/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
frugtsauce til is ?
Fra : Steffen


Dato : 06-09-06 22:49

Hvad er blandingforholdende/opskriften for at man får en god jævn frugtsauce
som skal serveres til is. Jeg skal lave til 16 personer. Det må gerne være
sødet med flydende sødemiddel men ikke et krav. Frugt/bær jeg har ;
brombær,jordbær,hindbær,mango og vandmelon, ribs ?? Havde lidt en teori om
at jeg vil blande det.. Skal man bruge husblas eller sukker for at lave en
frugtsovs eller hvordan ? Om den skal serveres kold eller varm er
ligegyldigt..

Steffen



 
 
Kim Schulz (06-09-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 06-09-06 21:06

On Wed, 6 Sep 2006 21:48:37 -0000
"Steffen" <lilbrorspam@galnet.dk> wrote:

> Hvad er blandingforholdende/opskriften for at man får en god jævn
> frugtsauce som skal serveres til is. Jeg skal lave til 16 personer.
> Det må gerne være sødet med flydende sødemiddel men ikke et krav.
> Frugt/bær jeg har ; brombær,jordbær,hindbær,mango og vandmelon,
> ribs ?? Havde lidt en teori om at jeg vil blande det.. Skal man bruge
> husblas eller sukker for at lave en frugtsovs eller hvordan ? Om den
> skal serveres kold eller varm er ligegyldigt..
>
> Steffen
>
>

jeg laver normalt en frugtsauce af en pose frostne bær (de friske
gemmer jeg til at pynte med) som jeg hælder i en gryde med et par spsk
vand (bare så frugten ikke brænder på inden de tør op). Efter kort tid
er de kogt ud og ret flydende. så giver jeg det en spsk sukker, en sjat
lime og så lader jeg det reducere en smule.
Thats it.

Har med success tilføjet forskellige krydderier som f.eks. kanel,
chili, vanilje og andre smagstilsætninger som f.eks. rom.
Hvis du vil have den endnu mere stiv, så kan du da godt eksperimentere
med husblas men du risikerer hurtigt at det bliver til gele.

--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com

Padre (07-09-2006)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 07-09-06 01:01

"Steffen" <lilbrorspam@galnet.dk> skrev i en meddelelse
news:53f6d$44ff2606$55da8a57$18202@news.galnet.dk...

> Hvad er blandingforholdende/opskriften for at man får en god jævn
> frugtsauce som skal serveres til is. Jeg skal lave til 16 personer. Det må
> gerne være sødet med flydende sødemiddel men ikke et krav. Frugt/bær jeg
> har ; brombær,jordbær,hindbær,mango og vandmelon, ribs ?? Havde lidt en
> teori om at jeg vil blande det.. Skal man bruge husblas eller sukker for
> at lave en frugtsovs eller hvordan ? Om den skal serveres kold eller varm
> er ligegyldigt..

Jeg følger normalt samme fremgangsmåde som Kim Schulz.

De fleste, hvis ikke alle, frugter indeholder for lidt sukker til at du kan
lave en god frugtsauce (coulis) og kræver derfor sukker. Yderligere vil en
opvarmning til nær kogepunktet eller en decideret kogning være en fordel,
dels for at reducere væskeindholdet, dels for at dræve eventuelle bakterier.
Hvis du vil have en tyktflydende coulis, er jævning en fordel, her ville jeg
selv anbefale arrowroot, som er et geleringsmiddel som er let at håndtere,
og som ikke giver smag eller farve.

For eksemplets skyld googlede jeg mig lige frem til nedenstående opskrift på
bla. en drue/kiwi coulis

http://www.sol.dk/opskrifter/samlingen/o0210023.html

--

Padre
Inventor of the Plonkificator 3600 wih twin, strontium-enforced,
dweeb-capacitators.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste