|
| P-tærter Fra : TEST |
Dato : 13-12-06 08:55 |
|
Hej
Jeg leder efter en opskrift på P-tærter, men kan ikke finde en.
Er der nogen her, som hhar en liggende ?
MVH
Asbjørn
| |
Kent Oldhøj (13-12-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 13-12-06 17:34 |
|
"TEST" <ababab105FJERN@hotmail.com.fjern> wrote in news:457fb1ca$0$49204
$14726298@news.sunsite.dk:
> Jeg leder efter en opskrift på P-tærter, men kan ikke finde en.
> Er der nogen her, som hhar en liggende ?
Jeg har engang i mine unge dage (var svært afhængig) eksperimenteret lidt
med det, og denne simple opskrift kommer ganske tæt på:
Fransk nougat skæres i passende (tynde) stykker, overdækkes med ristede
peanuts og det hele overtrækkes med lys chokolade.
| |
Max (13-12-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 13-12-06 17:44 |
|
Hej
> Fransk nougat skæres i passende (tynde) stykker, overdækkes med
> ristede peanuts og det hele overtrækkes med lys chokolade.
Ja, og den franske nougat kan man let lave selv, til formålet gør det
nemlig ikke noget at den er blød og klistret. Disse problemer er
det der plager en når der ikke skal chokolade på.
--
Mvh Max
| |
Steen Jakobsen (13-12-2006)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 13-12-06 17:51 |
|
"Kent Oldhøj" <kent@FJERNESoldhoj.dk> skrev i en meddelelse
news:Xns9898B2BA778AFkentoldhoj@oldhoj.dk...
> "TEST" <ababab105FJERN@hotmail.com.fjern> wrote in news:457fb1ca$0$49204
> $14726298@news.sunsite.dk:
>
> > Jeg leder efter en opskrift på P-tærter, men kan ikke finde en.
> > Er der nogen her, som hhar en liggende ?
>
> Jeg har engang i mine unge dage (var svært afhængig) eksperimenteret lidt
> med det, og denne simple opskrift kommer ganske tæt på:
de smager fan............ også godt
Steen
| |
TEST (14-12-2006)
| Kommentar Fra : TEST |
Dato : 14-12-06 07:16 |
|
> Fransk nougat skæres i passende (tynde) stykker, overdækkes med ristede
> peanuts og det hele overtrækkes med lys chokolade.
Hej
Ja det lyder dejlig nemt, Men jeg har læst et sted, at man ikke må/kan lave
fransk Nougat, når det er for fugtugt i vejret. Er der noget om det ?
| |
Max (14-12-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 14-12-06 08:09 |
|
Hej TEST
> Ja det lyder dejlig nemt, Men jeg har læst et sted, at man ikke
> må/kan lave fransk Nougat, når det er for fugtugt i vejret. Er der
> noget om det ?
Jeg har prøvet at lave fransk nougat mange gange, og perfekt er
det aldrig blevet uanset vejret. Ofte bliver det lidt for blødt og
klistret, men det gør jo intet til P-tærter hvor det hele pakkes ind
i mørk chokolade.
Mvh Max
| |
Klaus Alexander Seis~ (14-12-2006)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 14-12-06 16:05 |
|
Max skrev:
> Jeg har prøvet at lave fransk nougat mange gange, og perfekt
> er det aldrig blevet uanset vejret.
Er der nogen der gider at poste en opskrift?
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Max (14-12-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 14-12-06 19:37 |
|
Hej Klaus
> Er der nogen der gider at poste en opskrift?
Der er mange opskrifter derude, men du kan jo prøve
denne http://www.sol.dk/opskrifter/samlingen/p0810413.html
Hvis du har Claus Meyer's bog om chokolade, ja så er der
også en i den og her op til jul plejer der også være opskrifter
på konfektsiderne i diverse ugeblade.
Men som sagt mangler jeg stadigvæk at lave den perfekte
franske nougat, så har nogle ideer til opskrifter og fremgangs-
måder skal de være velkommen til at komme med dem.
Ps: for mig er den perfekte franske nougat den der kan skæres
ud, pakkes i cellofan og tages ud af cellofanen igen uden at
klistre fast.
--
Mvh Max
| |
Kent Oldhøj (14-12-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 14-12-06 22:39 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in news:4581987d$0$15876
$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:
> Ps: for mig er den perfekte franske nougat den der kan skæres
> ud, pakkes i cellofan og tages ud af cellofanen igen uden at
> klistre fast.
Lyder for mig som om du skal kigge i en "Kemi for begyndere"
Men ellers... har du prøvet bager-Kims opskrift? Jeg har ikke selv, men de
andre opskrifter jeg har prøvet har altid været vellykkede. De er virkelig
gennemprøvet.
http://www.bager-kim.dk/artikler/konfekt/julens_nougat.htm
| |
Max (15-12-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 15-12-06 08:16 |
|
Hej Kent
> Lyder for mig som om du skal kigge i en "Kemi for begyndere"
Jeg tror du misforstår mig, jeg har prøvet mange opskrifter, også
den der Bager Kim, som vidst er magen til den jeg linkede til i et
tidligere indlæg, og jeg tror også at det jeg har lavet er som man
kan forvente med de opskrifter, men det er ikke som jeg forventer
det skal være.
Mvh Max
| |
Kent Oldhøj (15-12-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 15-12-06 15:36 |
|
"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in news:45824bb6$0$2097
$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:
>> Lyder for mig som om du skal kigge i en "Kemi for begyndere"
>
> Jeg tror du misforstår mig, jeg har prøvet mange opskrifter, også
> den der Bager Kim, som vidst er magen til den jeg linkede til i et
> tidligere indlæg, og jeg tror også at det jeg har lavet er som man
> kan forvente med de opskrifter, men det er ikke som jeg forventer
> det skal være.
Nej nej, jeg forstod det skam godt. Tror bare der skal nogle smarte E-numre
i opskriften før den kan opfylde dine krav.
| |
Max (15-12-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 15-12-06 17:15 |
|
Hej Kent
> Nej nej, jeg forstod det skam godt. Tror bare der skal nogle smarte
> E-numre i opskriften før den kan opfylde dine krav.
Det burde ikke være nødvendig, som ung arbejdede jeg hos en
konditor og der lavede vi det, desværre husker jeg ikke opskriften
og fremgangsmåden, men kun smagen og konsistensen. Og den
pågældene konditor døde desværre for 30 år siden.
--
Mvh Max
| |
Jonas Kofod (15-12-2006)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 15-12-06 17:30 |
|
Max wrote:
> Hej Kent
>
>
>>Nej nej, jeg forstod det skam godt. Tror bare der skal nogle smarte
>>E-numre i opskriften før den kan opfylde dine krav.
>
>
> Det burde ikke være nødvendig, som ung arbejdede jeg hos en
> konditor og der lavede vi det, desværre husker jeg ikke opskriften
> og fremgangsmåden, men kun smagen og konsistensen. Og den
> pågældene konditor døde desværre for 30 år siden.
Dengang hed det bare ingredienser og var ikke smart E-numre. Stofferne
var nu det samme.
| |
Klaus Alexander Seis~ (16-12-2006)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 16-12-06 14:13 |
| | |
Herluf Holdt, 3140 (14-12-2006)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 14-12-06 23:33 |
|
TEST skrev:
> Jeg leder efter en opskrift på P-tærter, [...]
Nu kan jeg ikke styre min nysgerrighed længere.
Hvad betyder "P-tærte"?
--
Herluf :·)
| |
LarsJ (15-12-2006)
| Kommentar Fra : LarsJ |
Dato : 15-12-06 01:51 |
|
Herluf Holdt, 3140 skrev:
> TEST skrev:
>
>> Jeg leder efter en opskrift på P-tærter, [...]
>
> Nu kan jeg ikke styre min nysgerrighed længere.
> Hvad betyder "P-tærte"?
>
Jeg har hørt, at den oprindelig hed noget andet, men blev døbt P-tærte i
folkemunde fordi den 6-kantede form også blev brugt til P-skilte dengang
midt i 1950erne. Om det passer ved jeg ikke.
Det var (og er vist stadig) det danske firma Carletti, der står bag
nøddetærten.
Lars
| |
Klaus Alexander Seis~ (15-12-2006)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 15-12-06 05:55 |
| | |
Herluf Holdt, 3140 (15-12-2006)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 15-12-06 15:11 |
|
Klaus Alexander Seistrup skrev:
> Lars J skrev:
>> Det var (og er vist stadig) det danske firma Carletti, der
>> står bag nøddetærten.
> Jeps, her er et billede:
http://www.carletti.dk/billeddatabase/images.php?function=image&id=147
Tak.
Jeg troede at sådan en P-tærte var noget i "kageafdelingen",
men så er det altså nærmere "konfektafdelingen". :·)
--
Herluf :·)
| |
Michael Jacobsen (15-12-2006)
| Kommentar Fra : Michael Jacobsen |
Dato : 15-12-06 22:50 |
|
"Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> wrote in message
news:4581d13a$0$15873$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> TEST skrev:
>
>> Jeg leder efter en opskrift på P-tærter, [...]
>
> Nu kan jeg ikke styre min nysgerrighed længere.
> Hvad betyder "P-tærte"?
Har du boet under en sten de sidste mange år?
| |
Kent Oldhøj (17-12-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 17-12-06 00:54 |
|
"Michael Jacobsen" <mjacobsen78@gmail.com> wrote in news:elv56d$par$1
@news.net.uni-c.dk:
>> Nu kan jeg ikke styre min nysgerrighed længere.
>> Hvad betyder "P-tærte"?
> Har du boet under en sten de sidste mange år?
Måske den sten du fik i hovedet som barn? (den bad du selv om)
Ingen er alvidende. Udvis dog lidt rummelighed.
| |
Michael Jacobsen (18-12-2006)
| Kommentar Fra : Michael Jacobsen |
Dato : 18-12-06 00:49 |
|
"Kent Oldhøj" <kent@FJERNESoldhoj.dk> wrote in message
news:Xns989C93D780C6kentoldhoj@oldhoj.dk...
> "Michael Jacobsen" <mjacobsen78@gmail.com> wrote in news:elv56d$par$1
> @news.net.uni-c.dk:
>
>>> Nu kan jeg ikke styre min nysgerrighed længere.
>>> Hvad betyder "P-tærte"?
>
>> Har du boet under en sten de sidste mange år?
>
> Måske den sten du fik i hovedet som barn? (den bad du selv om)
"Ja den var godt nok god. Dér fik du mig."
| |
|
|