|
| Hvor køber jeg forårsrulledej? Fra : Helle |
Dato : 03-07-06 15:32 |
|
Hejsa
Jeg skal prøve selv at lave forårsruller her i denne uge, men kan ikke
opdrive forårsrulledej nogensteder. Der står i min opskrift at det købes som
frosne plader. Jeg har kigget i Føtex, Kvickly og Dagligbrugsen.
Jeg bor i Svendborg.
Nogen der ved hvor jeg kan finde det henne? eller har en opskrift på nem
forårsrulledej jeg selv kan lave.
Svigermor mener det er butterdej jeg skal bruge men det nægter jeg at tro
på! Uhm wienerbrød med kødfyld! *g*.
Mvh Helle
| |
Max (03-07-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 03-07-06 15:38 |
|
Hej Helle
> Jeg skal prøve selv at lave forårsruller her i denne uge, men kan ikke
> opdrive forårsrulledej nogensteder. Der står i min opskrift at det
Jeg har købt det i sådan en asiatisk forretning vi har her i byen.
Mvh Max
| |
Frank Løkkegaard (03-07-2006)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 03-07-06 15:51 |
|
"Helle" <mail@hellenielsen.dk> on mandag 3. juli 2006 at 16:32 +0100 wrote:
>Svigermor mener det er butterdej jeg skal bruge men det nægter jeg at tro
>på! Uhm wienerbrød med kødfyld! *g*.
det er det i hvert fald ikke
Man kan, hvis man er i nød, bruge filodej.
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
Sebastian Hoffmann (03-07-2006)
| Kommentar Fra : Sebastian Hoffmann |
Dato : 03-07-06 20:43 |
|
Hey Helle!
Jeg har selv med stor fornøjelse lavet forårsruller, og du skal nok finde en
asiatisk butik, selvom det måske kan blive svært i Svendborg ?
Butterdej vil jeg bestemt ikke mene, du kan bruge, da forårsrulledej er
tyndt som papir - ja, næsten tyndere. Hvis dejen ikke er tynd ender du med
nogle knapt så sprøde, lækre og friske forårsruller.
Med hensyn til fyld plejer jeg at lave en "kødsovs" af løg, hakket oksekød,
fintsnittet hvidkål og soya (og peber). Men jeg plejer dog også at putte
rejer i den ene ende og skinketern i den anden samt bønnespirer generelt -
på den måde bliver de mere specielle og delikate end Daloon.
- Nina
"Helle" <mail@hellenielsen.dk> skrev i en meddelelse
news:44a92a66$0$90483$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Jeg skal prøve selv at lave forårsruller her i denne uge, men kan ikke
> opdrive forårsrulledej nogensteder. Der står i min opskrift at det købes
som
> frosne plader. Jeg har kigget i Føtex, Kvickly og Dagligbrugsen.
> Jeg bor i Svendborg.
>
> Nogen der ved hvor jeg kan finde det henne? eller har en opskrift på nem
> forårsrulledej jeg selv kan lave.
>
> Svigermor mener det er butterdej jeg skal bruge men det nægter jeg at tro
> på! Uhm wienerbrød med kødfyld! *g*.
>
> Mvh Helle
>
>
| |
Kent Oldhøj (04-07-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 04-07-06 10:32 |
|
"Helle" <mail@hellenielsen.dk> wrote in
news:44a92a66$0$90483$edfadb0f@dread11.news.tele.dk:
> Jeg skal prøve selv at lave forårsruller her i denne uge, men kan ikke
> opdrive forårsrulledej nogensteder. Der står i min opskrift at det
> købes som frosne plader. Jeg har kigget i Føtex, Kvickly og
> Dagligbrugsen. Jeg bor i Svendborg.
Kig/spørg efter filodej. Det burde de have i velassorterede supermarkeder.
Det er ganskevist ikke rigtig forårsrulledej, men en udemærket erstatning.
Brug evt. 2 lag filo hvis du laver store ruller.
| |
Marianne Black (04-07-2006)
| Kommentar Fra : Marianne Black |
Dato : 04-07-06 11:03 |
|
Hej,
Du kan købe din forårsrulledej online, fx. her www.shopasia.dk
Ved godt nok ikke lige hvordan forsendelse af frostvarer foregår, men du kan
da ringe og høre.
Mvh.
Marianne
"Helle" <mail@hellenielsen.dk> skrev i en meddelelse
news:44a92a66$0$90483$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Jeg skal prøve selv at lave forårsruller her i denne uge, men kan ikke
> opdrive forårsrulledej nogensteder. Der står i min opskrift at det købes
> som frosne plader. Jeg har kigget i Føtex, Kvickly og Dagligbrugsen.
> Jeg bor i Svendborg.
>
> Nogen der ved hvor jeg kan finde det henne? eller har en opskrift på nem
> forårsrulledej jeg selv kan lave.
>
> Svigermor mener det er butterdej jeg skal bruge men det nægter jeg at tro
> på! Uhm wienerbrød med kødfyld! *g*.
>
> Mvh Helle
>
>
| |
Bo Warming (05-07-2006)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 05-07-06 07:14 |
|
"Helle" <mail@hellenielsen.dk> wrote in message
news:44a92a66$0$90483$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Jeg skal prøve selv at lave forårsruller her i denne uge, men kan
> ikke opdrive forårsrulledej nogensteder. Der står i min opskrift at
> det købes som frosne plader. Jeg har kigget i Føtex, Kvickly og
> Dagligbrugsen.
> Jeg bor i Svendborg.
>
> Nogen der ved hvor jeg kan finde det henne? eller har en opskrift på
> nem forårsrulledej jeg selv kan lave.
>
> Svigermor mener det er butterdej jeg skal bruge men det nægter jeg
> at tro på! Uhm wienerbrød med kødfyld! *g*.
Sukkerfri butterdej sælges n´æppe i DK, men jeg så på bod på fortov på
hovedstrøg i Cairo at det lavedes af tre mand der blandede mel, vand
og margarine - den sidste mand svingede kampeskiver af tynd dej rundt
og den allersidste stegte til pizza cirka
Den jongløragtige a la vende pandekager i luften, var attraktionen,
der samlede lang kø og stort salg.
Den ægyptike lag-på-lag æltning kan efterlignes af maskiner, men der
er næppe marked for det, og sukkeret i normal butterdej skader ikke
forårsrullerne
Kinesiske forårsruller i Kina er småbitte - tyndt tyndt lag
butterdejsagtig dej.
| |
Helle (07-07-2006)
| Kommentar Fra : Helle |
Dato : 07-07-06 18:17 |
|
Nu har jeg prøvet at lave forårsruller af filodej og det var da godt nok
ganske elendigt! Lagde 3 lag sammen og foldede med fyld i. De sugede
ekstremt meget olie og er nu knas tørre efter opvarmning i ovnen. Det var
ligesom at spise papir...det smuldrede fuldstændig...så det vil jeg bestemt
ikke anbefale!
Jeg må næste gang prøve med rigtig forårsrulledej som jeg nu har købt hos en
Asiatisk butik i Svendborg.
Fyldet blev i øvrigt godt
Yt med filodej!
| |
xxx (10-07-2006)
| Kommentar Fra : xxx |
Dato : 10-07-06 19:26 |
|
"Helle" <mail@hellenielsen.dk> wrote in message
news:44ae9705$0$20322$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Nu har jeg prøvet at lave forårsruller af filodej og det var da godt nok
> ganske elendigt! Lagde 3 lag sammen og foldede med fyld i. De sugede
> ekstremt meget olie og er nu knas tørre efter opvarmning i ovnen. Det var
> ligesom at spise papir...det smuldrede fuldstændig...så det vil jeg
> bestemt ikke anbefale!
>
> Jeg må næste gang prøve med rigtig forårsrulledej som jeg nu har købt hos
> en Asiatisk butik i Svendborg.
>
> Fyldet blev i øvrigt godt
>
Hvad var fyldet?? (nu vil jeg også lave forårsruller )
| |
Helle (12-07-2006)
| Kommentar Fra : Helle |
Dato : 12-07-06 08:43 |
|
> Hvad var fyldet?? (nu vil jeg også lave forårsruller )
>
Jeg stegte nogle løg og noget hakket oksekød sammen med bønnespirer,
fintsnittet hvidkål, groft revne gulerødder. Og så kom jeg lidt tomatpure,
soya, salt og peber i og en lille smule paprika. Det stod så og småsnurrede
i 5 min og så var det klar.
Mvh Helle
| |
Susanne (10-07-2006)
| Kommentar Fra : Susanne |
Dato : 10-07-06 20:10 |
|
"Helle" <mail@hellenielsen.dk> skrev
>"..."
> Jeg må næste gang prøve med rigtig forårsrulledej som jeg nu har købt hos
> en Asiatisk butik i Svendborg.
>"..."
Må jeg spørge hvor den ligger? Og ved du om der også findes en "tyrkisk
butik" i Svendborg?
Mvh.
Susanne (der skal på miniferie til Svendborg).
| |
Helle (12-07-2006)
| Kommentar Fra : Helle |
Dato : 12-07-06 08:42 |
|
>
> Må jeg spørge hvor den ligger? Og ved du om der også findes en "tyrkisk
> butik" i Svendborg?
>
> Mvh.
> Susanne (der skal på miniferie til Svendborg).
>
Den ligger nede i gågaderne - i Gåsestræde. Meget lille butik. Ligger ved
siden af et spisested der hedder Boulangerie.
Mvh Helle
| |
|
|