|
| svinekød Fra : (-Peter-) |
Dato : 31-05-06 19:39 |
|
hej..
hvad bruger man hakket svinekød til hvis man vil have lidt mere smagfuld
mad end frikadeller og karbonader??
/peter
| |
Leo (01-06-2006)
| Kommentar Fra : Leo |
Dato : 01-06-06 06:09 |
|
Hvad forstår du ved smagfuld - mad med mere smag eller "finere madlavning"?
| |
(-Peter-) (01-06-2006)
| Kommentar Fra : (-Peter-) |
Dato : 01-06-06 09:47 |
|
Leo skrev:
> Hvad forstår du ved smagfuld - mad med mere smag eller "finere madlavning"?
>
>
øh... mere krydret.. måske sydlansk inspireret..
mvh
peter
| |
Max (01-06-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 01-06-06 10:05 |
|
Hej Peter
> øh... mere krydret.. måske sydlansk inspireret..
Måske græske frikadeller, frikadeller med ost i,
fyldte peberfrugter, farseret porrer/forårsløg,
farseret blomkål o.s.v.
Mvh Max
| |
lonekjaer@hotmail.co~ (01-06-2006)
| Kommentar Fra : lonekjaer@hotmail.co~ |
Dato : 01-06-06 09:01 |
|
Forloren hare eller farsbrød med grøntsager i?
| |
(-Peter-) (01-06-2006)
| Kommentar Fra : (-Peter-) |
Dato : 01-06-06 09:51 |
|
lonekjaer@hotmail.com skrev:
> Forloren hare eller farsbrød med grøntsager i?
>
forloren hare opfatter jeg også som "jævnt kedelig" i smagen... men det
med grøntsager kunne være en mulighed..
evt nogle opskrifter??
/peter
| |
Hauge (01-06-2006)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 01-06-06 16:52 |
|
Hej
(-Peter-) wrote:
> forloren hare opfatter jeg også som "jævnt kedelig" i smagen...
Har du tænkt på at tage på et kursus, hvor man lærer at lave mad?
Mvh Hauge
--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:
< http://newscheck.smart-tech.dk/20060601155139@smart-tech.dk>
På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.
| |
(-Peter-) (01-06-2006)
| Kommentar Fra : (-Peter-) |
Dato : 01-06-06 19:17 |
|
øHauge skrev:
> Hej
> (-Peter-) wrote:
>> forloren hare opfatter jeg også som "jævnt kedelig" i smagen...
>
>
> Har du tænkt på at tage på et kursus, hvor man lærer at lave mad?
>
> Mvh Hauge
>
øh..
nej..
hvorfor??
så vidt jeg ved er der ikke nogle specielt smagsgivende ingredienser i
forloren hare..
/peter
| |
Kim Schulz (01-06-2006)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 01-06-06 10:05 |
|
On Wed, 31 May 2006 20:39:23 +0200
"(-Peter-)" <garfieldpbj@mail-online.dk> wrote:
> hej..
>
> hvad bruger man hakket svinekød til hvis man vil have lidt mere
> smagfuld mad end frikadeller og karbonader??
hvad med smagfulde frikadeller eller karbonader? Det er jeg kun dig
selv der sætter grænsen for hvad der kommes i af kryderier, grønsager
osv. Smagløs mad kommer af inkompetence og manglende kreativitet i
køkkenet.
Vi laver f.eks. ofte frikadeller med en eller flere af følgende:
timian, rosmarin, finthakket peberfrugt, revet gulerod, hakket oliven,
feta, mozzerella, kapers, paprika, karry, persille, chili,bacon, og
hvad vi ellers lige har liggende af krydderier, krydderurter osv.
MVH
Kim
| |
(-Peter-) (01-06-2006)
| Kommentar Fra : (-Peter-) |
Dato : 01-06-06 11:11 |
|
Kim Schulz skrev:
> On Wed, 31 May 2006 20:39:23 +0200
> "(-Peter-)" <garfieldpbj@mail-online.dk> wrote:
>
>> hej..
>>
>> hvad bruger man hakket svinekød til hvis man vil have lidt mere
>> smagfuld mad end frikadeller og karbonader??
>
> hvad med smagfulde frikadeller eller karbonader? Det er jeg kun dig
> selv der sætter grænsen for hvad der kommes i af kryderier, grønsager
> osv. Smagløs mad kommer af inkompetence og manglende kreativitet i
> køkkenet.
>
> Vi laver f.eks. ofte frikadeller med en eller flere af følgende:
> timian, rosmarin, finthakket peberfrugt, revet gulerod, hakket oliven,
> feta, mozzerella, kapers, paprika, karry, persille, chili,bacon, og
> hvad vi ellers lige har liggende af krydderier, krydderurter osv.
>
>
> MVH
> Kim
bacon lyder godt :)
men tja.. kan du jo have ret i..
man er jo bare vant til mors kedelige frikadeller... :)
/peter
| |
Frank Løkkegaard (01-06-2006)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 01-06-06 09:46 |
|
"Leo" <fupkonto@hotmail.com> on torsdag 1. juni 2006 at 7:08 +0100 wrote:
>Hvad forstår du ved smagfuld - mad med mere smag eller "finere
>madlavning"?
))))
Prøv at krydre med eksempelvis denne blanding - passer til 200 g.: 2 fed
finthakket hvidløg, 4-6 friske blade basilikum, finthakkes, 1/2 tsk stødt
koriander, finthakket frisk chilli efter smag, 1/2 tsk kardemomme og en
anelse stødt ingefær.
Rør din fars på normal vis med revet løg og et par æg, salt og peber.
Form farsen til små deller, steg dem i rigelig olie - tag dem op, læg dem
på fedtsugende papir.
Skær et løg i helt tynde skiver, striml en rød peber og lade det klare i
en gryde med en skvæt olie. Tilsæt en blanding af spidskommen(1tsk),
koriander(1 tsk), gurkemeje(2 tsk) og stødt chilli(1/2 tsk). Tilsæt en
stor dåse kokosmælk og læg forsigtigt dine deller i. Lad det koge op,
tilsæt lidt fløde og lad det simre til det så småt tykner. Smag til med
salt og server med jasminris. Drik en god ale til. Velbekomme!
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
(-Peter-) (01-06-2006)
| Kommentar Fra : (-Peter-) |
Dato : 01-06-06 11:10 |
|
Frank Løkkegaard skrev:
> "Leo" <fupkonto@hotmail.com> on torsdag 1. juni 2006 at 7:08 +0100 wrote:
>> Hvad forstår du ved smagfuld - mad med mere smag eller "finere
>> madlavning"?
>
> ))))
>
> Prøv at krydre med eksempelvis denne blanding - passer til 200 g.: 2 fed
> finthakket hvidløg, 4-6 friske blade basilikum, finthakkes, 1/2 tsk stødt
> koriander, finthakket frisk chilli efter smag, 1/2 tsk kardemomme og en
> anelse stødt ingefær.
> Rør din fars på normal vis med revet løg og et par æg, salt og peber.
> Form farsen til små deller, steg dem i rigelig olie - tag dem op, læg dem
> på fedtsugende papir.
>
> Skær et løg i helt tynde skiver, striml en rød peber og lade det klare i
> en gryde med en skvæt olie. Tilsæt en blanding af spidskommen(1tsk),
> koriander(1 tsk), gurkemeje(2 tsk) og stødt chilli(1/2 tsk). Tilsæt en
> stor dåse kokosmælk og læg forsigtigt dine deller i. Lad det koge op,
> tilsæt lidt fløde og lad det simre til det så småt tykner. Smag til med
> salt og server med jasminris. Drik en god ale til. Velbekomme!
>
lyder interessant.. vil jeg prøve..
/peter
| |
|
|