|
| Sommersalat? Fra : Erling Hansen |
Dato : 14-05-06 12:48 |
|
Nu er tiden kommet til de årlige frustrationer over sommersalat. Jeg
pløjer mig igennem opskrifter, men ingen ender med at smage som en god
professionel sommersalat, f.eks. fra delikatessen i vores Føtex.
Opskrifter udleveres ikke - men så må jeg endelig give op og spørge
her: Er der nogen af jer, der har en sikker opskrift på sådan en
delikatessen-salat, som jeg bedst kan lide?
Mvh
Erling
| |
Kim Jensen (14-05-2006)
| Kommentar Fra : Kim Jensen |
Dato : 14-05-06 13:52 |
|
Erling Hansen wrote:
> Nu er tiden kommet til de årlige frustrationer over sommersalat. Jeg
> pløjer mig igennem opskrifter, men ingen ender med at smage som en god
> professionel sommersalat, f.eks. fra delikatessen i vores Føtex.
> Opskrifter udleveres ikke - men så må jeg endelig give op og spørge
> her: Er der nogen af jer, der har en sikker opskrift på sådan en
> delikatessen-salat, som jeg bedst kan lide?
Det ville jo hjælpe hvis du skrev hvilke ingredienser, der er i din
yndlingssalat
Jeg føler dog trang til at anbefale et alternativ:
Rucola (eller evt. Mizuna, hvis man finder rucola for "stærk")
Friske ferskner i tynde både
Halve cherry-tomater
Plukket mozarella-ost
Vendes let sammen og overdryppes med chili-olie
--
mvh Kim Jensen
blog.werx @ http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorBlender.com // LiteWerx.dk
| |
Erling Hansen (14-05-2006)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 14-05-06 15:32 |
|
Kim Jensen <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> wrote:
> Erling Hansen wrote:
> > Nu er tiden kommet til de årlige frustrationer over sommersalat. Jeg
> > pløjer mig igennem opskrifter, men ingen ender med at smage som en god
> > professionel sommersalat, f.eks. fra delikatessen i vores Føtex.
> > Opskrifter udleveres ikke - men så må jeg endelig give op og spørge
> > her: Er der nogen af jer, der har en sikker opskrift på sådan en
> > delikatessen-salat, som jeg bedst kan lide?
>
> Det ville jo hjælpe hvis du skrev hvilke ingredienser, der er i din
> yndlingssalat
>
> Jeg føler dog trang til at anbefale et alternativ:
>
> Rucola (eller evt. Mizuna, hvis man finder rucola for "stærk")
> Friske ferskner i tynde både
> Halve cherry-tomater
> Plukket mozarella-ost
> Vendes let sammen og overdryppes med chili-olie
Det er jo det, jeg ikke rigtig ved - og spørgsmålet er vel nok et forsøg
på at betræde en umulig genvej. Det er sådan set den traditionelle
danske sommersalat med youghurt, radiser i tynde skiver, lidt
agurkestrimler o.s.v. - og ret beset er der vel ikke meget andet at
gøre, en at gå videre med at arbejde mig igennem en stribe af Googles
opskrifter.
Mvh
Erling
| |
Lott (15-05-2006)
| Kommentar Fra : Lott |
Dato : 15-05-06 08:10 |
|
"Erling Hansen" <email@domain.com> wrote in message
news:1hfc5rh.11gcq0v1014h7iN%email@domain.com...
> Det er jo det, jeg ikke rigtig ved - og spørgsmålet er vel nok et
> forsøg
> på at betræde en umulig genvej. Det er sådan set den traditionelle
> danske sommersalat med youghurt, radiser i tynde skiver, lidt
> agurkestrimler o.s.v. - og ret beset er der vel ikke meget andet at
> gøre, en at gå videre med at arbejde mig igennem en stribe af
> Googles
> opskrifter.
> Mvh
> Erling
Den "gammeldags" sommersalat er lavet med rygeost og cremefraiche.
Her er en opskrift fra Frk.Jensens kogebog.
200 g rygeost
ca. 1 dl cremefraiche 18%
evt. lidt fløde eller mælk
1 lille salatagurk
10-15 radiser
½ finthakket grøn peberfrugt
1 bdt hakket purløg.
Mvh Lotte
| |
Thomas Widmann (14-05-2006)
| Kommentar Fra : Thomas Widmann |
Dato : 14-05-06 16:07 |
|
email@domain.com (Erling Hansen) writes:
> Det er jo det, jeg ikke rigtig ved - og spørgsmålet er vel nok et
> forsøg på at betræde en umulig genvej. Det er sådan set den
> traditionelle danske sommersalat med youghurt, radiser i tynde
> skiver, lidt agurkestrimler o.s.v. - og ret beset er der vel ikke
> meget andet at gøre, en at gå videre med at arbejde mig igennem en
> stribe af Googles opskrifter.
Kan du ikke prøve at købe din favoritsalat og prøve at dissekere noget
af den? Altså tælle skiverne af agurk og radiser, smage, om de er
friske eller syltede, undersøge dressingen for krydderurter, smage, om
den består af jogurt, cremefraice, ymer, majonæse eller andet, o.s.v.?
Selvom du nok ikke vil stå med en opskrift til sidst, vil du i hvert
fald have et godt grundlag for videre efterforskning.
