/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvad skal jeg bruge 2x100 gr ren rå marcip~
Fra : Ditte H


Dato : 17-12-06 18:42

Hej

Jeg har fået en kurv fra chefen, med lækkerier.
Blandt andet 2x100 gr rigtig rå marcipan.
Det jeg fik sidste år, nåede at blive for gammel, så denne gang skal
det bruges til et eller andet. Jeg er ikke til konfekt.
Tænkte på en kage af en eller anden art, eller nogle småkager.
Nu er 200 gr. ikke så meget, så kransekage konfekt er vist udelukket.
Kom med jeres ideér og helst afprøvede opskrifter.

Glædelig jul

Hilsen Ditte



 
 
Gert Krabsen (17-12-2006)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 17-12-06 19:00

Ditte H wrote:
> Hej
>
> Jeg har fået en kurv fra chefen, med lækkerier.
> Blandt andet 2x100 gr rigtig rå marcipan.
> Det jeg fik sidste år, nåede at blive for gammel, så denne gang skal det
> bruges til et eller andet. Jeg er ikke til konfekt.

Heller ikke dine gæster?

> Tænkte på en kage af en eller anden art, eller nogle småkager.
> Nu er 200 gr. ikke så meget, så kransekage konfekt er vist udelukket.


Hvorfor dog det - der kan da godt blive lidt fin kransekage ud af det:

200 gram marcipan
50 gram flormelis
½ pasteruiseret æggehvide

formes til marcipanbrød - bages ca. 15-16 minutter ved 200


Dorthe (17-12-2006)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 17-12-06 19:00

Ditte H skrev:
> Hej
>
> Jeg har fået en kurv fra chefen, med lækkerier.
> Blandt andet 2x100 gr rigtig rå marcipan.
> Det jeg fik sidste år, nåede at blive for gammel, så denne gang skal det
> bruges til et eller andet. Jeg er ikke til konfekt.
> Tænkte på en kage af en eller anden art, eller nogle småkager.
> Nu er 200 gr. ikke så meget, så kransekage konfekt er vist udelukket.
> Kom med jeres ideér og helst afprøvede opskrifter.
>
> Glædelig jul
>
> Hilsen Ditte
>
>
I hjemmelavet is - sammen med blød nougat

Max (17-12-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-12-06 20:33

Hej Ditte

> Nu er 200 gr. ikke så meget, så kransekage konfekt er vist udelukket.
> Kom med jeres ideér og helst afprøvede opskrifter.

Lav kransekage konfekt 200 g marcipan, 100 g sukker og 50 g
æggehvide. Sæt det på bagepapir med en sprøjte og pynt med
halve coctail bær og mandler. Bages øverst i ovnen ved 200 grader
i 10 -12 minutter, til det er gylden i kanten.

--
Mvh Max



Kim Jensen (18-12-2006)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 18-12-06 22:41

Ditte H wrote:
> Jeg har fået en kurv fra chefen, med lækkerier.
> Blandt andet 2x100 gr rigtig rå marcipan.
> Det jeg fik sidste år, nåede at blive for gammel, så denne gang skal det
> bruges til et eller andet. Jeg er ikke til konfekt.
> Tænkte på en kage af en eller anden art, eller nogle småkager.

http://www.lisoe.dk/bageopskrifter/Taerter/paeretaerte_marcipan.htm

Det passer lige med de 200 gram

Jeg ville nok vælge at bruge friske pærer (som måske lige kunne koges
møre med lidt vanillie) men det er jo en smagssag.


--
mvh Kim Jensen
blog.werx @ http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorBlender.com // LiteWerx.dk

Erling Hansen (18-12-2006)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 18-12-06 23:45

Kim Jensen <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> skrev:
>Ditte H wrote:
>> Jeg har fået en kurv fra chefen,
>>med lækkerier.
>> Blandt andet 2x100 gr rigtig rå marcipan.
>> Det jeg fik sidste år, nåede at
>>blive for gammel, så denne gang skal det
>> bruges til et eller andet. Jeg er
>>ikke til konfekt.
>> Tænkte på en kage af en eller anden
>>art, eller nogle småkager.
>
>http://www.lisoe.dk/bageopskrifter/Ta
>erter/paeretaerte_marcipan.htm
>
>Det passer lige med de 200 gram
>
>Jeg ville nok vælge at bruge friske
>pærer (som måske lige kunne koges
>møre med lidt vanillie) men det er jo en smagssag.
>
>
>--
>mvh Kim Jensen
>blog.werx @ http://kim.litewerx.dk
>Port80.biz // ColorBlender.com // LiteWerx.dk

Jeg ville lave én af mine favoritter: De 2 X 100
gr marcipan rulles ud til 2 lige store kvadrater
(ca. 3mm tykke). 200 gram af de gule (svovlede)
tørrede abrikoser køres et par gange gennem
kødhakkeren (der går svind i de 200 gram fordi det
bliver hængende på indersiderne)
Så lægges de to marcipanfirkanter sammen, med de
hakkede abrikoser imellem, og skæres så ud i små
firkanter à la lakridskonfekt.
Hvis du vil perfektionere dem skal de lige dyppes
i smeltet chokolade.
mvh
Erling


Ditte H (19-12-2006)
Kommentar
Fra : Ditte H


Dato : 19-12-06 07:01

Ditte H forklarede den 17-12-2006:
> Hej
>
> Jeg har fået en kurv fra chefen, med lækkerier.
> Blandt andet 2x100 gr rigtig rå marcipan.
> Det jeg fik sidste år, nåede at blive for gammel, så denne gang skal det
> bruges til et eller andet. Jeg er ikke til konfekt.
> Tænkte på en kage af en eller anden art, eller nogle småkager.
> Nu er 200 gr. ikke så meget, så kransekage konfekt er vist udelukket.
> Kom med jeres ideér og helst afprøvede opskrifter.
>
> Glædelig jul
>
> Hilsen Ditte

Tak for jeres svar

Hilsen Ditte



Jens-Henrik Thrane (20-12-2006)
Kommentar
Fra : Jens-Henrik Thrane


Dato : 20-12-06 17:22

Skræ kerne huset ud på æbler, og prop marcipanen i. Bages til marcipanen
bliver lysebrun.

Sever med cremfraice eller flødeskum og hakkede nødder....

Nemt og lækkert som dessert uden at det bliver tungt

jens

> Jeg har fået en kurv fra chefen, med lækkerier.
> Blandt andet 2x100 gr rigtig rå marcipan.
> Det jeg fik sidste år, nåede at blive for gammel, så denne gang skal det
> bruges til et eller andet. Jeg er ikke til konfekt.
> Tænkte på en kage af en eller anden art, eller nogle småkager.
> Nu er 200 gr. ikke så meget, så kransekage konfekt er vist udelukket.
> Kom med jeres ideér og helst afprøvede opskrifter.
>
> Glædelig jul
>
> Hilsen Ditte
>
>



Ole Laursen (21-12-2006)
Kommentar
Fra : Ole Laursen


Dato : 21-12-06 14:04

Ditte H <ditte@nnnnn.nn> writes:

> Tænkte på en kage af en eller anden art, eller nogle småkager.
> Nu er 200 gr. ikke så meget, så kransekage konfekt er vist udelukket.
> Kom med jeres ideér og helst afprøvede opskrifter.

Marcipanhorn. Har desværre ikke lige en opskrift på hånden, det er
gærbrødshorn med marcipan og evt. lidt andet snask i (såsom nougat).
Smager supergodt.

--
Ole Laursen
http://www.iola.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste