T. skrev:
> "Dorthe" <blapper@msn.com> skrev i en meddelelse
> news:45812a82$0$2103$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Ideer søges
>>
>> Vi skal have helstegt oksemørbrad (på weberen) m. citronbagte
>> persillerødder, rødløgsrelish og hasselbalchkartofler - og dertil
>> hjemmelaver bearnaise. Og som tidligere nævn tiramisu til dessert.
>> MEN...hvilken lækker forret går til dette - den må ikke indeholde fisk
>> eller skaldyr.
>>
>> /Dorthe
>
> Hej Dorthe
>
> Kan du ikke lige skyde nogle opskrifter af sted på : citronbagte
> persillerødder, rødløgsrelish.
>
> Jeg ved godt du siger det må ikke være fisk, men hvad med at lave blinier,
> den går helt hjem hvis der er børn med, de kan jo få syltetøj og sukker på
> deres.
> Til de voksne kan du jo lave noget andet fyld end fisk, f.eks. små ristet
> kylling stykker og tatar.
>
> Jeg har tænkt mig at prøve at lave kogt torsk som forret i år med det hele
> til, bare som en lille portion.
> Hilsen
> T
>
>
>
Hej T
Jeg havde tænkt på Blinier, men kunne ikke lige finde på noget andet end
det "sædvanlige" med Creme F, rødløg og rogn...
Opskriften er såmænd tyvstjålet fra Alletiderskogebog.dk, her er den:
6 stk. persillerødder
1/2 spsk. revet citronskal
Saft fra ca. 1/2 citron
1 spsk. sukker
1/2 dl. olivenolie
1 fed hvidløg, hakket
5 kviste frisk timian
150 g. soltørrede tomater
1 spsk. kapers
100 g. rucola
1 håndfuld bredbladet persille
Havsalt
Peber fra kværn
Citronbagte persillerødder:
Skræl persillerødderne. Skær dem på langs i stave på ca. 1 x 1 x 5 cm.
Vend med citronsaft, citronskal, olivenolie, hvidløg og timian. Smag til
med sukker, salt og peber. Kom persillerødderne i ovnen ved 200 grader
og bag dem sprød-møre (35-40 min.). Lad dem gerne få lidt farve. Vend
dem rundt et par gange under bagningen. Lad rødderne køle af. Hak
tomater, kapers og persille groft og vend det i rucolaen. Tilsæt de
afkølede persillerødder. Smag til med citronsaft.
Persillerødderne kan med fordel bages inden mørbrad og rødløg sættes i
ovnen, så er de afkølede, når de skal vendes med de øvrige ingredienser.
8 små rødløg
6 fed hvidløg
6 spsk. Balsamico
2 spsk. olivenolie
2 stjerneanis
1½ tsk. stødt fennikel
Sukker
Havsalt
Peber fra kværn
Rødløgsrelish med stjerneanis og Balsamico:
Indstil ovnen på 200 grader. Pil løg og hvidløg. Skær rødløgene i
skiver, så de hænger sammen i rodenden (som når man skærer kartofler til
hasselback-kartofler). Skær hvidløgsfedene i skiver. Rist fennikel
hurtigt på en tør pande. Bland hvidløg, stjerneanis, fennikel, 3 spsk
Balsamico og olivenolie og smag til med salt, peber og lidt sukker. Kom
løgene i et ovnfast fad og hæld blandingen over, dæk til og bag løgene i
ovnen ca. 80 minutter, vend rundt halvvejs i bagningen. Kom relishen i
en skål og smag til, medens den endnu er varm, med salt, peber, resten
af Balsamicoen og sukker.
God jul /Dorthe