/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegning af 150g oksemørbrad, fois fras og~
Fra : Peter eller Line


Dato : 02-06-06 18:12

Hej alle

Jeg skal på fredag til hovedret servere oksemørbrad for 16 kollegaer, og har
bestilt 16 portioner af 150 gram. Mit spørgsmål er hvordan jeg skal stege
dem hvis de skal være gennemstegte, medium eller rød?

Jeg smider en skive fois gras ovenpå, synes I jeg skal stege den på hver
side, eller lægge den på rå? Ovenpå skal et par skiver trøfler.

Venlig hilsen
Peter



 
 
Fischer & Døssing (02-06-2006)
Kommentar
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 02-06-06 18:32

Peter eller Line (peterline@mobilixnet.dk) skrev :

> Hej alle
>
> Jeg skal på fredag til hovedret servere oksemørbrad for 16 kollegaer,
> og har bestilt 16 portioner af 150 gram. Mit spørgsmål er hvordan jeg
> skal stege dem hvis de skal være gennemstegte, medium eller rød?
>
> Jeg smider en skive fois gras ovenpå, synes I jeg skal stege den på
> hver side, eller lægge den på rå? Ovenpå skal et par skiver trøfler.

Jeg synes, at du skal stege fois gras´en. Jeg kan ikke komme med alle
mulige gastronomiske argumenter for hvorfor - kun, at jeg selv synes, at
det er det bedste.

Henriette Døssing


Kevin Edelvang (02-06-2006)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 02-06-06 18:34

Peter eller Line wrote:
> Hej alle
>
> Jeg skal på fredag til hovedret servere oksemørbrad for 16 kollegaer, og har
> bestilt 16 portioner af 150 gram. Mit spørgsmål er hvordan jeg skal stege
> dem hvis de skal være gennemstegte, medium eller rød?

De skal være røde, muligvis over mod medium, men ikke mere, så kan det
være lige meget. De er færdige, når de har ca samme fasthed som det
bløde stykke under din tommelfinger med afslappet hånd. Hvis nogen er
pivede kan samme trick bruges, men hvor du spænder musklen under
tommelfingeren, så skulle de være medium. Det tager typisk 2 minutter på
hver side, afhængig af tykkelsen.

> Jeg smider en skive fois gras ovenpå, synes I jeg skal stege den på hver
> side, eller lægge den på rå? Ovenpå skal et par skiver trøfler.

Tournedos Rossini er en dejlig herreret. Der hersker forskellige
opfattelser mht fois grasen, men at varme igennem ved svag varme, ville
jeg mene var bedst. Tournedoserne kan så oplagt steges i samme pande
bagefter. Husk madeirasaucen!

Mvh
Kevin Edelvang

Peter eller Line (02-06-2006)
Kommentar
Fra : Peter eller Line


Dato : 02-06-06 19:12

Har du en god opskrift på den Maderia sovs? Mangler en :)


"Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
news:4480766e$0$15789$14726298@news.sunsite.dk...
> Peter eller Line wrote:
>> Hej alle
>>
>> Jeg skal på fredag til hovedret servere oksemørbrad for 16 kollegaer, og
>> har bestilt 16 portioner af 150 gram. Mit spørgsmål er hvordan jeg skal
>> stege dem hvis de skal være gennemstegte, medium eller rød?
>
> De skal være røde, muligvis over mod medium, men ikke mere, så kan det
> være lige meget. De er færdige, når de har ca samme fasthed som det bløde
> stykke under din tommelfinger med afslappet hånd. Hvis nogen er pivede kan
> samme trick bruges, men hvor du spænder musklen under tommelfingeren, så
> skulle de være medium. Det tager typisk 2 minutter på hver side, afhængig
> af tykkelsen.
>
>> Jeg smider en skive fois gras ovenpå, synes I jeg skal stege den på hver
>> side, eller lægge den på rå? Ovenpå skal et par skiver trøfler.
>
> Tournedos Rossini er en dejlig herreret. Der hersker forskellige
> opfattelser mht fois grasen, men at varme igennem ved svag varme, ville
> jeg mene var bedst. Tournedoserne kan så oplagt steges i samme pande
> bagefter. Husk madeirasaucen!
>
> Mvh
> Kevin Edelvang



Kevin Edelvang (02-06-2006)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 02-06-06 20:23

Peter eller Line wrote:

> Har du en god opskrift på den Maderia sovs? Mangler en :)

Nu ved jeg ikke, hvordan du steger bøfferne, men til fire bøffer ville
jeg koge panden af i en deciliter madeira og så montere med lidt smør,
formentlig noget lignende 50-100 gram, smag til med salt og peber.

Mvh
Kevin Edelvang

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste