Ole Stigaard <spam1@stigaard.net> wrote:
> Sun, 30 Jul 2006 21:15:59 +0200, Jens Axel Søgaard <usenet@soegaard.net>
> skrev:
>
> > Steen skrev:
> >> Hejsa
> >> Jeg har set nogen lave kaffe, med sådan en lille kande af alu (eller
> >> lign) man skruer sammen, af en top og en bund.
> >> Er det espresso man laver på den måde - og er det "bare" kaffe der er
> >> stærkere end normalt, eller hvordan kan man beskrive smagen?
> >
> > I en espressomaskine presses vandet gennem kaffebønnerne under tryk.
> > Ved en mokakande går det mere stille og roligt for sig.
> >
> > Det er ikke "bare" stærk kaffe, men æh hvordan man forklarer
> > smagsforskellen...
> >
> > Mokakander er billige, så køb en, nyd nogle gode kopper kaffe.
> > Gå derefter på cafe for at smage en espresso.
> >
> > <
http://www.italy.dk/vin/kaffe0801/espresso-0801.htm>
> >
>
>
> Husk bare to ting:
> -kanden må ikke vaskes op i andet end rent vand og
> kanden skal koges til før kaffen smager godt. Lav en 6-8-10 kander kaffe
> med den billigste bønne du kan finde. Der er ingen grund til at bruge gode
> bønner på kaffe, som alligevel ikke er til andet end at hælde i afløbet.
>
> Ole
Og vær så også opmærksom på, at de fleste større kaffe-producenter har
bønner, som er specielt egnede til de små kander, og der er virkelig en
smagsforskel. Bønnerne til espresso-maskinerne kan nemt give en lidt
bitter overraskelse, når man putter dem i kanderne.
Mvh
Erling.
PS. Da jeg fik mit dårlige hjerte måtte jeg trappe betydeligt ned på mit
espresso-forbrug, og jeg syntes faktisk det var for meget vedligehold
med min Gaccia-maskine, så den røg ud og et par små kander holdt deres
indtog. Og det er jeg glad for!