|
| Gamle Ole i skiver Fra : Søren Fisker |
Dato : 23-10-06 14:37 |
|
Hejsa!
> Jeg er meget glad for en "Gamle Ole" ost (altså en stærk,
> gammel ost, som smager af noget).
> Mit "problem" er, at sådan en fætter ikke bare lader sig
> skære af en alm. osteskærer (i givet fald er resultatet
> mere smuler end skiver). Sidder der en specialist derude,
> som har løst dette problem, og som kan nyde Ole i skiver?
Hilsen Søren
| |
Erling Hansen (23-10-2006)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 23-10-06 19:09 |
|
Søren Fisker <vejlo@esenet.dk> wrote:
> Hejsa!
> > Jeg er meget glad for en "Gamle Ole" ost (altså en stærk,
> > gammel ost, som smager af noget).
> > Mit "problem" er, at sådan en fætter ikke bare lader sig
> > skære af en alm. osteskærer (i givet fald er resultatet
> > mere smuler end skiver). Sidder der en specialist derude,
> > som har løst dette problem, og som kan nyde Ole i skiver?
>
> Hilsen Søren
Hej.
Køl den rigtigt godt ned (skru evt. ned for køleskabet) - og skær så en
mængde skiver af den kolde Ole og læg dem med madpapir eller fedtpapir
imellem.
Alternativeet er at købe Gamle Ole i skiver - det er dyrere, men når man
regner smulder og skorper fra, er det såmænd ikke så slemt. Jeg køber
den i skiver, hver gang jeg bliver træt af cirkuset.
mvh
Erling
| |
Joan (23-10-2006)
| Kommentar Fra : Joan |
Dato : 23-10-06 20:40 |
|
Søren Fisker skrev:
> Hejsa!
> > Jeg er meget glad for en "Gamle Ole" ost (altså en stærk,
> > gammel ost, som smager af noget).
> > Mit "problem" er, at sådan en fætter ikke bare lader sig
> > skære af en alm. osteskærer (i givet fald er resultatet
> > mere smuler end skiver). Sidder der en specialist derude,
> > som har løst dette problem, og som kan nyde Ole i skiver?
>
> Hilsen Søren
Jeg kender en, der har løst problemet på en lidt uvant måde: Brug en
af de almindelige ostehøvle MEN VASK DEN ALDRIG (jeg tror ikke den jeg
så har været vasket i 20 år). Læg bare et stykke madpapir omkring
den og hæng den ud i skuret ved siden af osten (eller hvor du nu har
den) - den kører igennem som et barberblad hver gang.
Vh Joan
| |
Erling Hansen (29-10-2006)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 29-10-06 22:32 |
|
Joan <Frusoerensen@gmail.com> wrote:
> Søren Fisker skrev:
> > Hejsa!
> > > Jeg er meget glad for en "Gamle Ole" ost (altså en stærk,
> > > gammel ost, som smager af noget).
> > > Mit "problem" er, at sådan en fætter ikke bare lader sig
> > > skære af en alm. osteskærer (i givet fald er resultatet
> > > mere smuler end skiver). Sidder der en specialist derude,
> > > som har løst dette problem, og som kan nyde Ole i skiver?
> >
> > Hilsen Søren
>
> Jeg kender en, der har løst problemet på en lidt uvant måde: Brug en
> af de almindelige ostehøvle MEN VASK DEN ALDRIG (jeg tror ikke den jeg
> så har været vasket i 20 år). Læg bare et stykke madpapir omkring
> den og hæng den ud i skuret ved siden af osten (eller hvor du nu har
> den) - den kører igennem som et barberblad hver gang.
>
> Vh Joan
Dit indlæg minder mig om min farmor, som (i 1940'erne og 50'erne) skar
bløde oste med en almindelig kniv, hvor der var foldet et stykke
mellemlægspapir rundt om bladet. Den gik fint igennem uden at klæbe fast
ved de bløde, gamle oste.
mvh
erling
| |
Herluf Holdt, 3140 (29-10-2006)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 29-10-06 23:44 |
|
Erling Hansen skrev:
> Dit indlæg minder mig om min farmor, som (i 1940'erne og 50'erne)
> skar bløde oste med en almindelig kniv, hvor der var foldet et
> stykke mellemlægspapir rundt om bladet. Den gik fint igennem
> uden at klæbe fast ved de bløde, gamle oste.
Et lignende trick er at lægge en strimmel aluminiumsfolie
omkring bladet på en god, skarp kniv. Det bruger jeg gerne,
når jeg fx skal halvere en nyindkøbt skæreost, eller når jeg
vil fjerne alle skorperne fra et stykke ost.
--
Herluf :·)
| |
Ole Christiansen (29-10-2006)
| Kommentar Fra : Ole Christiansen |
Dato : 29-10-06 10:50 |
|
"Søren Fisker" <vejlo@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:453cc539$0$14016$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hejsa!
>> Jeg er meget glad for en "Gamle Ole" ost (altså en stærk,
>> gammel ost, som smager af noget).
>> Mit "problem" er, at sådan en fætter ikke bare lader sig
>> skære af en alm. osteskærer (i givet fald er resultatet
>> mere smuler end skiver). Sidder der en specialist derude,
>> som har løst dette problem, og som kan nyde Ole i skiver?
>
> Hilsen Søren
>
Hej Søren
Hvad mener du med en almindelig osteskærer. ? Er det den flade.?
Prøv med en Rosti osteskærer - altså med osteklinge.
Mvh Ole
| |
Else Holm (29-10-2006)
| Kommentar Fra : Else Holm |
Dato : 29-10-06 12:01 |
|
Ole Christiansen wrote:
> "Søren Fisker" <vejlo@esenet.dk> skrev i en meddelelse
> news:453cc539$0$14016$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>> Hejsa!
>>> Jeg er meget glad for en "Gamle Ole" ost (altså en stærk,
>>> gammel ost, som smager af noget).
>>> Mit "problem" er, at sådan en fætter ikke bare lader sig
>>> skære af en alm. osteskærer (i givet fald er resultatet
>>> mere smuler end skiver). Sidder der en specialist derude,
>>> som har løst dette problem, og som kan nyde Ole i skiver?
>>
>> Hilsen Søren
>>
> Hej Søren
>
> Hvad mener du med en almindelig osteskærer. ? Er det den
> flade.? Prøv med en Rosti osteskærer - altså med osteklinge.
>
> Mvh Ole
- eller prøv med en Ostemik - se
http://www.cookbaker.dk/Default.aspx?ID=1187&PageNum=2
- den er nærmest uovertruffen!
--
Else
| |
Herluf Holdt, 3140 (29-10-2006)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 29-10-06 16:09 |
|
Else Holm skrev:
> - eller prøv med en Ostemik - se
> http://www.cookbaker.dk/Default.aspx?ID=1187&PageNum=2
> - den er nærmest uovertruffen!
Nå!
Den har jeg aldrig forstået den dybere mening med.
Den afskårne skive falder ned på bordet *ved siden*
af apparatet. Jeg vil kalde Ostemik en klar "DBAI" (*).
Den kan ikke stilles op, således at skiven fra den
"Gamle Ole" falder ned på en tallerken eller lignende.
Og når det handler om "Gamle Ole", drejer det sig om
at undgå at berøre den afskårne skive med fingrene.
* DBAI = Designed By An Idiot
Nej. Brug hellere en trådskærer med rulle, som hedder
"Westmark Rollschnitt"? Det er efter min mening
"verdens bedste" til alle nye og gamle skæreoste.
--
Herluf :·)
| |
Else Holm (29-10-2006)
| Kommentar Fra : Else Holm |
Dato : 29-10-06 17:35 |
|
Herluf Holdt, 3140 wrote:
> Else Holm skrev:
>
>> - eller prøv med en Ostemik - se
>> http://www.cookbaker.dk/Default.aspx?ID=1187&PageNum=2
>> - den er nærmest uovertruffen!
>
> Nå!
>
> Den har jeg aldrig forstået den dybere mening med.
> Den afskårne skive falder ned på bordet *ved siden*
> af apparatet. Jeg vil kalde Ostemik en klar "DBAI" (*).
>
> Den kan ikke stilles op, således at skiven fra den
> "Gamle Ole" falder ned på en tallerken eller lignende.
> Og når det handler om "Gamle Ole", drejer det sig om
> at undgå at berøre den afskårne skive med fingrene.
>
> * DBAI = Designed By An Idiot
>
> Nej. Brug hellere en trådskærer med rulle, som hedder
> "Westmark Rollschnitt"? Det er efter min mening
> "verdens bedste" til alle nye og gamle skæreoste.
- jamen så må idioten betegnes som en nyttig idiot! - det er
nu i godt 40 år lykkdes mig at få osteskiverne til at falde på f.
eks. et smørebrædt, så den har kunnet serveres derfra, så det
tror jeg, at jeg vil fortsætte med!
--
Else
| |
Ole Christiansen (30-10-2006)
| Kommentar Fra : Ole Christiansen |
Dato : 30-10-06 09:02 |
|
"Else Holm" <holm_49@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4544d904$0$4159$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Herluf Holdt, 3140 wrote:
>> Else Holm skrev:
>>
>>> - eller prøv med en Ostemik - se
>>> http://www.cookbaker.dk/Default.aspx?ID=1187&PageNum=2
>>> - den er nærmest uovertruffen!
>>
>> Nå!
>>
>> Den har jeg aldrig forstået den dybere mening med.
>> Den afskårne skive falder ned på bordet *ved siden*
>> af apparatet. Jeg vil kalde Ostemik en klar "DBAI" (*).
>>
>> Den kan ikke stilles op, således at skiven fra den
>> "Gamle Ole" falder ned på en tallerken eller lignende.
>> Og når det handler om "Gamle Ole", drejer det sig om
>> at undgå at berøre den afskårne skive med fingrene.
>>
>> * DBAI = Designed By An Idiot
>>
>> Nej. Brug hellere en trådskærer med rulle, som hedder
>> "Westmark Rollschnitt"? Det er efter min mening
>> "verdens bedste" til alle nye og gamle skæreoste.
>
>
> - jamen så må idioten betegnes som en nyttig idiot! - det er nu i godt
> 40 år lykkdes mig at få osteskiverne til at falde på f. eks. et
> smørebrædt, så den har kunnet serveres derfra, så det tror jeg, at jeg vil
> fortsætte med!
>
> --
> Else
L O L !!!
/Ole
| |
|
|