Peter eller Line skrev:
> Hej alle
>
> Er ved at lave den stor julefrokost, under temaet lav så meget som muligt
> selv. Nogle gode opskrifter på rugbrøddet til sildende som kan bages samme
> dag som det skal spises?
>
> Venligst
> Peter
>
>
3 dl. knækkede rugkerner
4 dl. kogende vand
7 dl. lunken vand
2 spsk salt
2 spsk eddike
40 gr. gær
2 spsk soya
4 spsk olie
2 spsk. sirup
660 gr. groft rugmel
650gr. hvedemel (ca.)
Det kogende vand hældes over de knækkede rugkerner og blandingen står
til den er håndlun. Det lunkne vand hældes over gæren, og salt, eddike,
soya, olie og sirup tilsættes. Tilsæt rugkerne blandingen og al
rugmelet. Hæld lidt af hvedemelet i og hæld derefter dejen på bordet
mens den stadig er ret våd. Tilsæt resten af hvedemelet og suppler evt.
hvis dejen stadig er for våd. Den skal klistre en smule men ikke for
meget. Del dejen i to og læg den i to smurte forme.
Hæver mindst 2½ time, gerne 4-5 timer. Bages ved 200 grader i ca. 50
minutter.
Skal tages ud af formen med det samme, og kan skæres når de er kølet
lidt af.
Hvis de fryses så snart de lige akkurat er blevet kolde indeni er de
meget tæt på at være som nybagte når de tages ud, især hvis de lige får
lidt varme inden brug
Som du kan se kan denne laves samme dag, hvis du ikke kommer for sent i
gang, eller skal servere for tidligt
Hvis du ikke vil have kerner i, kan du udelukke den del af opskriften
der indeholder de knækkede rugkerner og det kogende vand. Til gengæld
skal du så også putte lidt mindre af begge slags mel i, da den ellers
bliver for våd. Husk at der mindst skal lige dele rugmel og hvedemel i,
gerne mere hvede end rug. Ellers kan brødet ikke hænge sammen
Håber det kan bruges, det smager fantastisk godt, synes jeg
Mvh. Inger
PS.: Jeg har også alletiders opskrift på leverpostej, hvis du er
interesseret i en sådan hjemmelavet