/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lidt andet tilbehør end kartofler bønner o~
Fra : Thomas


Dato : 05-12-06 15:50

Hej NG

Jeg skal inden længe have nogle gæster til en "okseroast, m. hvidløg" -
hvilket normalt lyder skummelt, men det er en australsk Premium fra Super
Brugsen og er ikke blevet skuffet en eneste gang af deres Premium kød, så
jeg håber heller ikke at jeg bliver det denne gang!

Det mit spørgsmål går på er, om I har nogle ideer til alternativt tilbehør,
uden at retten skifter "nationalitet" ? Man kommer tit til at servere
sådanne noget med Bearnaice sovs, bønner perleløg og flutes med
hvidløgssmør, men kan man ændre tonen ? jeg skyder lige med spredehagl:
Kartofler vendt i sesamfrø eller omviklet med bacon........... kålroulader
eller helstegte løg , eller whatever..... Et eller andet som
er -lidt- anderledes og spændende men alligevel vil falde i de flestes smag


På forhånd tak

Thomas



 
 
mcloud (05-12-2006)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 05-12-06 16:08

Hej Thomas

Du skulle prøve ovnbagte rodfrugter..... hele
skalotteløg,gulerødder,pastinak,små kartofler,persillerod,selleri,mange hele
store fed hvidløg,champignon, et par kviste timian , salt og peber.

Skær det hele groft ud og kom det i et stort ildfast fad ,hæld et 4-5 spsk
olivenolie på og rod det godt rundt til det hele er smurt med olie.

Du kan lægge et par stilke med små tomater ved også det ser pænt ud og
smager også godt.

Server en god rødvinsauce eller svampesauce til.

I stedet for traditionelle hvidløgsflüte skulle du prøve disse:

Kuvert flüte flækkes og lægges på en bageplade, 1eller2 dåser hakket tomat
, alt efter hvor mange flüte der er,1-2 fed hvidløg knuses i -3-4 spsk
olivenolie ,1-2 tsk tørret oregano ,masse af friskkværnet peber og lidt
salt.

Fordel tomatmassen på hvert flüte og kom evt, lidt ost på toppen.
Bages i ca 7-10 minutter i ovnen.

mvh
mcloud



Thomas (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Thomas


Dato : 05-12-06 16:22


"mcloud" <kim@kiras.dk> wrote in message
news:45758b43$0$49195$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej Thomas
>
> Du skulle prøve ovnbagte rodfrugter..... hele
> skalotteløg,gulerødder,pastinak,små kartofler,persillerod,selleri,mange
> hele store fed hvidløg,champignon, et par kviste timian , salt og peber.
>
> Skær det hele groft ud og kom det i et stort ildfast fad ,hæld et 4-5
> spsk olivenolie på og rod det godt rundt til det hele er smurt med olie.
>
> Du kan lægge et par stilke med små tomater ved også det ser pænt ud og
> smager også godt.
>
> Server en god rødvinsauce eller svampesauce til.
>
> I stedet for traditionelle hvidløgsflüte skulle du prøve disse:
>
> Kuvert flüte flækkes og lægges på en bageplade, 1eller2 dåser hakket tomat
> , alt efter hvor mange flüte der er,1-2 fed hvidløg knuses i -3-4 spsk
> olivenolie ,1-2 tsk tørret oregano ,masse af friskkværnet peber og lidt
> salt.
>
> Fordel tomatmassen på hvert flüte og kom evt, lidt ost på toppen.
> Bages i ca 7-10 minutter i ovnen.
>
> mvh
> mcloud
>

Mange tak, det lyder sgu lækkert ~~


Mvh

Thomas




Tove Krieger (06-12-2006)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 06-12-06 12:15

Thomas <bambanosFJERN@hotmail.com> wrote:
> "mcloud" <kim@kiras.dk> wrote in message
> news:45758b43$0$49195$14726298@news.sunsite.dk...
>> Hej Thomas
>>
>> Du skulle prøve ovnbagte rodfrugter..... hele
>> skalotteløg,gulerødder,pastinak,små
>> kartofler,persillerod,selleri,mange hele store fed
>> hvidløg,champignon, et par kviste timian , salt og peber. Skær det
>> hele groft ud og kom det i et stort ildfast fad ,hæld et
>> 4-5 spsk olivenolie på og rod det godt rundt til det hele er smurt
>> med olie. Du kan lægge et par stilke med små tomater ved også det
>> ser pænt
>> ud og smager også godt.
>>
>> Server en god rødvinsauce eller svampesauce til.
>>
>> I stedet for traditionelle hvidløgsflüte skulle du prøve disse:
>>
>> Kuvert flüte flækkes og lægges på en bageplade, 1eller2 dåser
>> hakket tomat , alt efter hvor mange flüte der er,1-2 fed hvidløg
>> knuses i -3-4 spsk olivenolie ,1-2 tsk tørret oregano ,masse af
>> friskkværnet peber og lidt salt.
>>
>> Fordel tomatmassen på hvert flüte og kom evt, lidt ost på toppen.
>> Bages i ca 7-10 minutter i ovnen.
>>
>> mvh
>> mcloud
>>
>
> Mange tak, det lyder sgu lækkert ~~

Jeg kan i hvert fald forsikre dig for at det *er* lækkert. Har fået
det hos min datter MUMS, og det kan serveres til al slags kød synes
jeg.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
(Irish proverb)


3140 Bjørgheim (05-12-2006)
Kommentar
Fra : 3140 Bjørgheim


Dato : 05-12-06 20:30

mcloud wrote:
> Hej Thomas
>
> Du skulle prøve ovnbagte rodfrugter..... hele
> skalotteløg,gulerødder,pastinak,små
> kartofler,persillerod,selleri,mange hele store fed
> hvidløg,champignon, et par kviste timian , salt og peber.
Hertil kunne løg med tunsæt gå. F.eks. fem løg, fem store fed hvidløg, fem
jalapeñoer, der får lov at søbe i god olivenolie. Tilsæt salt og peber, lidt
honning, soja og fish sauce. Sandsynligvis får du sex, hvis ikke er det lige
meget

--
¸.·´¯)
)><((((º> ´\
\ 8________
www.aass.dk |_________/ Torben Abildgaard www.bt.dk



Frank Løkkegaard (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 05-12-06 16:12

"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:
>Jeg skal inden længe have nogle gæster til en "okseroast, m. hvidløg" -
>hvilket normalt lyder skummelt, men det er en australsk Premium fra Super
>Brugsen og er ikke blevet skuffet en eneste gang af deres Premium kød, så
>jeg håber heller ikke at jeg bliver det denne gang!
>
>Det mit spørgsmål går på er, om I har nogle ideer til alternativt
>tilbehør,
>uden at retten skifter "nationalitet" ?

Bagte rodfrugter: selleri, persillerod, pastinak, rødbede, løg. Lige del
af hver, skæres i grove stykker, smides i en plstpose med 1 spsk. god olie
samt lidt timian og en smule peber. Rystes godt, hældes i et ildfast fad.
I ovnen i ca. 35-40 minutter ved 200 grader.

Sammen med lidt godt brød og en sauce lavet på skyen fra stegen er det et
herremåltid.

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Thomas (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Thomas


Dato : 05-12-06 16:27


"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> wrote in message
news:fc.0073fb6b07c6736d3b9aca00c73b4aa5.7c673ad@net.dialog.dk...
> "Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:
>>Jeg skal inden længe have nogle gæster til en "okseroast, m. hvidløg" -
>>hvilket normalt lyder skummelt, men det er en australsk Premium fra Super
>>Brugsen og er ikke blevet skuffet en eneste gang af deres Premium kød, så
>>jeg håber heller ikke at jeg bliver det denne gang!
>>
>>Det mit spørgsmål går på er, om I har nogle ideer til alternativt
>>tilbehør,
>>uden at retten skifter "nationalitet" ?
>
> Bagte rodfrugter: selleri, persillerod, pastinak, rødbede, løg. Lige del
> af hver, skæres i grove stykker, smides i en plstpose med 1 spsk. god olie
> samt lidt timian og en smule peber. Rystes godt, hældes i et ildfast fad.
> I ovnen i ca. 35-40 minutter ved 200 grader.
>
> Sammen med lidt godt brød og en sauce lavet på skyen fra stegen er det et
> herremåltid.
>
> --
> Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
> mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
> Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
>

Hej

Du er også inde på bagte rodfrugter.......... det må hermed være
besluttet!!!

Så er der sovsen........ Skysovs og / eller rødvinssovs er altid
lækkert. mcloud foreslog desuden svampesovs, hvilket sikkert også er
lækkert men det tør jeg ikke kaste mig ud i til gæster, da jeg ikke er
svampespiser og ej heller har rodet med dem før.....

Men der skal helt sikkert indgå boullion fra rodfrugterne og sky fra stegen
i sovsen..........


Mvh

Thomas




Trine Kornum Christi~ (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 05-12-06 16:35

"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:

> Så er der sovsen........ Skysovs og / eller rødvinssovs er altid
> lækkert. mcloud foreslog desuden svampesovs, hvilket sikkert også er
> lækkert men det tør jeg ikke kaste mig ud i til gæster, da jeg ikke er
> svampespiser og ej heller har rodet med dem før.....

Når du laver rødvinssovsen kan du sautere en håndfuld champignoner i
små stykker først og lave rødvinssovsen på det. Det er sådan jeg gør.

Mvh Trine

--
Så har vi udvidet butikken og fyldt den med julevarer og kurve
Vi er også klar med afdækningsgran, juletræer og dekorationsmateriale

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Thomas (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Thomas


Dato : 05-12-06 16:43


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
news:ud56yxsop.fsf@trinekc.dk...
> "Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:
>
>> Så er der sovsen........ Skysovs og / eller rødvinssovs er altid
>> lækkert. mcloud foreslog desuden svampesovs, hvilket sikkert også er
>> lækkert men det tør jeg ikke kaste mig ud i til gæster, da jeg ikke er
>> svampespiser og ej heller har rodet med dem før.....
>
> Når du laver rødvinssovsen kan du sautere en håndfuld champignoner i
> små stykker først og lave rødvinssovsen på det. Det er sådan jeg gør.
>
> Mvh Trine
>


God idé så vil jeg nemlig fjerne champignonerne fra rodfadet

Jeg går ud fra at sovsen skal være tynd, når der serveres et ovnbagt fad med
rodfrugter, da jeg formoder de bliver meget sjamsede (og i princippet kunne
skubbe sovsen helt væk, hvis man var på skrump) eller hvad mener du ?

Mvh

Thomas



Trine Kornum Christi~ (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 05-12-06 17:46

"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:

> Jeg går ud fra at sovsen skal være tynd, når der serveres et ovnbagt fad med
> rodfrugter, da jeg formoder de bliver meget sjamsede (og i princippet kunne
> skubbe sovsen helt væk, hvis man var på skrump) eller hvad mener du ?

Jeg er til sovs der hænger ved og ikke noget tyndt sjap! Men sådan er
vi jo så forskellige.

Faktisk plejer jeg slet ikke at lave sovs til ovnbagte grøntsager, men
en dressing af creme fraiche og godt med hvidløg og krydderurter.

Mvh Trine

--
Så har vi udvidet butikken og fyldt den med julevarer og kurve
Vi er også klar med afdækningsgran, juletræer og dekorationsmateriale

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Thomas (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Thomas


Dato : 05-12-06 17:57


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
news:u8xhmxpd1.fsf@trinekc.dk...
> "Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:
>
>> Jeg går ud fra at sovsen skal være tynd, når der serveres et ovnbagt fad
>> med
>> rodfrugter, da jeg formoder de bliver meget sjamsede (og i princippet
>> kunne
>> skubbe sovsen helt væk, hvis man var på skrump) eller hvad mener du ?
>
> Jeg er til sovs der hænger ved og ikke noget tyndt sjap! Men sådan er
> vi jo så forskellige.

Hehe

næ vi er ikke så forskellige...... normalt laver jeg sovs der skal skæres
ud med kniv, men det var bare for at høre om det også var passende i denne
forbindelse


Mvh

Thomas



Frank Løkkegaard (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 05-12-06 17:03

"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:
>Men der skal helt sikkert indgå boullion fra rodfrugterne og sky fra
>stegen
>i sovsen..........

Det bliver der stort set intet af.
Men du kan gøre noget andet:
Kog lidt persillerod, gulerod, et par almindelige kartofler og måske et
par knolde jordskok i så lidt vand at det kun lige dækker. Lad det koge i
ca. 30 minutter hcorpå du hælder det hele i blenderen, blend grundigt og
du har nu en sauce, der evt. kan spædes op med lidt vand og selvfølgelig
den afskummede sky fra stegen. Smag til med salt og peber. Sammen med
rodfrugterne er det herligt sammen med det gode oksekød.

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Thomas (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Thomas


Dato : 05-12-06 17:58


"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> wrote in message
news:fc.0073fb6b07c677cc3b9aca00c73b4aa5.7c67856@net.dialog.dk...
> "Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:
>>Men der skal helt sikkert indgå boullion fra rodfrugterne og sky fra
>>stegen
>>i sovsen..........
>
> Det bliver der stort set intet af.
> Men du kan gøre noget andet:
> Kog lidt persillerod, gulerod, et par almindelige kartofler og måske et
> par knolde jordskok i så lidt vand at det kun lige dækker. Lad det koge i
> ca. 30 minutter hcorpå du hælder det hele i blenderen, blend grundigt og
> du har nu en sauce, der evt. kan spædes op med lidt vand og selvfølgelig
> den afskummede sky fra stegen. Smag til med salt og peber. Sammen med
> rodfrugterne er det herligt sammen med det gode oksekød.
>


God idé eller kunne man tage lidt fra fadet og blænde ned i sovsen ?

Mvh
¨
Thomas



Frank Løkkegaard (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 05-12-06 17:04

"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:
>Jeg går ud fra at sovsen skal være tynd, når der serveres et ovnbagt fad
>med
>rodfrugter, da jeg formoder de bliver meget sjamsede (og i princippet
>kunne
>skubbe sovsen helt væk, hvis man var på skrump) eller hvad mener du ?

Nu ved jeg ikke helt hvad du mener med sjamsede, men hvis du mener bløde
og "udkogte" tager du fejl. De er fine, holder formen og har stadig lidt
bid, men er selvfølgelig fuldkommen møre

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Lars Remmen (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Lars Remmen


Dato : 05-12-06 21:11

Thomas skrev:
> Hej NG
>
> Jeg skal inden længe have nogle gæster til en "okseroast, m. hvidløg" -
> hvilket normalt lyder skummelt, men det er en australsk Premium fra Super
> Brugsen og er ikke blevet skuffet en eneste gang af deres Premium kød, så
> jeg håber heller ikke at jeg bliver det denne gang!

Ikke lige årstiden, men til sommer drop hvidløget og server med en salat
bestående af jordbær, melon, mango, papaya og ligende frugter.

Lars

Frank Løkkegaard (05-12-2006)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 05-12-06 22:43

"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:
>
>God idé eller kunne man tage lidt fra fadet og blænde ned i sovsen ?

MJaaa, det kan man da godt, det bliver bare ikke så effektfuldt

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste