On Sat, 09 Dec 2006 20:24:01 +0100, ASKF <nospam@askf.dk> wrote:
>>Det kommer an på typen.
>>
>>De 'rene' sprituosa er normalt upåvirkelige, blot de opbevares relativt
>>mørkt.
>>
>>Typer med meget krydderi-tilsætning - som f.eks. Gammel Dansk - kan let
>>blive grumsede efter åbning. Især hvis de får lys.
>
>Ledetråden her er sødme og farve. Jo sødere de smager, des kortere kan
>de normalt holde efter åbning. Jo mindre gennemsigtige des mere
>lysfølsomme er de, samt des kortere kan de holde.
>
>Man skal lige være opmærksomme på at nogle mørke rom er ret søde i
>smagen, men de er gennemsigtige og har ikke nogen problemer med at stå i
>årevis efter åbning.
>
>>Et helt specielt område er kryddersnaps der - selvom styrken ligger
>>omkring de 40% - som regel ændres dramatisk ved lagring. Heldigvis
>>oftest til den gode side
>
>Ja, den lille rest af spritsmagen kan forsvinde helt i løbet af et halvt
>til et år for en god porsesnaps der blot har været åbnet uden at der end
>er skænket af den.
OK, så kan jeg drage et lettelses suk, jeg har nogle flasker gin, rom,
vodka osv der er ca 10 år gammel ( yep, jeg er ikke den store dranker
)
, så de kan altså roligt drikkes nu.
En anden lille sjov ting, da jeg var 12-13 år( UHa, det er ca 37-38 år
siden) gammel syntes jeg det var sjovt at samle på mini flasker med
spiritus, og jeg har stadig nogle stykker stående, gad vide om de også
kan drikkes.