Hvor lang tid skal sådan en ca. have (Rosa)?
>>> Skal den bare krydres med salt & peber, eller
>>> er der nogle gode forslag?
>>> Hvor lang tid skal den trække efter den er kommet
>>> ud af ovnen?
>>
>>
>> Få svar på alle dine spørgsmål i denne pjece:
>> <http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002001/Rapport.pdf>
>>
>> Brun stegen ved max. varme, gourmetsalt og lavtemperatursteg ved 75
>> grader C. i ca. 3-5 timer. Når kernetemperaturen er 55 grader, sænkes
>> ovntemperaturen til 55 grader. Herefter kan den vente i timevis på
>> gæsterne.
>>
>> Stegningen kan foregå i en fryse-/kogepose, da temperaturen ikke kommer
>> over kogepunktet (fryseposer kan ikke bruges). Brug dem fra Brugsen, en
>> 11 liters vil måske passe.
>> Hvis det ønskes, kan du komme laurbærblade, hel peber, snittede
>> rodfrugter m.v. i posen under stegningen (ryst posen et par gange), så
>> kommer der smag til brug i sovsen.
>> Lige før serveringen tages stegen ud af posen, og tørres i en
>> varmluftsovn til den ser lækker ud (få minutter ved god varme).
>>
>>
>> m.v.h. Emil
>>
> Hvad er fordelen ved at langtidsstege den?
> /Ole
Nå - jeg var lidt hurtig med spørgsmålet. Jeg læste mig til det ved at følge
dit link til pjecen.
/Ole



Blab (25-12-2006)
Kommentar
Fra : Blab


Dato : 25-12-06 19:50

Olsen <nospam@nowhere.com> wrote in
news:Xns98A17902FC57Anospamnowherecom@news.tele.dk:

> Hjælp ønskes:
>
> Jeg har fået fat i en oksefilet på ca 6 kg. som
> jeg regner med at lave til nytår.
> Jeg kunne godt tænke mig at prøve at langtidsstege
> den:
> Hvor lang tid skal sådan en ca. have (Rosa)?
> Skal den bare krydres med salt & peber, eller
> er der nogle gode forslag?
> Hvor lang tid skal den trække efter den er kommet
> ud af ovnen?
>
> På forhånd tak.
> Olsen
>
>

Takker for svarene, tror jeg ved nok til at jeg
tør gå i gang med sådan et projekt, selv om det
er første gang, og der er gæster.
Er der nogle der evt. har forslag om tilbehør,
da det jo er lidt svært (og jeg gider egentlig
heller ikke) med bagekartofler.

--
They were giving me 10,000 watts a day, you know, and I'm hot to trot.
The next woman who takes me on will light up like a pinball machine
and pay off in silver dollars!

Jack Nicholson - One flew over the coocoo's nest

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste