Kent Oldhøj skrev:
> "helena" <nogen@microsoft.com> wrote in
> news:45292fbd$0$20300$edfadb0f@dread16.news.tele.dk:
>
>> Jeg har fået forærende en "Chateau Guilhem de Rey" 3003 sauternes.
>> Man hvad spiser man til sådan een ? og hvilken temp. ?
>
> Hvorfor bekymre sig om den slags smålige detaljer. Hvordan har du tænkt dig
> at overleve 1000 år til vinen er drikkeklar?
>
> En udpræget dessertvin. Går rigtig godt til stortset alt med
> chokolade/nødder. Jeg ville drikke den ved stuetemperatur, men den kan
> sagtens tåle at blive afkølet lidt.
Hej
Den er da ikke kun til dessert. Disse ædelsøde vine er supergode til
visse typer af fransk madlavning:
Sauternes går supergodt til lun/ristet Foie Gras.
Sauternes er lækker til oste. Især blåskimmeloste og lagret ost passer
rigtig godt dertil.
Og så er en tung klæg chokoladekage (ikke en kakaokage) super til
sauterne og kokosis.
Jesper