/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hakket oksekød i køleskabet
Fra : Heidi


Dato : 08-10-06 09:19

Vi købte noget hakket oksekød i fredags, som skulle bruges til
aftensmaden i går. Det blev stillet i køleskabet fredag straks efter
købet, og har stået der siden ved max. 5 grader (måske nærmere 4).
Nu blev vi så inviteret til at spise hos nogen i går, og jeg glemte at
få kødet lagt i fryseren.
I dag har det antaget en lettere brunlig kulør (i modsætning til den
mere røde det havde i fredags) - kan det stadig bruges til at lave mad
af i dag? Der står det skal anvendes senest den 7.10, men gør den ekstra
dag (og den brunlige farve) at det er sundhedsskadeligt, når det bliver
tilberedt? (det skal bruges til små kødboller stegt på panden og
derefter i en suppe).

--
Heidi


 
 
Kent Oldhøj (08-10-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 08-10-06 12:18

"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> wrote in news:4528b457$0$49205$14726298
@news.sunsite.dk:

> I dag har det antaget en lettere brunlig kulør (i modsætning til den
> mere røde det havde i fredags) - kan det stadig bruges til at lave mad
> af i dag? Der står det skal anvendes senest den 7.10, men gør den ekstra
> dag (og den brunlige farve) at det er sundhedsskadeligt, når det bliver
> tilberedt? (det skal bruges til små kødboller stegt på panden og
> derefter i en suppe).

Den brunlige (sikkert mere grålig?) kulør har ikke nogen betydning. Åben
pakken og stik næsen ned i den. Hvis ikke du får en ren duft af kød, så
kassér det.

Under alle omstændigheder ville jeg kun spise kødet 110% gennemstegt f.eks
som kødsovs.


Kim Persson (08-10-2006)
Kommentar
Fra : Kim Persson


Dato : 08-10-06 13:19

> Den brunlige (sikkert mere grålig?) kulør har ikke nogen betydning. Åben
> pakken og stik næsen ned i den. Hvis ikke du får en ren duft af kød, så
> kassér det.
>
> Under alle omstændigheder ville jeg kun spise kødet 110% gennemstegt f.eks
> som kødsovs.

Farven er en indikation af iltmangel- har jeg ladet mig fortælle. Det ses
sommetider også pletvis på kødet allerede i supermarkedet.
Jeg havde gladelig spist det .

//Kim



Heidi (08-10-2006)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 08-10-06 16:08

Heidi wrote:
> Vi købte noget hakket oksekød i fredags, som skulle bruges til
> aftensmaden i går. Det blev stillet i køleskabet fredag straks efter
> købet, og har stået der siden ved max. 5 grader (måske nærmere 4).
> Nu blev vi så inviteret til at spise hos nogen i går, og jeg glemte at
> få kødet lagt i fryseren.
> I dag har det antaget en lettere brunlig kulør (i modsætning til den
> mere røde det havde i fredags) - kan det stadig bruges til at lave mad
> af i dag? Der står det skal anvendes senest den 7.10, men gør den
> ekstra dag (og den brunlige farve) at det er sundhedsskadeligt, når
> det bliver tilberedt? (det skal bruges til små kødboller stegt på
> panden og derefter i en suppe).

Nå så blev aftensmad-planerne ændret igen - så nu ryger det i fryseren
(det lugter ikke dårligt) til en anden gang.
Tak for svarene

--
Heidi


Max (08-10-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 08-10-06 18:31

Hej Heidi

> Nå så blev aftensmad-planerne ændret igen - så nu ryger det i fryseren
> (det lugter ikke dårligt) til en anden gang.

Det var dog en dårlig løsning, så skal det stå atter en dag for
at blive tøet op.

Mvh Max



Michael Kjærsgård (08-10-2006)
Kommentar
Fra : Michael Kjærsgård


Dato : 08-10-06 20:28

> Det var dog en dårlig løsning, så skal det stå atter en dag for
> at blive tøet op.

Ja.. OP en anden gang så lav det til kødsauce el. lign. og frys så
kødsaucen...

--
Michael


Heidi (09-10-2006)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 09-10-06 16:40

Max wrote:
> Hej Heidi
>
>> Nå så blev aftensmad-planerne ændret igen - så nu ryger det i
>> fryseren (det lugter ikke dårligt) til en anden gang.
>
> Det var dog en dårlig løsning, så skal det stå atter en dag for
> at blive tøet op.

Ja men det var også lidt en panik-løsning.
Dog vil jeg sige at jeg sjældent har kød til at stå og tø op i et døgn -
tit hvis jeg skal lave kødsauce kommer jeg først i tanke om det i sidste
øjeblik, roder i fryseren og finder en frossen klump, som jeg smider
direkte i gryden.
Er det mon stadig en dårlig ide ved den fremgangsmåde?

--
Heidi


Frank Løkkegaard (09-10-2006)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 09-10-06 19:31

"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> on mandag 9. oktober 2006 at 17:40 +0100
wrote:
>Er det mon stadig en dårlig ide ved den fremgangsmåde?

Du er i hvert fald meget hård ved kødet, men sådan sundhedsskadeligt er
det nu ikke.

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Jasper Norman Ahrens~ (14-10-2006)
Kommentar
Fra : Jasper Norman Ahrens~


Dato : 14-10-06 22:57

Tja...det har sikkert allerede været laget 3-4 år i en fryser et eller andet
sted

--
Mvh Jasper der allerede har besluttet at købe noget af en helt frisk ko.

e-mail: jasper@FJERNESahrensbach.dk
"FJERNES" skal, sjovt nok, slettes
"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
news:fc.0073fb6b07b5ab8d3b9aca004036bc40.7b5ab8e@net.dialog.dk...
> "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> on mandag 9. oktober 2006 at 17:40 +0100
> wrote:
>>Er det mon stadig en dårlig ide ved den fremgangsmåde?
>
> Du er i hvert fald meget hård ved kødet, men sådan sundhedsskadeligt er
> det nu ikke.
>
> --
> Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
> mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
> Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
>
>
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste