|
| Gode opskrifter med spidskål Fra : Niau |
Dato : 24-08-06 08:17 |
|
Hej alle.
Nogen der har nogle gode opskrifter med spidskål?
mvh Nhi
| |
Jesper Mehlsen (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Jesper Mehlsen |
Dato : 24-08-06 08:44 |
|
Niau skrev:
> Hej alle.
>
> Nogen der har nogle gode opskrifter med spidskål?
>
> mvh Nhi
>
>
Forslag til Kål i ovn
Snit kålen meget fint
Rør det med 3 spsk cremefraiche eller tyrkisk yoghurt
Tilsæt reven muskatnød efter behag
Tilsæt Chili eller smag og lyst.
Tilsæt 75 g reven ost
Denne kålfars formes til nogle klumper på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen 25 min ved 200 grader
Hilsen Jesper
| |
Niau (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Niau |
Dato : 24-08-06 09:22 |
|
>>
> Forslag til Kål i ovn
>
> Snit kålen meget fint
> Rør det med 3 spsk cremefraiche eller tyrkisk yoghurt
> Tilsæt reven muskatnød efter behag
> Tilsæt Chili eller smag og lyst.
> Tilsæt 75 g reven ost
>
> Denne kålfars formes til nogle klumper på en bageplade med bagepapir.
>
> Bag i ovnen 25 min ved 200 grader
>
> Hilsen Jesper
Uhm... lyder lækkert.
Det vil jeg prøve. Tak skal du ha' :)
mvh Nhi
| |
Jesper Mehlsen (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Jesper Mehlsen |
Dato : 24-08-06 10:56 |
|
Niau skrev:
>> Forslag til Kål i ovn
>>
>> Snit kålen meget fint
>> Rør det med 3 spsk cremefraiche eller tyrkisk yoghurt
>> Tilsæt reven muskatnød efter behag
>> Tilsæt Chili eller smag og lyst.
>> Tilsæt 75 g reven ost
>>
>> Denne kålfars formes til nogle klumper på en bageplade med bagepapir.
>>
>> Bag i ovnen 25 min ved 200 grader
>>
>> Hilsen Jesper
>
> Uhm... lyder lækkert.
> Det vil jeg prøve. Tak skal du ha' :)
>
> mvh Nhi
>
>
Hov ... glemte lige en ingrediens
Der skal også røres en æggeblomme i ... ellers hænger det ikke ordentlig
sammen.
Hilsen Jesper
| |
Jan Bøgh (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 24-08-06 10:46 |
|
Niau skrev i 44ed5285$0$4162$ba624c82@nntp02.dk.telia.net dette:
> Hej alle.
>
> Nogen der har nogle gode opskrifter med spidskål?
Steg lidt bacon gyldent i en klat smør eller olie.
Fyld gryden med spidskål revet i større stykker og vend disse til de bliver
blanke og lidt bløde. Sammen med spidskålen tilsættes et par spiseskefulde
frisk timian. Endeligt sluttes af med en squis fløde. Smages til med salt og
peber. Et herligt tilbehør eller en frokostret.
Lidt efter temperement kan muskatnød, hvidløg og hvad man nu lyster bruges
til at variere retten.
mvh
Jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
| |
Niau (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Niau |
Dato : 24-08-06 19:36 |
|
"Jan Bøgh" <spamhater@nowhere> wrote in message
news:44ed7555$0$12647$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Niau skrev i 44ed5285$0$4162$ba624c82@nntp02.dk.telia.net dette:
>> Hej alle.
>>
>> Nogen der har nogle gode opskrifter med spidskål?
>
> Steg lidt bacon gyldent i en klat smør eller olie.
> Fyld gryden med spidskål revet i større stykker og vend disse til de
> bliver blanke og lidt bløde. Sammen med spidskålen tilsættes et par
> spiseskefulde frisk timian. Endeligt sluttes af med en squis fløde. Smages
> til med salt og peber. Et herligt tilbehør eller en frokostret.
> Lidt efter temperement kan muskatnød, hvidløg og hvad man nu lyster bruges
> til at variere retten.
>
> mvh
> Jan
>
> --
> Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for
> nettet!
> PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
> http://jan.boegh.net/foto.htm
> Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
Pu ha, det lyder som en fednende ret, men det smager sikkert godt. Den skal
jeg lige tænke over inden ;) Tror faktisk at den kunne smage rigtig godt med
en tørstegt kyllingfilet.
Tak for det.
mvh Nhi
| |
Jan Bøgh (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 28-08-06 10:52 |
|
Niau skrev i 44edf19c$0$4157$ba624c82@nntp02.dk.telia.net dette:
> Pu ha, det lyder som en fednende ret, men det smager sikkert godt.
Der blev ikke spurgt efter diæt-kost men 'gode opskrifter'
> Den skal jeg lige tænke over inden ;) Tror faktisk at den kunne smage
> rigtig godt med en tørstegt kyllingfilet.
Tørstegt kyllingefillet! Det kan vel ikke kaldes mad - højst ernæring.
Hvad med noget proteinpulver i stedet - det må rent kullinarisk høre hjemme
på samme hylde. Men er sandsynligvis dyrere.
mvh
Jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
| |
Niau (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Niau |
Dato : 28-08-06 16:27 |
|
> Tørstegt kyllingefillet! Det kan vel ikke kaldes mad - højst ernæring.
> Hvad med noget proteinpulver i stedet - det må rent kullinarisk høre
> hjemme på samme hylde. Men er sandsynligvis dyrere.
>
> mvh
> Jan
>
> --
> Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for
> nettet!
> PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
> http://jan.boegh.net/foto.htm
> Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
>
>
Jo da... hvis du får så meget fed mad og det er så blødt og snasket, så
passer en kyllingfilet helt fint ;)
mvh Nhi
| |
Jan Bøgh (28-08-2006)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 28-08-06 19:48 |
|
Niau skrev i 44f30b5f$0$4165$ba624c82@nntp02.dk.telia.net dette:
> Jo da... hvis du får så meget fed mad og det er så blødt og snasket,
???
> så passer en kyllingfilet helt fint ;)
Tørstegt kyllingefilet passer imnsho ikke til noget som helst - tag et drop
i stedet!
vh
jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
| |
Niau (29-08-2006)
| Kommentar Fra : Niau |
Dato : 29-08-06 09:10 |
|
"Jan Bøgh" <spamhater@nowhere> wrote in message
news:44f33a74$0$12669$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Niau skrev i 44f30b5f$0$4165$ba624c82@nntp02.dk.telia.net dette:
>
>> Jo da... hvis du får så meget fed mad og det er så blødt og snasket,
>
> ???
>
>> så passer en kyllingfilet helt fint ;)
>
> Tørstegt kyllingefilet passer imnsho ikke til noget som helst - tag et
> drop i stedet!
>
> vh
> jan
>
> --
> Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for
> nettet!
> PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
> http://jan.boegh.net/foto.htm
> Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
>
Kan du ikke lide kylling eller hvad er dit problem? Når jeg skriver tørstegt
kyllingfilet, så mener jeg, at man steger det på en tør pande uden olie,
smør eller andet fedtstof. IKKE at fileten er stegt så meget at den er
knas-tør ;)
| |
Jan Bøgh (29-08-2006)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 29-08-06 14:04 |
|
Niau skrev i 44f3f654$0$4164$ba624c82@nntp02.dk.telia.net dette:
>>> så passer en kyllingfilet helt fint ;)
>>
>> Tørstegt kyllingefilet passer imnsho ikke til noget som helst - tag
>> et drop i stedet!
> Kan du ikke lide kylling eller hvad er dit problem?
Jo, jeg elsker skam kylling. Grillet, stegt i ovn eller gryde. Men tørstegt
kyllingebryst er for mig en ren Anne Larsen - aka en køkkenkatastrofe! Men
smag og behag er jo heldigvis en individuel størrelse - også den dårlige
> Når jeg skriver
> tørstegt kyllingfilet, så mener jeg, at man steger det på en tør
> pande uden olie, smør eller andet fedtstof.
Det er vist den gængse forståelse.
mvh
Jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
| |
Ebbe Hansen (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Ebbe Hansen |
Dato : 24-08-06 15:54 |
|
On Thu, 24 Aug 2006 09:17:21 +0200, "Niau" <niau@sol.dk> wrote:
>Hej alle.
>
>Nogen der har nogle gode opskrifter med spidskål?
>
>mvh Nhi
>
Gyldenspjæts livret
mvh Ebbe
| |
Niau (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Niau |
Dato : 24-08-06 19:34 |
|
"Ebbe Hansen" <ebbeh@mail1.stofanet.invalid> wrote in message
news:8bfre29um9verd3e8mock857qp022bcv43@4ax.com...
> On Thu, 24 Aug 2006 09:17:21 +0200, "Niau" <niau@sol.dk> wrote:
>
>>Hej alle.
>>
>>Nogen der har nogle gode opskrifter med spidskål?
>>
>>mvh Nhi
>>
>
> Gyldenspjæts livret
> mvh Ebbe
Hvad er det?
mvh Nhi
| |
Herluf Holdt, 3140 (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 24-08-06 19:51 |
|
Niau skrev:
> "Ebbe Hansen" wrote:
>>> Nogen der har nogle gode opskrifter med spidskål?
>> Gyldenspjæts livret
> Hvad er det?
Det er sprængt oksebryst med stuvet spidskål
--
Herluf
| |
Ole Larsen (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 24-08-06 18:38 |
|
Niau skrev:
> Hej alle.
>
> Nogen der har nogle gode opskrifter med spidskål?
>
> mvh Nhi
>
>
Flækkes på langs & skylles, lidt vand skal hænge ved. Med snitfladen
nedad i næsten afbruset smør, lidt piskefløde ved, låg på. Når det
begynder at falde sammen (sker hurtigt)er det nok. Salt.
Herlig nøddeagtig smag. Er smørrret rigigt varm, kan kålen brune lidt og
det er fint.
--
Med venlig hilsen, Ole Larsen.
New Images And Design, aug. 2006
http://Olelarsen.eu/
| |
Niau (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Niau |
Dato : 24-08-06 19:34 |
|
"Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> wrote in message
news:44ede3ef$0$75041$14726298@news.sunsite.dk...
> Niau skrev:
>> Hej alle.
>>
>> Nogen der har nogle gode opskrifter med spidskål?
>>
>> mvh Nhi
> Flækkes på langs & skylles, lidt vand skal hænge ved. Med snitfladen nedad
> i næsten afbruset smør, lidt piskefløde ved, låg på. Når det begynder at
> falde sammen (sker hurtigt)er det nok. Salt.
> Herlig nøddeagtig smag. Er smørrret rigigt varm, kan kålen brune lidt og
> det er fint.
>
> --
> Med venlig hilsen, Ole Larsen.
> New Images And Design, aug. 2006
> http://Olelarsen.eu/
Uhm.. dét lyder rigtig lækkert. Den tror jeg bliver et hit :D
Tak for det.
mvh Nhi
| |
Bjarne Jensen (24-08-2006)
| Kommentar Fra : Bjarne Jensen |
Dato : 24-08-06 21:19 |
|
On Thu, 24 Aug 2006 09:17:21 +0200, "Niau" <niau@sol.dk> wrote:
>Hej alle.
>
>Nogen der har nogle gode opskrifter med spidskål?
>
>mvh Nhi
>
Flæk spidskålen snit den i fine strimlert fra toppen, ca 2/3, den
nederste del er lidt grov til denne ret. Men der er sikkert andre
forslag hvoir den nederste del kan bruges
Rør de fine snitter med Creme Fraice/Drænet Youghurt lidt salt og
pebber samt Spidskommen efter smag.
/Bjarne
| |
3140 Bjørgheim (26-08-2006)
| Kommentar Fra : 3140 Bjørgheim |
Dato : 26-08-06 08:26 |
| | |
Padre (29-08-2006)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 29-08-06 10:01 |
|
> Når jeg skriver tørstegt
> kyllingfilet, så mener jeg, at man steger det på en tør pande uden olie,
> smør eller andet fedtstof. IKKE at fileten er stegt så meget at den er
> knas-tør ;)
Ja det er jo det, tørstegning normalt betyder. Personligt kan jeg godt
lide det, når der er noget med lidt væde at spise til.
--
padre
| |
|
|