/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 0/1, 57 Rose Street, Garnethill, Glasgow G3 6SF, Scotland, EU
| |
Erling Hansen (14-05-2006)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 14-05-06 20:37 |
|
Thomas Widmann <twid@bibulus.org> wrote:
> email@domain.com (Erling Hansen) writes:
>
> > Det er jo det, jeg ikke rigtig ved - og spørgsmålet er vel nok et
> > forsøg på at betræde en umulig genvej. Det er sådan set den
> > traditionelle danske sommersalat med youghurt, radiser i tynde
> > skiver, lidt agurkestrimler o.s.v. - og ret beset er der vel ikke
> > meget andet at gøre, en at gå videre med at arbejde mig igennem en
> > stribe af Googles opskrifter.
>
> Kan du ikke prøve at købe din favoritsalat og prøve at dissekere noget
> af den? Altså tælle skiverne af agurk og radiser, smage, om de er
> friske eller syltede, undersøge dressingen for krydderurter, smage, om
> den består af jogurt, cremefraice, ymer, majonæse eller andet, o.s.v.?
>
> Selvom du nok ikke vil stå med en opskrift til sidst, vil du i hvert
> fald have et godt grundlag for videre efterforskning.
>
> /Thomas
Ja, det er jo nok en farbar vej. Og så får jeg da spist noget
sommersalat.
Mvh
Erling
| |
Thomas Widmann (14-05-2006)
| Kommentar Fra : Thomas Widmann |
Dato : 14-05-06 21:01 |
|
email@domain.com (Erling Hansen) writes:
> Thomas Widmann <twid@bibulus.org> wrote:
>
>> Selvom du nok ikke vil stå med en opskrift til sidst, vil du i
>> hvert fald have et godt grundlag for videre efterforskning.
>
> Ja, det er jo nok en farbar vej. Og så får jeg da spist noget
> sommersalat.
Fortæl os endelig om resultaterne her i gruppen, hvis du finder ud af
noget!
/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 0/1, 57 Rose Street, Garnethill, Glasgow G3 6SF, Scotland, EU
| |
Ebbe Hansen (15-05-2006)
| Kommentar Fra : Ebbe Hansen |
Dato : 15-05-06 17:42 |
|
On Sun, 14 May 2006 21:00:40 +0100, Thomas Widmann
klip
>
>
>Fortæl os endelig om resultaterne her i gruppen, hvis du finder ud af
>noget!
>
>/Thomas
Når du kommer ud fra det lille hus, med hjerte i døren
mvh Ebbe
| |
Ukendt (14-05-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 14-05-06 18:58 |
|
"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1hfby6n.vfms1d17x92iyN%email@domain.com...
> Nu er tiden kommet til de årlige frustrationer over sommersalat. Jeg
> pløjer mig igennem opskrifter, men ingen ender med at smage som en god
> professionel sommersalat, f.eks. fra delikatessen i vores Føtex.
> Opskrifter udleveres ikke - men så må jeg endelig give op og spørge
> her: Er der nogen af jer, der har en sikker opskrift på sådan en
> delikatessen-salat, som jeg bedst kan lide?
> Mvh
> Erling
Måske er der brugt rygeost til den?
Denne synes jeg kommer tæt på smagen. vil man helst have den kun med agurker
eller kun med radiser, gør man bare det. ;)
200 g rygeost (er der meget kommen på, så fjerner jeg den først)
2 dl ymer
Røres sammen og tilsættes:
½ agurk i tern (ca. 225 g)
125 g radiser i skiver
4 spsk klippet frisk purløg
Smages til med salt og peber.
Tina
Ps: Som gammel delikatessemedarbejder (dog ikke hos Føtex) kan jeg afsløre,
at mange af de salater der er vejet af og ligger i "tag-selv" boksen eller
bliver afvejet når kunden beder om det, er hældt op fra store bøtter/spande,
hvis indhold (og etkettens udseende) er identiske med de små bægre i
køledisken. Eneste forskel er bøttens indhold og den pris kunden giver for
varen.
I den delikatesse jeg var i, havde vi 12 faste "mayonnaisesalater". Kun 5 af
disse lavede vi selv. Resten var hældt over i fade fra
"K-salat"-bøtter/spande og pyntet med lidt grønt eller andet passende.
| |
Erling Hansen (16-05-2006)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 16-05-06 20:20 |
|
Erling Hansen <email@domain.com> wrote:
> Nu er tiden kommet til de årlige frustrationer over sommersalat. Jeg
> pløjer mig igennem opskrifter, men ingen ender med at smage som en god
> professionel sommersalat, f.eks. fra delikatessen i vores Føtex.
> Opskrifter udleveres ikke - men så må jeg endelig give op og spørge
> her: Er der nogen af jer, der har en sikker opskrift på sådan en
> delikatessen-salat, som jeg bedst kan lide?
> Mvh
> Erling
Så har jeg lavet nogle forsøg, og bortset fra konsistens, har jeg nu
nået den smag, jeg ledte efter.
170 gr. mager rygeost
100 gr. creme fraiche 18%
130 gr. agurk i fine terner
80 gr. radiser i tynde skiver
1 bundt hakket purløg
15 gr. mayonnaise.
salt og peber
Denne mix smager dejligt, men jeg skulle have drænet agurketerne inden
de blev blandet i. (evt. ved at bruge saltet til at drysse over
agurkebidderne i en sigte, ligesom til tzartiki).
Konsistensen var fin lige da den var blandet, men efter at have 'lagret'
en eftermiddag i køleskabet, er den blevet for tynd/vandet, så næste
gang bliver agurken drænet.
Tak for jeres mange gode besvarelser.
Mvh
Erling
| |
|
|