Kim Schulz skrev:
> Sad lige og snakkede med kæresten om hvordan Ren lakrids laves.
> Jeg kunne umiddelbart komme på 2 måder hvoraf jeg er i tvivl om
> hvilken der er den rigtige:
>
> 1) Lakrids fremstilles af en type tang der koges ind og danner
> en slags stivelse der tørres.
> 2) lakridsrødder fra planten Glycyrrhiza glabra koges og fjernes.
> Væsken de blev kogt i, inddampes til det er en stiv masse.
Det er (2) der er den korrekte metode. Ordet 'lakrids' er en fordansk-
ning af plantens videnskabelige slægtsnavn, Glycyrrhiza, som betyder
'sød rod'.
Mon ikke det der tænkes på i (1) er agar-agar, som er et vegetabilsk
polysakkarid der [traditionelt] fremstilles af visse rødalger, og som
bruges som bl.a. stivelse eller konsistensmiddel i nogle fødevarer?
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/