/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
God rødvinssovs/sauce opskrift søges
Fra : Ditte


Dato : 06-04-06 20:19

Hej

Jeg vil gerne lave min egen rødvinssovs/sauce.
Er der nogen der har en afprøvet opskrift, som de har har haft god
erfaring med.
Det skal serveres til en god oksebøf.

Venlig hilsen Ditte



 
 
(-Peter-) (06-04-2006)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 06-04-06 20:21

Ditte skrev:
> Hej
>
> Jeg vil gerne lave min egen rødvinssovs/sauce.
> Er der nogen der har en afprøvet opskrift, som de har har haft god
> erfaring med.
> Det skal serveres til en god oksebøf.
>
> Venlig hilsen Ditte
>
>
der skal i hvert fald en form for kraft/boullion i..

har ikke en speciel opskrift... :(

Ditte (06-04-2006)
Kommentar
Fra : Ditte


Dato : 06-04-06 20:25

>>
> der skal i hvert fald en form for kraft/boullion i..
>
> har ikke en speciel opskrift... :(

Hej Peter

Der skal gerne en lidt mere konkret opskrift til. Er ikke så glad for
at eksperimentere for meget, det kommer nok når jeg er mere fortrolig
med at lave sovs.

Hilsen Ditte



Monty (06-04-2006)
Kommentar
Fra : Monty


Dato : 06-04-06 20:45

Sauce Bordelaise er en klassisk fransk rødvinssauce.

Kan laves hurtigt i den pande du har stegt bøfferne i.

Steg bøfferne med hele fed hvidløg og en kvist timian.
Nå kødet hviler kog panden af med et glas rødvin, når
det er kogt ind så gentag med okse eller kalvefond.
(Si saucen hvis du ikke vil ha' hvidløg og timiankvist med)
Endelig smages saucen til for tilsidst at blive
monteret med koldt smør.

mvh. R


"Ditte" <ditte@tamuin.dk> skrev i en meddelelse
news:mn.35047d64c73784d0.52113@tamuin.dk...
>>>
>> der skal i hvert fald en form for kraft/boullion i..
>>
>> har ikke en speciel opskrift... :(
>
> Hej Peter
>
> Der skal gerne en lidt mere konkret opskrift til. Er ikke så glad for at
> eksperimentere for meget, det kommer nok når jeg er mere fortrolig med at
> lave sovs.
>
> Hilsen Ditte
>
>



Kent (06-04-2006)
Kommentar
Fra : Kent


Dato : 06-04-06 22:30


"Monty" <usenet@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:44356fb3$0$38719$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Sauce Bordelaise er en klassisk fransk rødvinssauce.
>
> Kan laves hurtigt i den pande du har stegt bøfferne i.
>
> Steg bøfferne med hele fed hvidløg og en kvist timian.
> Nå kødet hviler kog panden af med et glas rødvin, når
> det er kogt ind så gentag med okse eller kalvefond.
> (Si saucen hvis du ikke vil ha' hvidløg og timiankvist med)
> Endelig smages saucen til for tilsidst at blive
> monteret med koldt smør.
>
> mvh. R
>

Det kan også være en god ide at "afrunde" sovsen
men lidt koncentreret tomatpuré (ikke for meget!)
og lidt engelsk sauce.

Vh
Kent.



Monty (07-04-2006)
Kommentar
Fra : Monty


Dato : 07-04-06 13:18


"> Det kan også være en god ide at "afrunde" sovsen
> men lidt koncentreret tomatpuré (ikke for meget!)
> og lidt engelsk sauce.


Ikke hvis det skal være sauce bordelaise.

Desuden skal en rødvinssauce ikke "rundes af"

mvh. R



Kent (07-04-2006)
Kommentar
Fra : Kent


Dato : 07-04-06 15:30


"Monty" <usenet@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:44365856$0$886$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "> Det kan også være en god ide at "afrunde" sovsen
> > men lidt koncentreret tomatpuré (ikke for meget!)
> > og lidt engelsk sauce.
>
>
> Ikke hvis det skal være sauce bordelaise.
>
> Desuden skal en rødvinssauce ikke "rundes af"
>
> mvh. R
>

Lad nu bare mig "runde af" .

Min saucer bliver altid "rundet af", og jeg har da ikke hørt nogen
klage endnu. Måske fordi de ikke tør - eller er for høflige .

Kent.



Ditte (08-04-2006)
Kommentar
Fra : Ditte


Dato : 08-04-06 12:21

Ditte har bragt dette til os:
> Hej
>
> Jeg vil gerne lave min egen rødvinssovs/sauce.
> Er der nogen der har en afprøvet opskrift, som de har har haft god erfaring
> med.
> Det skal serveres til en god oksebøf.
>
> Venlig hilsen Ditte


Tak for indlægene, vil gå igang med at eksperimentere.

Hilsen Ditte



Christian Hansen (09-04-2006)
Kommentar
Fra : Christian Hansen


Dato : 09-04-06 17:25

Hejsa

Jeg plejer at lave en rødvinssovs på følgende måde.

1 liter piskefløde ( det begynder godt hvad! ) bringes i kog ved svag
varme og koger sagte i 2-3 timer indtil det er jævnet/cremet i
konsistens - alt efter hvor tyk man ønsker sovsen. Rør i den af og til.

i mellemtiden rister man 250-500g champignons på en pande i en klat
komprimeret fløde ( smør ) - når champignonene er gyldenristede hældes
rødvin ved, så de netop er dækkede. - Lad champignonene og rødvinen stå
at trække, mens fløden koger sig fed og god.

Når fløden har nået den ønskede konsistens ( + lidt til ) siges rødvinen
fra champignonene og de tilsættes fløden. Tilsæt herefter så meget af
rødvinen du ønsker - smag undervejs. Sovsen smages til med en kraftig
okseboulion eller ½ til 1 terning samt friskrevet peber og salt.

Den smager virkelig godt til en rød bøf!

mvh Christian



Ditte wrote:
> Hej
>
> Jeg vil gerne lave min egen rødvinssovs/sauce.
> Er der nogen der har en afprøvet opskrift, som de har har haft god
> erfaring med.
> Det skal serveres til en god oksebøf.
>
> Venlig hilsen Ditte
>
>

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste