/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Italiensk franskbrød, hvordan?
Fra : peter900000@hotmail.~


Dato : 02-11-06 14:07

Hej
Jeg har prøvet at bage italienske franskbrød ved at udskifte hvedemel
med durum hvede mel. Men jeg synes ikke rigtigt, at det gør nogen
forskel. Jeg bruger gær som normalt. Hvad er det, italienerne kan?
Mvh og på forhånd tak for svarene!


 
 
Linda (02-11-2006)
Kommentar
Fra : Linda


Dato : 02-11-06 14:15


peter900...@hotmail.com wrote:
> Hej
> Jeg har prøvet at bage italienske franskbrød ved at udskifte hvedemel
> med durum hvede mel. Men jeg synes ikke rigtigt, at det gør nogen
> forskel. Jeg bruger gær som normalt. Hvad er det, italienerne kan?
> Mvh og på forhånd tak for svarene!

Hvis du lager franskbrød av pizzadeig, får du et brød med veldig
italiensk preg. Pizzadeig lages som vanlig brøddeig av hvetemel, men
med mye olivenolje gjennom det.
Eller tenkte du mer på ciabattabrød?

Linda


Ebbe Kristensen (02-11-2006)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 02-11-06 14:41

peter900000@hotmail.com wrote:

> Jeg har prøvet at bage italienske franskbrød ved at udskifte hvedemel
> med durum hvede mel. Men jeg synes ikke rigtigt, at det gør nogen
> forskel. Jeg bruger gær som normalt. Hvad er det, italienerne kan?

De bruger meget mindre gær og langtidshæver. Prøv f.eks. med 10g gær hvor du
ville have brugt hele pakken og lad brødet hæve natten over i køleskab.

Ebbe



Jasper Norman Ahrens~ (02-11-2006)
Kommentar
Fra : Jasper Norman Ahrens~


Dato : 02-11-06 22:58

>> Jeg har prøvet at bage italienske franskbrød ved at udskifte hvedemel
>> med durum hvede mel. Men jeg synes ikke rigtigt, at det gør nogen
>> forskel. Jeg bruger gær som normalt. Hvad er det, italienerne kan?

Du kunne også prøve at bage brødet på en brændvarm sten. (pizzasten)

Der var en herinde der foreslog mig at købe en skiffersten hos et
byggemarked, og jeg må sige at det fungerer perfekt. Pizzabunden bliver
sprød og lækker... måske er det dét du mangler for at opnå det italienske
"bid" ?

Mvh

Jasper



Ebbe Kristensen (03-11-2006)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 03-11-06 13:37

Jasper Norman Ahrensbach wrote:
> Der var en herinde der foreslog mig at købe en skiffersten hos et
> byggemarked, og jeg må sige at det fungerer perfekt. Pizzabunden
> bliver sprød og lækker... måske er det dét du mangler for at opnå det
> italienske "bid" ?

Det er skam en udmærket ide at bruge en bagesten men det er ikke det, der
giver den seje krumme som kendetegner italiensk brød. Den komme kun hvis man
langtidshæver.

Ebbe



Ole Larsen (03-11-2006)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 03-11-06 07:17

Ebbe Kristensen skrev:
> peter900000@hotmail.com wrote:
>
>> Jeg har prøvet at bage italienske franskbrød ved at udskifte hvedemel
>> med durum hvede mel. Men jeg synes ikke rigtigt, at det gør nogen
>> forskel. Jeg bruger gær som normalt. Hvad er det, italienerne kan?
>
> De bruger meget mindre gær og langtidshæver. Prøv f.eks. med 10g gær hvor du
> ville have brugt hele pakken og lad brødet hæve natten over i køleskab.
>
> Ebbe
>
>
Ja - har i årevis benyttet

http://ekot.dk/diverse/broed/

og iblandet diverse forskellige typer mel, oftest lidt rug og fuldkorn
og lidt stødt fennikel, evt.

Om man finder det Italiensk...måske, men lækkert og så nemt at man tror
det er løwn.


--
Med venlig hilsen, Ole Larsen.
New Images And Design, oct. 2006
http://Olelarsen.eu/

Morten Wartou (03-11-2006)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 03-11-06 00:26

peter900000@hotmail.com wrote:
> Hej
> Jeg har prøvet at bage italienske franskbrød ved at udskifte hvedemel
> med durum hvede mel. Men jeg synes ikke rigtigt, at det gør nogen
> forskel. Jeg bruger gær som normalt. Hvad er det, italienerne kan?
> Mvh og på forhånd tak for svarene!

Durum kan du ikke bruge til noget - det gode italienske brød laves oftest af
almindelig hvedemel (som fåes langt bedre i Italien end i Danmark, men prøv
f.eks. Aurions hvedemel som blandt andet kan købes i helsekostforretninger).
Langt mindre gær (ca. næsten intet), langt længere hævetid (10 timer i
køleskabet f.eks.), masser af varme i ovnen (250-300 grader), og så, som
Camilla Plum skriver, skal du bage brødet til det er færdigt - og så lige
give det fem minutter ekstra. :)

Prøv forskellige opskrifter. Søg på nettet, der er en del at vælge imellem.
Det kan dog ikke anbefales at søge på "italiensk franskbrød", da der jo af
gode grunde ikke er tale om franskbrød, når det skal være italiensk.
Generelt er italiensk brøddej noget vådere end typisk dansk brøddej, og en
røremaskine er en rigtig god ting - og lad den røre i lang tid, jo længere,
desto bedre.

Skal det være rigtigt godt, skal brødet laves med fordej, men så kommer det
til at tage meget lang tid.


--
Med venlig hilsen,

Morten Wartou



peter900000@hotmail.~ (03-11-2006)
Kommentar
Fra : peter900000@hotmail.~


Dato : 03-11-06 08:59


Linda skrev:
> peter900...@hotmail.com wrote:
> > Hej
> > Jeg har prøvet at bage italienske franskbrød ved at udskifte hvedemel
> > med durum hvede mel. Men jeg synes ikke rigtigt, at det gør nogen
> > forskel. Jeg bruger gær som normalt. Hvad er det, italienerne kan?
> > Mvh og på forhånd tak for svarene!
>
> Hvis du lager franskbrød av pizzadeig, får du et brød med veldig
> italiensk preg. Pizzadeig lages som vanlig brøddeig av hvetemel, men
> med mye olivenolje gjennom det.
> Eller tenkte du mer på ciabattabrød?
>
> Linda
Jeg tænkte på Filone brød


peter900000@hotmail.~ (03-11-2006)
Kommentar
Fra : peter900000@hotmail.~


Dato : 03-11-06 09:00


Jasper Norman Ahrensbach skrev:
> >> Jeg har prøvet at bage italienske franskbrød ved at udskifte hvedemel
> >> med durum hvede mel. Men jeg synes ikke rigtigt, at det gør nogen
> >> forskel. Jeg bruger gær som normalt. Hvad er det, italienerne kan?
>
> Du kunne også prøve at bage brødet på en brændvarm sten. (pizzasten)
>
> Der var en herinde der foreslog mig at købe en skiffersten hos et
> byggemarked, og jeg må sige at det fungerer perfekt. Pizzabunden bliver
> sprød og lækker... måske er det dét du mangler for at opnå det italienske
> "bid" ?
>
> Mvh
>
> Jasper
Det tror jeg ikke. Jeg bruger altid en bagesten.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste