"Emil" <emilsen@image.dk> skrev i meddelandet...
> Engang har jeg et sted lært/læst/set/hørt, at en gratin ikke så
> let falder sammen hvis der er tilsat noget smør
> (virker fedtstof/olier i almindelighed ?).
>
> Der findes muligvis en logisk forklaring, som jeg ikke kan finde.
> Findes der en god (måske i overkanten: bare en almindelig)
> forklaring?
Evt. hvis der ikke skulle være nogen her i gruppen der kan hjælpe dig
med det tekniske, så prøv evt. Tørsleffs Husmoder Service: Spørg om
alt! - Husmoder Service er til for forbrugernes skyld, -og hjælper gerne
med alle spørgsmål vedr. husholdningen. Ring eller skriv til T.H.S.
Helseholmen 7-9, 2650 Hvidovre, tel. 36 34 30 30.
el.:
http://www.toersleff.dk/
> Har du prøvet at lave en vellykket gratin - og var den med eller
> uden (extra) fedtstof?
Med fedtstof! - (alle de opskrifter jeg kender, er inklusive fedtstof).
For at få den vellykkede gratin vil jeg tro det er noget at gøre med
afkølingen efter mel, mælk og smør opbagningen, inden æggene og hviderne
derefter hhv. tilsættes og vendes i.
> På lignende vis påståes det flere steder at en gratin ikke er
> fryseegnet.
> Det vidste jeg heldigvis ikke, for et (micro-bølge-optøet) stykke
> gratin kan være et lækkert og sundt mellem-/nat-måltid.
> Hvad er din erfaring med optøet gratin?
Gratin kan sagtens fryses ned, den bliver måske højst lidt slasket ved
optøningen, men det kan strammes op igen med en tur på stegepanden.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Måske mest for kvinder!
"En barmhjertig te": Med lidt held kan du få en større barm
(brystmål) ved at drikke denne te. I en kasserolle hælder
du 2 kopper vand hen over 1 kop bukkehornsfrø eller -spirer.
tilsæt lidt anis, basilikum, kommen, dild fenikkel lakrids, merian,
og citrongræs. Lad det koge og dernæst afkøle. Tilsæt
citronsaft og honning efter smag. Drik én eller to kopper om
dagen.
PS: Bukkehornsfrø indeholder fytoøstrogener, som er østro-
genlignende stoffer. De øvrige planter inderholder også stoffer,
som har en gunstig virkning i retning af en større barm.