/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
granatæblejuice - hvor købes det?
Fra : TK


Dato : 17-09-06 16:21

Er der nogen, der ved, hvor man i eller omkring København kan købe saft
eller juice lavet på granatæbler?
Den lokale kiosk har et blandingsprodukt på granatæbler, blåbær og
tranebær - det er det nærmeste, jeg hidtil er kommet.
vh. Tommy



 
 
Søren (17-09-2006)
Kommentar
Fra : Søren


Dato : 17-09-06 16:40

"TK" <nogen@noget.dk> skrev i en meddelelse
news:450d67dc$0$924$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Er der nogen, der ved, hvor man i eller omkring København kan købe saft
> eller juice lavet på granatæbler?
> Den lokale kiosk har et blandingsprodukt på granatæbler, blåbær og
> tranebær - det er det nærmeste, jeg hidtil er kommet.
> vh. Tommy
Hvad vil du med det?

Det er hammer surt, og smager ikke særligt godt.

Jeg arbejder bl.a. med udvikling af nye type juice, og har derfor smagt ren
granatæblejuice - det var ikke nogen fornøjelse.

Søren



TK (17-09-2006)
Kommentar
Fra : TK


Dato : 17-09-06 17:03

> Hvad vil du med det?
>
> Det er hammer surt, og smager ikke særligt godt.

Jeg fik en absolut velsmagende signature drink på Rosa Mexicana - en
Pomegranate Margarita. Den kunne jeg godt tænke mig at eksperimentere lidt
med. Jeg har fundet opskriften på nettet, og den kunne man da bruge som
udgangspunkt.
http://www.thatsthespirit.com/en/drinks/recipe.asp?recipe_id=1956
Jeg kan naturligvis presse lidt saft ud af nogle granatæbler selv - men
kunne man købe det, var det jo lettere.

vh. Tommy



Thomas Widmann (17-09-2006)
Kommentar
Fra : Thomas Widmann


Dato : 17-09-06 18:30

"ufo" <ufo.danmark@hotmail.com> writes:

> Ellers er der som sagt kun den mulighed at presse selv. Husk som
> sagt at fjerne hver eneste - og jeg mener hver eneste - lille stykke
> gul hinde rundt om kernerne. Det nemmeste derefter er nok at mose
> dem gennem en sigte, hvis du ikke har en saftcentrifuge.

Man kan også ælte en moden frugt og pille et lille hul i skallen og
lade saften løbe ud.

I øvrigt er granatæblekerner gode sammen med mange kødretter - lidt
ligesom ribsgelé.

/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 0/1, 57 Rose Street, Garnethill, Glasgow G3 6SF, Scotland, EU

-V- (17-09-2006)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 17-09-06 16:51


Søren skrev:
> Jeg arbejder bl.a. med udvikling af nye type juice, og har derfor smagt ren
> granatæblejuice - det var ikke nogen fornøjelse.

Det lyder spændende.

Hvor, hvordan og hvad? Fortæl, fortæl.





-V-


ufo (17-09-2006)
Kommentar
Fra : ufo


Dato : 17-09-06 18:17


TK wrote:
> > Hvad vil du med det?
> >
> > Det er hammer surt, og smager ikke særligt godt.
>
> Jeg fik en absolut velsmagende signature drink på Rosa Mexicana - en
> Pomegranate Margarita. Den kunne jeg godt tænke mig at eksperimentere lidt
> med. Jeg har fundet opskriften på nettet, og den kunne man da bruge som
> udgangspunkt.
> http://www.thatsthespirit.com/en/drinks/recipe.asp?recipe_id=1956

(svar på flere indlæg):
Det der med at det skulle være surt, forstår jeg ikke rigtigt.
Granatæblesaft er meget sødt, forudsat naturligvis granatæblerne er
modne. Det, der kan være sket, er at nogen har presset
granatæblekernerne UDEN at fjerne de hinder der sidder rundt om
kernerne. De er meget bitre og vil virke snerpende, det er måske det
der blir opfattet som surt?
Den opskrift du henviser til har kun brug for 1 spsk granatæblesaft.
Så med mindre du skal fremstille drinksen i rå mængder, kan du
faktisk godt presse selv, hvis det ikke lige lykkes at finde noget.
Prøv i helsekostforretninger, de har de særeste ting i saftform,
eller prøv den lokale indvandrergrønthandler.
Ellers er der som sagt kun den mulighed at presse selv. Husk som sagt
at fjerne hver eneste - og jeg mener hver eneste - lille stykke gul
hinde rundt om kernerne. Det nemmeste derefter er nok at mose dem
gennem en sigte, hvis du ikke har en saftcentrifuge.
Og hvis du ikke kan finde, og ikke gider presse, så overvej en anden
frugtsaft som alternativ.
Umiddelbart vil jeg tro at rød druesaft er det som smagsmæssigt
kommer tættest på. Og det kan i hvert fald fås hos enhver
helsekostforretning.

Hilsen Esther


ufo (17-09-2006)
Kommentar
Fra : ufo


Dato : 17-09-06 18:38


Thomas Widmann wrote:
> "ufo" <ufo.danmark@hotmail.com> writes:
>

>
> Man kan også ælte en moden frugt og pille et lille hul i skallen og
> lade saften løbe ud.
>
> I øvrigt er granatæblekerner gode sammen med mange kødretter - lidt
> ligesom ribsgelé.


smart trick! Har så lige opdaget at der findes to slags granatæbler,
søde og sure.
De søde, er dem vi køber i supermarkedet, dem med de røde kerner. De
sure bruges til fremstilling af granatæblesirup, også kaldet
Grenadine. Her skal man så lige tjekke varedeklarationen, der sælges
osse grenadiner som er lavet af et mix af frugter.
Hilsen Esther


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste