/ Forside / Interesser / Fritid / Lystfiskeri / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Lystfiskeri
#NavnPoint
molokyle 2204
srhansen 1625
CLAN 1346
pbp_et 1163
dabj 1025
katekismus 904
Splitcane 889
dova 700
Nordsted1 679
10  arne.jako.. 660
Att.: Hatting - Røgning!
Fra : Jasper Norman Ahrens~


Dato : 28-05-06 23:47

Ja, jeg ved godt I må være ved at kaste op over alle mine røgning ???

Hatting... hvordan "opbygger" du din 3 i 1 ´er? Jeg har tænkt på, at jeg
muligvis har lavet en fejl, da jeg fjernede alle "fadene" og lod fisken
hænge direkte over kullene. Dermed tror jeg, at jeg muligvis er kommet til,
at slukke røgen med fedtet fra fisken? Eller der der skal måske mere til for
at slukke dem?

--
Mvh Jasper

e-mail: jasper@FJERNESahrensbach.dk
"FJERNES" skal, sjovt nok, slettes



 
 
Peter Schrøder (29-05-2006)
Kommentar
Fra : Peter Schrøder


Dato : 29-05-06 14:01

Jasper Norman Ahrensbach skrev:

> Hatting... hvordan "opbygger" du din 3 i 1 ´er? Jeg har tænkt på, at
> jeg muligvis har lavet en fejl, da jeg fjernede alle "fadene" og lod
> fisken hænge direkte over kullene. Dermed tror jeg, at jeg muligvis
> er kommet til, at slukke røgen med fedtet fra fisken? Eller der der
> skal måske mere til for at slukke dem?

Jeg kan fortælle dig hvordan jeg gør?
Jeg har ganske vist en teleskopisk rygeovn, men
princippet er det samme.
Den har en fast plade over ilden som skal
forhindre fedtet i at dryppe ned i ilden,
så det er ikke umuligt at du skal bruge en
bakke over ilden.
Jeg bruger ikke kul men birkebrænde.
Når fisken er renset, tørret og saltet, hænger
jeg den op ca. 20-30cm over ilden. Tættere kan også
gøre det. Men bliver det for varmt, skiller fisken ad.
Jeg tænder birkebrændet med terpentin eller lampeolie.
Det foregår udenfor ovnen.
Når ilden har godt fat i træet og tændvæsken
er dampet af, kvæler jeg ilden med lidt røgsmuld og
sætter skuffen ind i ovnen.
Pindene og røgsmulden kan gløde et par timer, hvilket
som regel passer fint til fisk op til 2,5 - 3kg.
Ål på 0,4 til 0,7 kg tager en times tid.
Jeg tilpasser luftmængden ved at finstille spjældet.
For meget luft og ilden blusser op, for lidt og ilden
går helt ud.
Det gælder, som du allerede ved, om at holde
temperaturen på ca. 100 grader.

--


Med venlig hilsen
Peter Schrøder

Jasper Norman Ahrens~ (29-05-2006)
Kommentar
Fra : Jasper Norman Ahrens~


Dato : 29-05-06 14:26



> Jeg kan fortælle dig hvordan jeg gør?
> Jeg har ganske vist en teleskopisk rygeovn, men
> princippet er det samme.
> Den har en fast plade over ilden som skal
> forhindre fedtet i at dryppe ned i ilden,
> så det er ikke umuligt at du skal bruge en
> bakke over ilden.
> Jeg bruger ikke kul men birkebrænde.
> Når fisken er renset, tørret og saltet, hænger
> jeg den op ca. 20-30cm over ilden. Tættere kan også
> gøre det. Men bliver det for varmt, skiller fisken ad.
> Jeg tænder birkebrændet med terpentin eller lampeolie.
> Det foregår udenfor ovnen.
> Når ilden har godt fat i træet og tændvæsken
> er dampet af, kvæler jeg ilden med lidt røgsmuld og
> sætter skuffen ind i ovnen.
> Pindene og røgsmulden kan gløde et par timer, hvilket
> som regel passer fint til fisk op til 2,5 - 3kg.
> Ål på 0,4 til 0,7 kg tager en times tid.
> Jeg tilpasser luftmængden ved at finstille spjældet.
> For meget luft og ilden blusser op, for lidt og ilden
> går helt ud.
> Det gælder, som du allerede ved, om at holde
> temperaturen på ca. 100 grader.
>
Ja, det anede mig nok, at der skal monteres en plade / fad over kullene /
brændet, for at forhindre at fedtet kvæler gløderne. Det lyder i øvrigt
spændende med rigtigt brænde. Men er det ikke svært at styre varmen. Med
kul, kan man jo bare tage et par briketter ud. Måske skulle man prøve, hvis
det lykkedes mig at lave en ordenlig røget fisk engang.

Jeg har i dag købt nogle sildefilleter til at øve mig på Det er sgu for
surt at bruge flere ørreder på projektet. I hvert fald før der er nogenlunde
styr på det.

Mvh

Jasper



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste