/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
fedtede æbler
Fra : Jørgen


Dato : 21-09-06 14:08

De æbler, vi kommer hjem med fra supermarkedet, er mærkeligt fedtede. De er
nemme at polere op, så de bliver flotte og blanke.
Hvad er det fedtede lag? Er det naturligt, eller er det noget producenten
har påført, for at frugten kan holde sig?

Jørgen






-----
At Verden står fra år til år, Det står til dem, som rår og spår.
At Verden står fra dag til dag er alt, hvad jeg kan ta' mig af. (P.Hein)



 
 
Steen Jakobsen (21-09-2006)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 21-09-06 14:54


"Jørgen" <skjelm@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:45128ed3$0$869$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> De æbler, vi kommer hjem med fra supermarkedet, er mærkeligt fedtede. De
er
> nemme at polere op, så de bliver flotte og blanke.
> Hvad er det fedtede lag? Er det naturligt, eller er det noget producenten
> har påført, for at frugten kan holde sig?

Det er et naturligt vokslag. Jeg mener at Gråsten f.eks. har et kraftigt
vokslag.

Steen.



Kent Oldhøj (21-09-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 21-09-06 15:21

"Jørgen" <skjelm@hotmail.com> wrote in
news:45128ed3$0$869$edfadb0f@dread12.news.tele.dk:

> De æbler, vi kommer hjem med fra supermarkedet, er mærkeligt fedtede.
> De er nemme at polere op, så de bliver flotte og blanke.
> Hvad er det fedtede lag? Er det naturligt, eller er det noget
> producenten har påført, for at frugten kan holde sig?

Æbler producerer selv voks for at forhindre fordampning. Jo ældre æble, jo
mere voks. Så hvis det er danske æbler, så er det bare gamle æbler

Udenlandske æbler derimod kan være behandlet med voks fra producentens
side, for at forlænge holdbarheden. Så er æblet friskt, er det et
udenlandsk æble.

Uden at metoden er skudsikker, så er æblets naturlige vokslag mere fedtet,
mens den kunstigt påførte voks er mere klistret.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste