"Eva Pedersen" <eva__pedersen@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:457c04f4$0$5113$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Mit problem er, at jeg lige har opdaget, at den sidste halvdeld af
> opskriften mangler, så nu er jeg i tvivl om, hvorvidt æggehviden og
> flormelisen skal piskes som til marengs, eller hvad... På billedet er
> laget af "marengs" meget tyndt, og der er ikke luftigt, men fast og måske
> lidt knasende.
> Er der nogen der har en ide om hvordan dette lag helt nøjagtigt skal
> laves?
Hej Eva
Fandt i en bagebog en opskrift på "brosten" med honning, farin, mandler,
sukat, citronskal, æg, æggeblomme, mel og natron + glasur af æggehvider og
flormelis
Der står imidlertid ikke andet end "glasér kagerne, når de er afkølede", så
mit bud er, at æggehvider og flormelis bare skal røres godt sammen og så
ellers fordeles på kagerne.
Min mormor bagte så i øvrigt også noget hun kaldte "brosten" - men det var
noget chokoladekageagtigt med konsistens hen a la italienske mandelkager.
Jeg fik heldigvis efter en hård indsats overtalt hende til at overlade mig
hendes opskriftsamling med blandt andet "brostens-opskriften", men måtte
love at holde familiehemmeligheden tæt ind til kroppen
Hilsen Mads