Jakob Griffel wrote:
>> Skrevet af en rigtig kender
>
> Er det noget vi må høre mere om? Kan vi bruge saften til noget
> sjovt...?
Man kan lave birkevin af saften!
Fremgangsmåden er den samme som ved mjød:
Man hælder saften i en vinballon og deri kommer man 25g gær pr 10 liter
saft.
Så skal det stå og boble i stuetemperatur til det er boblet af.
Derefter skal det hvile i 3-12 måneder ,det kan dog sagtens drikkes med det
samme, men der kan være gærrester (bundfald) i.
Det undgår man ved at lade den hvile og derefter stikke den om.
Når så den har hvilet kommes den på flasker og....velbekomme!
Men pas på! Det er ikke alle der kan lide smagen af "træ". Det får sådan en
lidt syrlig smag - men i det mindste kan det sagtens give en ordentlig
bøhmand med deraf følgende ondt i hårrødderne!
Jeg har hørt om nogle, som blandede det op med cider og derved fik de
nærmest champagne ud af det OG eliminerede noget af den beske smag
Held og lykke!
Lasse Skovsager