On Sat, 4 Nov 2006 18:57:17 +0100, helena wrote:
> Jeg har altid gået og troet at det var 2 forskellige ting.
Det er også 2 forskellige ting.
> Men så købte jeg en fl. madeira og jeg synes den smager ligesom portvin !
> Men hvad - madeira ligger jo også i Portugal.
Champagne og Bordeaux ligger også begge i Frankrig. Alligevel er det meget
forskellige vine.
Det er meget tænkeligt at du kan finde en portvin og en madeira der smager
ret ens. Begge er hedvine. Alligevel er dit udsagn meningsløst. "Smager
ligesom portvin" er i sig sig selv meningløst. Der findes mange, vidt
forskellige typer portvin, hvide og mørke, søde og tørre, gamle og unge, én
årgang eller blandet af flere årgange. Det samme gælder måske madeira, men
det ved jeg mindre om.
De to vinområder har meget forskelligt klima. Douroflodens dal, langt bag
byen Porto som har givet vinen navn, i det nordlige Portugal, har brændende
hede somre og iskolde vintre. Madeira har moderat varme somre og milde
vintre, kun lille årstidsvariation. Druesorterne er forskellige.
Forarbejdningen også: madeira varmehandles, portvin lagres køligt.
--
hilsen pl (peloda hos tiscali her i landet)
http://huse-i-naestved.dk