|
| 1/2 ltr andefedt og 2 ltr sovs i overskud.~ Fra : Spang |
Dato : 10-12-06 02:53 |
|
Hvad kan jeg bruge fedtet til ?
Og sovsen, som er lavet af kraften af 2 ænder, 1.5 kg. stegeben
og en enkelt lørdagskylling er sgu noget nær den bedste sovs
jeg nogensinde har lavet.
Kan sovsen fryses ?
Fedtet ?
Andre forslag ?
Spang
| |
Tina (10-12-2006)
| Kommentar Fra : Tina |
Dato : 10-12-06 03:08 |
|
"Spang" <øælæøø@øæøå.dk> skrev i en meddelelse
news:457b6872$0$175$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hvad kan jeg bruge fedtet til ?
>
> Og sovsen, som er lavet af kraften af 2 ænder, 1.5 kg. stegeben
> og en enkelt lørdagskylling er sgu noget nær den bedste sovs
> jeg nogensinde har lavet.
>
> Kan sovsen fryses ?
> Fedtet ?
> Andre forslag ?
>
I fryseren med sovsen.
Andefedt er flydende ved stuetemperatur, så blandt lidt smeltet svinefedt i,
samt lidt stegte løg, timian eller hvad du selv synes er godt, lad det
stivne, og der er fedt til julens silde- g spegepølsemadder.
Tina
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (10-12-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 10-12-06 10:05 |
|
Spang wrote:
> Fedtet ?
Fedtet kan du bruge til at stege pomfritter i til et andebryst eller
noget andet (hehe). Eller til confit de canard - mums.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Gert Krabsen (10-12-2006)
| Kommentar Fra : Gert Krabsen |
Dato : 10-12-06 11:39 |
|
Spang wrote:
> Fedtet ?
Du tager dåsen fra sidst du brugte en dåse tun. (Tomatpure kan også bruges)
Hak et lille hul i kanten og sæt en snor i.
Smelt andefedtet og kom det i dåsen med en lige så stor del
vildfuglefrø. Lad det stivne
Så har du en perfekt mejsesnack til at hænge i haven eller på altanen -
gerne så det kan ses fra stuevinduet, hvor du så nyder småfuglenes glæde
over din venlighed.
mvh
Krabsen
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (10-12-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 10-12-06 11:38 |
|
Gert Krabsen wrote:
> Så har du en perfekt mejsesnack til at hænge i haven eller på altanen -
> gerne så det kan ses fra stuevinduet, hvor du så nyder småfuglenes glæde
> over din venlighed.
Hehe, der er noget dyster ironi over at lade fuglene spise en af deres
egne...
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Spang (10-12-2006)
| Kommentar Fra : Spang |
Dato : 10-12-06 12:50 |
|
"Kevin Borbye Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev
> Hehe, der er noget dyster ironi over at lade fuglene spise en af deres
> egne...
Checkede lige min pose med mejsekugler. Der står blot
"fedtstoffer", altså ikke specificeret. Øv
Men jeg vil følge Tina's råd og lave en go' gang fedt. Der
ryger jo en del sildemadder ned de næste par uger, så
timingen er perfekt.
Tak for svarene.
Glædelig Jul!
Spang
| |
Trine Kornum Christi~ (10-12-2006)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 10-12-06 21:35 |
|
Gert Krabsen <fjernkrabsen@fjernkrabsenfjern.dk> writes:
> Du tager dåsen fra sidst du brugte en dåse tun. (Tomatpure kan også bruges)
Og du husker at sørge for at der ikke er nogle skarpe kanter, fuglene
kan komme til skade på.
/Trine
--
Så har vi udvidet butikken og fyldt den med julevarer og kurve
Vi er også klar med afdækningsgran, juletræer og dekorationsmateriale
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Trine Kornum Christi~ (10-12-2006)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 10-12-06 21:38 |
|
Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> writes:
> Og du husker at sørge for at der ikke er nogle skarpe kanter, fuglene
> kan komme til skade på.
Og i øvrigt: Hvis ænderne har været stegt med salt, så er det altså
ikke så godt til fuglene. De har ikke godt af salt.
/Trine
--
Så har vi udvidet butikken og fyldt den med julevarer og kurve
Vi er også klar med afdækningsgran, juletræer og dekorationsmateriale
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Gert Krabsen (10-12-2006)
| Kommentar Fra : Gert Krabsen |
Dato : 10-12-06 21:44 |
|
Trine Kornum Christiansen wrote:
> Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> writes:
>
>
>>Og du husker at sørge for at der ikke er nogle skarpe kanter, fuglene
>>kan komme til skade på.
>
>
> Og i øvrigt: Hvis ænderne har været stegt med salt, så er det altså
> ikke så godt til fuglene. De har ikke godt af salt.
Min erfaring af det er, at det finder de nu meget godt ud af
Jeg har i al fald haft dåser, som de ikke gad røre. Og eneste grund må
have været smagen. Om det har været salt eller røg ved jeg ikke, men de
holdt sig fra dem.
| |
Jan Boegh (11-12-2006)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 11-12-06 10:53 |
|
Gert Krabsen skrev i 457be2ba$0$49196$14726298@news.sunsite.dk dette:
> Smelt andefedtet og kom det i dåsen med en lige så stor del
> vildfuglefrø. Lad det stivne
>
> Så har du en perfekt mejsesnack til at hænge i haven eller på altanen
> - gerne så det kan ses fra stuevinduet, hvor du så nyder småfuglenes
> glæde over din venlighed.
Så må man da godt nok håbe at der er koldt. For ellers løber andefedtet ud -
det er ikke særligt stabilt. Måske ville det være en ide at blande lidt
svinefedt i.
vh
Jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
| |
Trine Kornum Christi~ (10-12-2006)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 10-12-06 21:37 |
|
"Spang" <øælæøø@øæøå.dk> writes:
> Hvad kan jeg bruge fedtet til ?
Brug det (noget af det) til at svitse rødkålen i, når du laver rødkål
til juleaften. Det giver en rigtig god smag.
Mvh Trine
--
Så har vi udvidet butikken og fyldt den med julevarer og kurve
Vi er også klar med afdækningsgran, juletræer og dekorationsmateriale
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Jan Boegh (11-12-2006)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 11-12-06 10:54 |
|
Spang skrev i 457b6872$0$175$157c6196@dreader1.cybercity.dk dette:
> Hvad kan jeg bruge fedtet til ?
Andefedt er glimrende at stege i.
> Kan sovsen fryses ?
Ja
> Fedtet ?
Ja
vh
Jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
| |
|
|