"Fam. Gunst" <fam.gunst@mail.tele.dk> skrev i meddelandet...
> I diverse opskrifter er kuvertbrød nævnt som tilbehør, men hvad er
> opskriften på kuvertbrød!?
> Har søgt på nettet men fandt intet - ikke engang hos Karolines Køkken!
>
> Så..har I/du en god opskrift?
Kuvertbrød (som i gamle dage) er småbød, dvs. mini brød som evt. kunne
formes som morsomme figurer, svaner, skildpadder, snegle, krokodiller,
søstjerner osv. - eller som minature fletbrød, horn, knuder, strutter,
gifler, smørbirkes og meget mere.
Som øjne til dyrefigurer og lign.. kan man bruge korender.
Normalt kan kuvertbrød laves af en såkaldt rundstykkedej, og dej
størrelsen til et enkelt kuverbrød, skal ikke være mere end et halvt
rundstykke (ca. 25-30 g pr. stk).
PS: Almindeligvis kan man forme bollen ovalt, og derefter give den et
enkelt snit på tværs ovenpå. -Sådan!
Kuvertbrød (husmoderopskriften):
(ca. 20 stk)
25 g gær
50 g smør/margarine
2½ dl mælk
1 tsk salt
ca. 400 g hvedemel
Gæren smuldres. Smørret smeltes, mælken tilsættes og blandingen lunes
til 35°. Gæren udrøres hermed og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen
æltes til den er blank og smidig. Den dækkes med et fugtigt klæde og
stilles til hævning et lunt sted i cirka 45 min. Dejen slås ned, den
deles i små stykker, der evt. formes til små ovale boller, horn, gifler
eller andet. Kuvertbrødene sættes på en smurt eller melet bageplade (el.
bagepapir) til efterhævning i cirka 20 min. Brødene pensles med
sammenpisket æg tilsat lidt koldt vand og bages i en 225° varm ovn i
10-15 minutter. Kan med velbehag serveres "lune" til forretten.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
LIVSLÆNGDE: Glade mennesker lever gennemsnitligt 10 år
længere end deres mere sure medborgere.
www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=6&d=14#id53641