(-Peter-) skrev i 1165501557.860423.207740@73g2000cwn.googlegroups.com
dette:
> On 7 Dec., 10:22, "Jan Boegh" <spamhater@nowhere> wrote:
>> Alle burde faktisk prøve at smage på en 3-4 forskellige olier lige
>> efter hinanden for at erkende, hvor stor forskel der faktisk er på
>> smagen. Og når man så er i gang, er det lige så interessant at
>> prøvesmage nogle gode olier og opdage at de kan være vidt
>> forskellige.
>>
>
>
> vil det sige tage en ske med olie på og "spise" dette olie??
Jeg tror det er temmeligt grænseoverskridende for de fleste, så rigtigt
mange bruger et lille stykke hvidt brød (ikke noget krydret smart brød men
noget neutralt), der dyppes. Men glem alt om det, jeg har oplevet på flere
smagninger på messer ol., hvor man smager sammen med salt, ost og balsamic
og hvad ved jeg.
Personligt gør jeg det, at jeg dypper en pegefinger (hvor det er muligt -
som oftes hos olivenproducenterne i s.europa) i olien og så smører den på
forsiden af gummerne med fingeren. Herefter kan man så udforske smagen på
glimrende vis. Og man får en god fornemmelse for at nogle olier har
mineralske toner, smag af græs, bitterhed osv. En forbløffende oplevelse for
folk, der tror at olie bare er olie. Og også en erkendelse af at den rigtigt
gode olie ikke altid nødvendigvis er den bedste. Den kan let vise sig at
smage af alt for meget.
I en ideel verden ville af og til indtage en crostini med denne olie, et
strejf hvidløg og så lidt hakket tomat med et par blade basilikum og et par
dråber balsamico Tradizionale og en anelse af olien. Men det er nok også
lige så dyrt som en god foie gras.
vh
Jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken:
http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html