/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
samosas
Fra : Ukendt


Dato : 06-12-06 15:56

Hejsa,

På Taj Indian Restaurant i Jernbanegade, og sikker mange andre steder, laver
kokken geniale Samosa'er -- de er stegt i noget specielt fedstof... Han vil
ikke ud med hvad han bruger, men hvis der er nogen herinde der har smagt
dem, kan I så identificere fedstoffet?

Jeg ved ikke om det er svinefedt, de er jo muslimske, eller palmin - eller
noget tredje?

Nogen forslag?

HC



 
 
Ebbe Kristensen (06-12-2006)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 06-12-06 16:02

Hans Christian Vang wrote:

> Nogen forslag?

Ghee?

http://en.wikipedia.org/wiki/Ghee

Ebbe



Ukendt (07-12-2006)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 07-12-06 01:34


> Ghee?
>
> http://en.wikipedia.org/wiki/Ghee
>
> Ebbe




Nåhhh ja... D'OH!!! Hvorfor tænkte jeg ikke på det?


Gad vide om man kan få det i nogle af invandrerkøbmændene... Det må man
næsten ku'.




Ukendt (07-12-2006)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 07-12-06 01:38


> Gad vide om man kan få det i nogle af invandrerkøbmændene... Det må man
> næsten ku'.



Og det fandt jeg så lige ud af, at SuperBrugsen fører i dåser.




Jens Axel Søgaard (07-12-2006)
Kommentar
Fra : Jens Axel Søgaard


Dato : 07-12-06 11:20

Hans Christian Vang skrev:
>> Gad vide om man kan få det i nogle af invandrerkøbmændene... Det må man
>> næsten ku'.
>
>
>
> Og det fandt jeg så lige ud af, at SuperBrugsen fører i dåser.

Hvad stod det ved siden af?

--
Jens Axel Søgaard

Ukendt (07-12-2006)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 07-12-06 18:19

>> Og det fandt jeg så lige ud af, at SuperBrugsen fører i dåser.
>
> Hvad stod det ved siden af?


Jeg har ikke hentet det endnu, men jeg læste det på Arla's hjemmeside...



Kim Schulz (06-12-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 06-12-06 16:17

On Wed, 6 Dec 2006 15:55:55 +0100
"Hans Christian Vang" <....> wrote:

> Hejsa,
>
> På Taj Indian Restaurant i Jernbanegade, og sikker mange andre
> steder, laver kokken geniale Samosa'er -- de er stegt i noget
> specielt fedstof... Han vil ikke ud med hvad han bruger, men hvis der
> er nogen herinde der har smagt dem, kan I så identificere fedstoffet?
>
> Jeg ved ikke om det er svinefedt, de er jo muslimske, eller palmin -
> eller noget tredje?
>
> Nogen forslag?

et gæt kunne være palmeolie uden at have smagt dem.

--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com

mcloud (06-12-2006)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 06-12-06 16:44


"Hans Christian Vang" <....> skrev i en meddelelse
news:4576da04$0$159$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...

> kokken geniale Samosa'er -- de er stegt i noget specielt fedstof... Han
vil
> ikke ud med hvad han bruger, men hvis der er nogen herinde der har smagt
> dem, kan I så identificere fedstoffet?
>

> hej
Check lige denne side
http://www.outofthefryingpan.com/recipes/samosas.shtml
>
mvh mcloud



Herluf Holdt, 3140 (06-12-2006)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 06-12-06 16:46

Hans Christian Vang skrev:

> På Taj Indian Restaurant i Jernbanegade, og sikker mange
> andre steder, laver kokken geniale Samosa'er -- de er stegt
> i noget specielt fedstof... Han vil ikke ud med hvad han
> bruger, men hvis der er nogen herinde der har smagt dem,
> kan I så identificere fedstoffet?
>
> Jeg ved ikke om det er svinefedt, de er jo muslimske, eller
> palmin - eller noget tredje?

> Nogen forslag?

Sesamolie.

(Palmin er et handelsnavn for /plantesmør/ af renset
og bleget kokosfedt).

--
Herluf :·)



Tove Krieger (06-12-2006)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 06-12-06 16:48

Hans Christian Vang <....> wrote:
> Hejsa,
>
> På Taj Indian Restaurant i Jernbanegade, og sikker mange andre
> steder, laver kokken geniale Samosa'er -- de er stegt i noget
> specielt fedstof... Han vil ikke ud med hvad han bruger, men hvis
> der er nogen herinde der har smagt dem, kan I så identificere
> fedstoffet?
> Jeg ved ikke om det er svinefedt, de er jo muslimske, eller palmin
> - eller noget tredje?
>
> Nogen forslag?
>
> HC

Fandt denne på nettet:

http://www.outofthefryingpan.com/recipes/samosas.shtml

Det ser ud til at der bruges jordnøddeolie hvis de skal frituresteges.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
(Irish proverb)


Kim Schulz (07-12-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 07-12-06 08:11

On Thu, 7 Dec 2006 01:38:25 +0100
"Hans Christian Vang" <....> wrote:

>
> > Gad vide om man kan få det i nogle af invandrerkøbmændene... Det må
> > man næsten ku'.
>
>
>
> Og det fandt jeg så lige ud af, at SuperBrugsen fører i dåser.

Ellers er det jo blot at smelte usaltet smør indtil alle
"affaldsstoffer" er bundfældet/fordampet.


--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com

Kevin Borbye Edelvan~ (07-12-2006)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 07-12-06 10:30

Kim Schulz wrote:

> Ellers er det jo blot at smelte usaltet smør indtil alle
> "affaldsstoffer" er bundfældet/fordampet.

Ved *meget* lav varme, skummende overfladen løbende, og til sidst gennem
filter, hvis det skal være perfekt. Færdig ghee skal være meget dyrt,
for at jeg ville gide lave det selv.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang


Klaus Alexander Seis~ (07-12-2006)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 07-12-06 16:06

Kevin Borbye Edelvang skrev:

> Færdig ghee skal være meget dyrt, for at jeg ville gide lave
> det selv.

Jeg regner det ikke for nogen sag at lave klaret smør selv - det tager
et kvarters tid + noget afkølning, og så har man det lækreste fedtstof
med duft af fine flødekarameller. Jeg bruger gerne det tyske rullesmør
fra Føtex, som har en meget fin aroma (blot ærgerligt at det ikke er
økologisk).

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste