Hej Søren
>> Jeg laver tit en Chili / Tomat Sauce som vi ikke altid får spist i første
>> omgang, og gemmer derfor resten i køleskabet.
> giv lige opskriften til os andre tak
Chili - Tomat Sauce
Ja nu er det jo bare noget jeg hælder i og smager til, og jeg tror såmænd de
fleste laver det på den måde, men den er rimelig stærk når jeg laver den.
Jeg dyrker selv mine chili i drivhuset, og det er nogle små (ca. 2 cm)
stærke djævler. Handske anbefales meget kraftigt ved berøring af dem..
1 til 2 røde stærke chili, som jeg klipper i strimler med en saks.
6 til 10 helt røde hakkede tomater hvor kernerne lige er skrabet ud først.
1 halv stort hakket løg
3 til 5 fed hvidløg gerne igennem en hvidløgspresser men ellers lige hakket
i nogle stykker
3 til 5 spsk. Olivenolie
1 til 2 spsk. sukker
Masser af frisk basilikum eller persille. Bruger jeg persille kommer der
ikke så meget i.
Salt og peber, men ikke for meget da det jo koger ind og kan gå hen og blive
for saltet, så jeg venter som regel til sidst med at tilsmage det helt til
med salt og peber.
Dette varmes op til det bobler lystigt i gryden, hvorefter der skrues ned
til det simrer..
Efter en 20 minutters tid tager jeg lige en stavblender og giver det hele en
lille tur med den sårn' bare lige for at få smagen delt ud over det hele
Så smager jeg som regel på det, og alt efter hvor stærk den er med chilien,
så tilsætter jeg somme tider dåsetomater og også nogen gange tomat
koncentrat. Endelig så bruger jeg også lidt vineddike eller citronsaft hvis
jeg syntes at det mangler lidt syrlighed. Det afhænger af hvordan det
smager, men jeg prøver dog at ramme den samme smag hver gang, men da der er
stor forskel på tomaterne, så ender jeg i den fiflen med tomater og
koncentrat.
Det småkoger indtil jeg syntes det har en grødagtig konsistens. Og nogen
gang blender jeg det til sidst helt ud og andre gange er den lidt grovere,
sådan lidt efter hvad jeg har lyst til. J
Vi bruger den i pastaretter, som dip, på toast eller på pizza'er eller?.
Hilsen Andersen, Aalborg