Billig fisk og frisk fisk hænger kun sammen, hvis man køber sine fisk
direkte fre en kutter.
Prøv for en gangs skyld at betale det varen nu engang koster. Hvis du ikke
er tilfreds med kvaliteten hos din fiskehandler, så sig det. Måske kan han
gøre det bedre næste gang. Det ved du kun, hvis du anvender dine sanser,
altså syn lugt og tekstur, samt smag (men der har du jo allerede købt, så
er det for sent). Fisken skal lugte af frist tang og hav. Lugter den
neutral, er den allerede for gammel, gællerne skal være røde, pupillerne
skal være blanksorte. Tryk fisken på ryggen. Hvis kødet ikke reter sig ud
igen efter 2 sek, har den også set bedre dage.
Køb aldrig filet, for her kan det absolut være svært at bedømme friskheden.
Køb hellere en hel fisk og bliv god til at filetere selv.
Så prøv alternative arter som fjæsing, knurhane, slethvar. De er ikke så
dyre "endda"
Henrik
"Mr. X" <humle10@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3Jgpg.102$bj5.54@news.get2net.dk...
> Er der nogen der ved om det er muligt at få billige og friske fisk i
> nærheden af København ? Jeg ved godt vi har mange fiskehandlere men de er
> knap så billige og friskheden kan vel også diskuteres
>
>